![]() |
Padnieta ps3 przeniesienie dysku z danymi na inne ps3
Padła moja stara konsola ps3 ,upały ją zabiły,czy idzie w jakiś sposób przenieść dysk z niej na inną konsole ,nie tracąc danych,mam dump pamięci z starej konsoli ,tak wiem dałem ciała nie robiąc backapu stanów gier :sciana:
|
A masz klucz ERK? Jak nie masz to odpowiedź brzmi nie. ;)
|
Ilość załączników: 1
|
Ale EID0 to pewnie tylko wyciąg z sekcji EID0 z obrazu flasha - a wiec zaszyfrowany i bezużyteczny w takiej formie. Tak przynajmniej mi się wydaje.
Ale będę trzymał kciuki. :D |
Chcesz to podrzuce calosc i sobie potestuj ;)
|
Nie no, mam przecież swoje i dump i erk. Można odczytać za pomocą tego programu i porównać ze swoim sprawdzonym erk. Ale musi się jeszcze komuś chcieć, a z tym u mnie ostatnio gorzej. ;p
@Trilu Wczytaj swój dump i wklej zawartość okna z pola EID0 do nowego pliku w hex edytorze. Jeśli to coś ma dokładnie 16b to zapisz plik jako "eid_root_key". Wrzuć ten klucz do folderu z HDD Readerem (jest w downloadzie na cdri) i tak jak w poradniku spróbuj odczytać zawartość HDD od PS3. Wydaje mi się, że nic z tego nie będzie, ale i tak nie masz wyjścia. ;) |
Będę próbował coś wyczarować ,jak nic nie wyjdzie to wyśle konsole do naprawy ,mam nauczkę, aby w przyszłości robić buckup,wolałem karty pamięci nie było tylu problemów.
|
Bo nie były szyfrowane. ;) Gdyby wewnętrzna pamięć masowa PS3 nie była szyfrowana, a przynajmniej unikalnym dla każdej płyty głównej z osobna kluczem to też problemu by nie było.
Po za tym! Dane są przypisane również do Twojego konta. Jeśli nie odtworzysz ich z systemowej kopii lub z konta SEN na drugiej konsoli to też ich nie użyjesz (no dobra, chyba że ręcznie zmienisz identyfikator użytkownika na ten z save'ów i trofeów). O tym wszystkim pisałem już wiele razy. "Chłopaki i dziewczyny róbcie backupy kluczy bo nie znacie dnia i godziny". ;p |
@misiozol jak możesz ,to podeślij to co niezbędne .
@Berion jestem w czarnej du...:sciana: Jak tu teraz kupić nie złamaną ps4,zdechnie i co dalej z moimi grami,jak już będą pobrane z dwa razy . |
Jeśli uda Ci się odszyfrować HDD, a konsola jest z NOR, a nie NAND to na partycji dev_flash3 jest xRegistry.sys z identyfikatorami. Tyle że programy do edycji tego pliku nie robią tego poprawnie - nieznany jest jeszcze dokładnie format tej bazy danych - ale może zadziała, kiedyś zmieniałem numer folderu na HDD z kontem i poszło.
|
@Trilu Chwalisz się czy żalisz :-) W najgorszym wypadku wszystkie tytuły odświeżysz.
|
Mało optymistyczna wersja @revolver0:P
Coś ten "eid_root_key" zapisany z Ps3 NOR/NAND statistic nie działa :) |
Mam już "eid_root_key",jakie katalogi mam skopiować aby działały wszystkie stany gier i konta ?
|
Dobra , generalnie mozesz wszystko a potem wybrac co potrzeba ;)
|
Mam brak miejsca na dyskach,przez to pytam co tam sobie zgrać ,aby coś potem działało ;)
|
optymalnie folder HOME .
|
|
Bardzo dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi,wszystko się powiodło,dodam iż klucz z dumpa jest inny,tak jak pisał Berion nic z tego nie wyszło .
|
Jak naprawiłeś to wyciągnij jeszcze IDPS i rejestr. Mogą się kiedyś przydać.
|
Konsola poszła na przemiał ,dostałem tylko "eid_root_key",aby dane odzyskać ,rejestr to jest xRegistry ? Dawno się nie bawiłem plikami ps3 .
|
Znowu przyszło mi zgrywać dane z konsoli,tylko tym razem mam inne pytanie,czy jak oddam konsole bez dysku,a w serwisie wsadzą swój dysk do testów,to czy jak zaś wsadzę swój to wsio będzie działać?
|
Na konsolach z NOR na pewno nie (z NAND to nie wiem, *chyba* można). Aktualnie używany HDD jest przypisywany do konsoli, czyli do "rejestru" wpisywane są: model, numer seryjny i wersja jego fw, na dodatek jeszcze wyliczany z tego hash gdzieś na flashu (i na cholerę tak...? :sciana:).
Także efekt będzie taki, że przy próbie włożenia swojego do konsoli, ta będzie chciała go sformatować (a w serwisie jak oddasz z HDD to i tak go sformatują ;]). Cytat:
|
Toś mnie pocieszył ,tak źle i tak nie dobrze ,coraz bardziej mnie super s szokuje ,bezsensu to wszytko,tylko to wywalić do :kosz:
Dawno nie byłem tak wtubiony na czarnulkę :sciana: |
Cos dla ciebie :D
|
Konsolę połupał, cudem sobie krzywdy nie zrobił, ale szczapki drewna rozłupać by nie dał rady, myślę, że nawet ugotowanie wody na herbatę, to wyzwanie dla tych dzieci. Powinno się kastrować jak koty, żeby się nie rozmnażały. :sciana:
|
Oj tam - rodzice kupią im drugą - a przynajmniej zabłysnęli w internetach
Szkoda, że se twarzy nie po cieli: jak ten od popka :P |
Cytat:
|
@misiozol,kurde powstrzymuje mnie tylko kwestia cenowa,tak to młot lub dygnął o ścianę i papa :P
|
Cytat:
Nie oszukujmy się, ta generacja to dziadowizna, a obecna, raczej nie lepsza. |
Cytat:
|
Bez tego można żyć, z odklejonym CPU/GPU już nie za bardzo. ;p
|
Cytat:
Ale od poniedziałku przepraszam się ze swoim PC i GTX 970 - na PC takich cyrków nie ma... co by porty wypadały... |
@Berion,tym razem kopia zrobiona ,ale to ponowne wgrywanie człowieka może wykończyć.Robię to czwarty raz w przeciągu trzech miesięcy,reanimacja za reanimacją :sciana:
|
I dlatego ja nie trzymam na konsoli żadnych gier, cache i patchy bo nie chciałoby mi się tego przenosić. Tylko swoje konto z save'ami, trofeami i licencjami, których kopię mam na zewnątrz.
Ale właśnie wpadła mi genialna myśl do głowy! Czemu by nie przekierować tego na dev_usb? :czar: |
@Berion ,co i jak przekierować,gdzie to zmienić ?
|
Nie zmienisz, wymaga to modyfikacji fw lub patchera. Taki pomysł mam po prostu. ;p
|
@Berion a co z twoją abstynencją i rezygnacją z konsol?
Czyżbyś nie wytrzymał? |
Rezygnacją z pisania (chociaż tymczasowo smaruję bloga - bo sporo warte nagrody i póki co mam ratio 50% wygranych) i zajmowaniem się sceną, nie z abstynencją do konsol. Chociaż*znacznie rzadziej już gram (nie ma w co ;]).
Ja nawet jakbym chciał to tego nie shackuję. Nie rozumiem jak, gdzie i kiedy montowane są zasoby w Cell OS, ale na 100% jest to możliwe do zrobienia. Jaicrab prawie cały fw przemontował na usb. |
Jeszcze jedno pytanie ,wyciągałem sobie xRegistry,otwarłem w xRegistryEditor 0.75,no i mam tam 6 kont PSN ,do pięciu widać login i hasło do PSN ,a do jednego nie ,jest zaszyfrowane ,jak wchodzę do folderu home i na to konto, to jest na nim kłódeczka ,dlaczego tak jest ?
|
A to konto nie jest zbanowane? Nie spotkałem się z czymś takim.
|
No właśnie nie jest ,działa normalnie jak i inne ,tylko te było przeniesione z innej konsoli na tą co teraz mam/miałem, dziś poleciała do Kielc na reballing RSX u Spoxa.
pS:Juchy jeszcze robi konsole ?Strona wisi ale opinii z ostatnich lat zero . |
W jaki sposób przeniesione? ;)
Nie rozmawiałem z Juchym dobre 6 lat. Nie mam pojęcia nawet czy żyje. ;( Tak jakoś wszystko się rozsypało po śmierci xbox-scene.pl i później xbox-scena.pl. |
Zostało ostatnim razem skopiowane z dysku, tej padniętej i przeniesione na tą co miałem obecnie.Przywróciłem dane i konto z savami wróciło ,wszystko działa,ale xRegistryEditor widzi same szlaczki zamiast hasła.Taka duperela, ale ciekawi mnie, dlaczego te założone konta na tej konsoli ,xRegistryEditor widzi ,a tego z tamtej nie widzi .
Juchy jak mi zrobił xboxa360 tego pierwszego ,to u kumpla działa do dziś,a był najbardziej awaryjnym xbox'em ,Juchy bardzo dobrze robił reballing. |
To dziwne. Mi działa. ;}
|
Zmieniłem hasło w xRegistryEditor i teraz wyświetla poprawnie ,czary mary :D
|
Cytat:
|
Za to z napędów CD/DVD kiedyś wybuduje dom :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:11. |