![]() |
Cytat:
|
JA POLECAM nagrywarkę "Ultra HD 4K External Blu-ray Verbatim Writer" wykrywaną w programach
nagrywających jako PIONEER BD-RW BDR-UD04. Przy tej nagrywarce USB 3.1 udało mi się skopiować zabezpieczony film, który waźy 90GB danych! Żeby zgrać film trzeba było użyć trzech programów: 1. MakeMKV. 2. AnyDVD 3. CloneBD Zwykły Total Commander nie dał rady. CO DO NAGRYWANIA nie wiem jak to wygląda, nie kupiłem takiej płyty BDXL. Proszę się wypowiedzieć w tej sprawie. Niemniej skoro nagrywarka Verbatim kopiuje takie płyty o tak dużej pojemności, więc i je nagra. Do kupienia choćby tutaj: https://allegro.pl/oferta/uhd-4k-sli...on-16504085738 |
Cytat:
Tylko starsze z firmware 1.00/1.01 są hardware NS40 i tylko one technicznie są możliwe do crossflash do modelu Vinpower WH-16NS48 . Inna etykieta główna starszego typu i data produkcji na etykiecie 2013~2015 Nowsze Asus BW-16D1HT mają firmware z serii 3.xx i są już hardware NS50/51/55/58 |
Cytat:
|
Cytat:
Tylko fabryczne modele Pioneer mają taką możliwość w programie Pioneer Error Rate Utility Pioneer BDR-PR1MC-L Pioneer BDR-PR1MC-K Pioneer BDR-PR1MC-P Pioneer BDR-PR1MC-W Pioneer BDR-PR1MC-U Pioneer Error Rate Utility |
Czy Vinpower udostępnia jakiś soft do BDR-212V, który ma jakąś możliwość sprawdzenia jakości zapisu BD?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
LG - wszystko możliwe - ja tego już nie sprzedaje ani nie serwisuje - reklamacji na te modele jest ogromna ilość od samego początku debiutu hardware NS50...
Starsze modele do hardware NS40 to zupełnie inna bajka -praktycznie bezawaryjne i bardzo dobrze wykonane .... dwa światy. |
Cytat:
Masz może jakieś info o nierównej jakości w nagrywarkach LG tzn. w ostatnim czasie? Pytam bo miałem takie złe doświadczenie w ostatnich tygodniach tzn. potrzebując nagrywarki BDR kupiłem z tego co jest ogólnodostępne na naszym rynku i były to LG BH16NS55 wersja Box oraz LG BH16NS40 (bulk) podobno fizycznie to identyczne urządzenia i z moich doświadczeń to by się zgadzało bo obydwie działały tak samo niestety wadliwie. Obydwie były z stycznia 2024 i miały podstawowe problemy z płytami BD-R tzn. z nagrywaniem i odczytem. Ogólnie niestabilna praca jedna nie potrafiła płyty odczytywać jak "ostygła" to zaczynała itp. Wymieniłem na w/w Pioneer'a i wszystko jak ręką odjął tzn. nagrywa i zgrywa płyty błyskawicznie i pracuje stabilnie. |
Cytat:
|
Cytat:
https://labelprinter.pl/nagrywarki-c...neer-212v.html https://labelprinter.pl/nagrywarki-c...sja-robot.html Natomiast prawdopodobnie nie będzie dystrybucji Pioneer fabrycznych modeli czyli najnowszych BDR-213/S13 w całej Europie . Tylko Ebay / Amazon wersje Japan lub USA |
Cytat:
Może przyda się Tobie informacja, że można w/w napęd kupić na legalu czyli z gwarancją i z normalnymi opłatami wysyłki w chwili obecnej na Amazon.es (może nawet jest tak przez pomyłkę bo inne oddziały blokują wysyłkę do Polski). Przesyłkę realizuje Amazon ale sprzedający jest także godny zaufania Blu Innovation czyli jak dobrze rozszyfrowałem niemiecki oddział VinPower. Zamawiałem w zeszłym tygodniu i polecam, tzn. Amazon realizuje wysyłkę wzorowo. Natomiast co do sprzętu to tak jak piszesz już po samym odgłosie wysuwania się tacki można rozpoznać, że sprzęt jest profesjonalny :) |
Cytat:
Niestety zanosi się że napędów optycznych Pioneer nie będzie w całej Europie . Najprawdopodobniej na 99,99% Pioneer zrezygnował z dystrybucji w Europie swoich optycznych napędów . Na dziś oficjalnie tylko fabryczna dystrybucja i serwis Japonia / USA /Kanada i Chiny ... |
czasy się pozmieniały i w polskich sklepach nagrywarek BDR jak na lekarstwo, oddałem przed chwilą swój głos na Pioneer BDR-212 ale jest w kraju praktycznie niedostępny więc zamawiam z Amazon wersje Pioneer BDR-212V która wychodzi 470 PLN chyba przepłacam niewiele w obecnej sytuacji? pewnie za rok / dwa taka cena to będzie mega promo za używkę... Ludzie jak już kupują to badziewie w wersji slim... które swoją drogą dochodzą także do 500 PLN
Dodatkowo chciałem się Was poradzić czy model Pioneer BDR-212V będzie równie doby jak 212DBK do domowego użytku, głównie tworzenie archiwum ważnych danych. |
tak, z jakiegoś powodu ceny rakuten są wyższe niż amazon.
|
Trudno powiedzieć -model już wycofany z produkcji od ponad 2 lat
W Japonii sprzedawany trochę drożej ~~ 225$ https://item.rakuten.co.jp/hodumiint...106_0_10001056 Mogą sprzedawcy wysprzedawać zapasy .Poproś o foto jak dotrą do zenmarket |
proszę o radę -
Dokonałem wczoraj emocjonalnego zakupu na zenmarket (nie mogę tu jeszcze wrzucać linków - za mało postów) - to pośrednik w zakupach z Japonii. jak się wejdzie na japońską stronę amazonu to widać, że dwóch młodych sprzedawców ma taką cenę i dostępność tylko 1-3 szt. - W opisie piszą, że nowe nieotwierane. Pamiętam, że kiedyś taki Pioneer kosztował 2 razy drożej, ale nie śledziłem jakie były wtedy ceny, myślicie, że to będzie prawdziwy BDR-S12J-X (martwię się, że zamiast tego może być jakiś podstawowy model)? Może ktoś mi powie na ile adekwatna jest cena 175$ za nowy BDR-S12J-X. Chyba będę musiał poprosić zenmarket o rozkręcenie i zrobienie fotek. |
Posluchaj w zasadzie w sondzie masz to co warto kupic na stan obecny. Wszystko nada sie do okazjonalnego rip, sprawa sie rozbija o jakosc wykonania, korekcje bledow oraz aktualizacje FW napedu poprzez dodawanie nowych nosnikow. Do rip BD/BD 4K potrzebny jest dedykowany soft do AACS2. Chyba ze domowe nie chronione filmy rodzinne planujesz ripowac.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
400zl to tak marnie to widze, dodaj jeszcze raz tyle plus troche wiecej i bedzie dobry poczatek ;)
|
Prośba o pomoc
Witam,
Chciałbym rozpocząć swoją przygodę z rippowaniem płyt Bluray i Bluray 4k, ale nie za bardzo wiem o czego zacząć po przeczytaniu kilku wątków na forum stwierdziłem że najlepiej będzie zapytać jaki napęd usb/sata z adapteram usb (najlepiej do ok 400pln) na dzień dzisiejszy polecacie do zgrywania płyt oraz gdzie go kupić. Narazie miałem do czynienia z makemkv przy płytach DVD i dobrze mi się sprawdzał dlatego fajnie by było jakby napęd z nim współpracował. Słyszałem również że trzeba jakieś specjane oprogramowanie do tego napędu wgrywać dlatego jeśli mógłby mi ktoś w tym pomóc to był bym wdzięczny :). |
Cytat:
Dlatego że na dzień dzisiejszy nie mamy żadnego potwierdzenia od producentów które modele są wycofane a które sukcesywnie będą przywracane na rynek nie modyfikujemy ani nie zmieniamy wykazów napędów . Być może coś się wyjaśni w 2024/25r- trudno powiedzieć w obecnej bardzo skomplikowanej rzeczywistości akcesoriów komputerowych - dostępność w tym asortymencie na dziś to 10-15% pozycji katalogowych producentów - nie które pozycje mają termin realizacji rok / czasem więcej ...bez żadnej gwarancji czasu i dostawy....Stąd tak wielkie problemy z dostępnością zwłaszcza w Europie |
Ta ankieta nie ma sensu, bo 95% modeli jest już niedostępna... Zamiast zostawić stary temat to oszukujecie.
|
Podaj lepsze informacje cfffaniaczku. :P
|
buahahahaha.
Zmiana tytułu wątku, a dalej śmieciowe informacje.... |
Ankieta nic nie warta, bo te nagrywarki nie są dostępne. Żenada...
|
Dzień dobry, ja mam tylko takie pytanie:
jak pewnie wiecie, procki intela chyba od 11 generacji mają usunięty moduł Intel SGX, czy to oznacza, że wszystkie napędy UHD Friendly utracą możliwość odtwarzania i ripowania filmów blu ray 4k przy pomocy np. makemkv lub innych programów, które to umożliwiają na prockach intela np. 10 generacji? |
Cytat:
do przeczytania : https://forum.makemkv.com/forum/view...p?f=19&t=27378 |
Panie zgranie materialu UHD to nie takie hop siup :fiu: AACS 2.0
|
Cytat:
, kiedyś była lista napędów potrafiących zgrać materiał z oryginalnego nośnika Nie wiem - albo sie mylę ? niech mnie ktoś poprawi w takim razie |
Ja tylko robie iso odtwarzam za pomocą zidoo
|
Cytat:
Cytat:
https://www.pioneerelectronics.com/P...ves/BDR-212UBK https://pioneer-blurayodd.eu/product...2uht/index.php Tu masz rozpiske starszych modeli https://www.pioneerelectronics.com/P...rives.Archived Zdajesz sobie sprawe ze PC musi miec speczyficzna specyfikacje zeby odtworzyl BD UHD ? |
A te dwa są UHD friendly?
|
Cytat:
|
Do zgrywania w zasadzie kazdy UHD BD sie nada nawet slim. Polecane napedy sa wzgledem dobrego nagrywania.
|
Ewentualnie na morele jeszcze Napęd Pioneer UHD BDR-S12UHT
|
Ciężko znaleźć coś z listy dostępnego a w nazwach są jakieś małe literowe zmiany i już nie wiadomo czy to to samo.
Znalazłem jeszcze w net-s Pioneer Bdr-212Uht, Blu-Ray Burner (M-Disc) (BDRS12UHT) |
Chodzi ci o zgrywanie filmów 4K DVDFab albo MakeMKV to nie będzie działał. Musi być UHD Friendly.
|
Witam.
Czy naped-pioneer-bdr-s12xlt będzie ok jeśli chodzi o zgrywanie 4k na iso? |
Cytat:
A polecicie jakąś nagrywarkę w wersji przenośnej celem zakupu teraz w lipcu? Przeglądając forum i allegro, jedynie te modele rzuciły mi się w oko (USB 3.0) 1. Nagrywarka Blu-ray zewnętrzna Pioneer BDR-XD07TUHD 2. Nagrywarka Blu-ray zewnętrzna Verbatim External Slimline W większości będzie służyła jako napęd celem dokonywania archiwizacji danych firmowych |
Kupiłem Pioneera BDR-XS07TUHD i mam dziwny problem, mogę słuchać muzyki na CD, mam obraz na filmach DVD, BD ale nie mam dźwięku na DVD i BD. Macie jakiś pomysł dlaczego?
|
A coś takiego?
intel.pl/content/www/pl/pl/support/articles/000058952/software/intel-security-products.html Moja karta graficzna Geforce 3070ti obsługuje HDCP 2.3 |
Cytat:
Tutaj lista kompatybilnego sprzętu na stronie Cyberlink PowerDVD: https://www.cyberlink.com/support/fa...nt.do?id=19860 Powyższe dotyczy możliwości odtwarzania zabezpieczonych płyt UHD, stąd mój komentarz, że sam napęd kompatybilny z UHD to tylko wierzchołek góry lodowej biorąc pod uwagę wymagania sprzętowe (zabezpieczenia). AMD nigdy nie miał technologii pozwalającej na deszyfrowanie płyt UHD, a Intel właśnie porzucił tę technologię z nowych platform, tylko procki pomiędzy 7 a 10 generacją mogą mieć SGX :( Z DVDFab nie mam doświadczeń, więc się nie wypowiem, ale nie zamierzam tyle pieniędzy płacić za odtwarzacz softwareowy, który opiera się na łamaniu zabezpieczeń. |
Ale mówisz o zintegrowanych grafikach w procesorze?
|
Cytat:
https://www.guru3d.com/news-story/bl...rocessors.html Tak więc jeśli UHD ma być wykorzystywane, to mocno zastanawiałbym się nad napędem "UHD-friendly", zamiast dopłacać za napęd UHD, który może zostać niefunkcjonalny w przyszłości. |
Cytat:
|
Budżet jest. A czym różnią się dwa pierwsze modele między sobą?
Wziąłbym napęd 3'5 ale mój aktualny nie działa z mostkiem więc chyba nie ma pewności czy ten zadziała. Zastosowania raczej domowe niż masowe. |
Cześć
Zależy od budżetu i predyspozycji oraz ile będziesz nagrywać. Jeśli nagrywasz dla domowych potrzeb i masz odpowiedni budżet to brałbym BDR-XD07TUHD / BDR-XS07TUHD Jeśli będziesz wypalać masowo to brałbym mostek i napęd 3'5 , tutaj również Pioneer BDR S12 XLT lub nawet wspomniany wyżej LG BH16NS55 to również bardzo dobra konstrukcja. Jeśli nie ma kasy ,można kupić mostek plus pewna używka ale to ostateczność |
Cześć,
Czy możecie mi polecić dobrą nagrywarkę Blu-ray? Mam obudowę w której nie można zamontować napędu więc musi to być raczej napęd zewnętrzny (może być USB 3 lub USB-C), może także być opcja z napędem wewnętrznym + mostek (mam już mostek Unitek S1222A ale nie działa z moim starym napędem więc nie wiem czy to optymalna opcja). To na czym mi zależy to odczyt filmów UHD/4K i dobra jakość napędu, kultura pracy. Zastanawiam się nad poniższymi napędami: Pioneer BDR-XS07TUHD Pioneer BDR-XD07TUHD Verbatim Blu-ray Slimline Ultra HD 4K (43888) Jeśli macie propozycje lepszego napędu to napiszcie, ewentualnie, który z tych trzech jest najlepszy? A może w najbliższym czasie premierę będzie miał jakiś nowy model i warto poczekać? |
Ilość załączników: 1
|
Świetny ten Pioneer UHD, dzięki za polecenie, przyjrzę mu się i prędzej czy później raczej się na niego zdecyduję. Szkoda, że nośniki MDisc jeszcze w takich cenach.
|
Ja bym szedł w pionka
BDR-XD07TB B-R w rozsądnych pieniądzach można kupić BDR-XD07TUHD B-R jeśli zależy Ci na odczycie 4k |
No naprawdę nikt nie wie? :-(
|
Cytat:
No w sumie to najlepiej byłoby z przejściówką i działające pod win i macOS. Więc zarówno usb-c, jak i USB 3.0 (może z jakimś adapterem?). |
Usb 3, czy usb-c?
|
A jaką nagrywarkę bluray na USB? Bym se coś kupił chyba do archiwizacji.
|
Ale to obudowa ma przebicie, czy styki?
|
Polecam UNITEKA , działa bez problemowo .
Trzeba tylko mieć na uwadze że kopie przez chwilę po odłączeniu z zasilania |
Dzięki. Adapter wystarczający.
|
Naprawdę potrzebujesz obudowy zewnętrznej? Będziesz latał z nią?
Może wystarczy ci adapter. Do nagrywarki musi być z zasilaczem. https://forum.cdrinfo.pl/f113/adapte...%F1+nagrywarki PS Widzę na morele za 7 dyszek. |
Czytając Wasze wypowiedzi, doszedłem do wniosku, że zamiast napędu zewnętrznego typu slim, najlepiej jest zakupić nagrywarkę Ultra HD Blu-Ray wewnętrzną + zewnętrzną obudowę. Więc jaką obudowę wybrać? Czym się sugerować?
|
Cytat:
Verbatim to OEM Pioneer BDR-03/04UD |
Witam. Padła mi nagrywarka Pioneer BDR s09xlt nie wysuwa tacki. Po rozebraniu i wyciągnięciu z obudowy tacka się wysuwa. Kłopot jest z trybami. Jest problem z częściami zamiennymi więc będę musiał kupić nową i teraz pytanie bo na znanym polskim portalu aukcyjnym na literę A są głównie dwa modele Verbatim i Pioneer chce tym razem kupić napęd przenośny więc pytanie , który z nich bo nie mam w komputerze już wnęki na napęd wewnętrzny.
|
Dane zawsze mozna odzyskac :) , na dzien obecny najlepiej kupic zewnetrzna nagrywarke normalnych wymiarow i dokupic adapter sata-usb plus zasilacz 12v
|
Cytat:
Już zabieram się za czytanie tego, co mnie nurtuję. Na forum to Ja już byłem z 15 lat temu :) Wpadałem, co jakiś czas, ale tak jakoś wyszło, że zrobiłem dłuższą przerwę. Obecnie dane jakie miałem w głowie nie wchodzą i musiałem stworzyć nowe konto. Jak wpisałem w wyszukiwarkę CDRInfo pojawił mi się uśmiech na twarzy, że strona / forum nadal stoi :) Pozdrawiam Serdecznie i spokojnego dnia życzę :) |
Cytat:
Nie chciał bym gasić Twojego zapału co do nagrywarki, ale odsyłam Cię do tego wątku na tym forum i jeśli nadal będziesz uważał że potrzebujesz nagrywarki, to na pewno znajdziesz tutaj najlepszą odpowiedź w całej sieci. :taktak: |
Witam Serdecznie kolegów.
Panowie jaka jest na dany moment dobra zewnętrzna nagrywarka Ultra HD Blu-Ray do komputera? Nie jestem od paru lat w temacie :) Obecnie obudowa nie pozwala na montaż czegoś wewnętrznego - brak miejsca na napędy, a nie ma, co się oszukiwać, że niektóre dane chciałbym sobie pozgrywać na płyty, czy też robić archiwizację danych z dysku - płyty XL widzę, że mają godną pojemność. Pozdrawiam! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie siedzę aktualnie w temacie, ale co do zasady nawet jeżeli bebechy są te same, to nie można mieć absolutnej pewności, że i funkcjonalność zostanie z czasem zrównana. Co do samej kwestii ripowania 4K to zasada jest właściwie ta sama. Jedyna rada jaką mogę dać, to nie robić zbyt optymistycznych założeń tylko spokojnie poczekać ;)
|
Nie widzę mżliwości edycj więc pisze nowego posta. Prześledziłem z grubsza (z uwagi na język) forum makemkv i faktycznie ta lista ripujących UHD odtwarzaczy jest skromna. Po USB są raptem 3 sztuki i to nie dostępne w Polsce - jeden z nich wg producenta nawet nie ubsługuje UHD... natomiast jeśli dobrze rozumiem to jest to kwestia dostosowania obejścia zabepieczeń i zaimplikowanie ich w makemkv program. Także temat jest otwarty i sporo osób posiadających Liteon EB1 pisze, ze zwykłe BR bez problemu mozna ripować, a 4k to pewnie kwestia czasu. A skoro EB1 to to samo co Verbatim 43888 to i ten będzie kiedyś wspierany. Tylko jeżeli oba sprzęty mają takie same graty to wybieram EB1 z racji sporej różnicy w cenie
|
W 2019r wrzucaliście nazwy nagrywarek którymi można ripować uhd. Zmieniło się coś od tego czasu? Mam laptopa więc szukam zewnętrznej po usb czy to A czy C. Standardowo najwięcej w sensownej cenie jest EB1 i verbatima 4k. Czytałem tu, że to ten sam klon Pioneera czyli są takie same. Pytanie czy nadadzą się do tego. Jest to do domowego sporadycznego użytku a nie hurtowego więc też nie chciałbym przepłacać.
|
Odtwarzacz Pioneer BDR S12 UHT B-R WEW SATA dobra cena :)
|
Cytat:
Mam takie pytanie: czy jest odpowiedniejsza nagrywarka niż Pioneer BDR-S12J-X w następującej sytuacji: Cel główny: archiwizacja danych na M-Disk 100GB Cel poboczny: wykonywanie kopii zapasowych zabezpieczonych nośników, oglądanie/nagrywanie filmów BluRay Dodatkowo: + wsparcie jak największej ilości formatów, w tym UHD + poszukiwany napęd będzie umieszczony w jednostce centralnej, więc rozpatrywana jest wersja INTERNAL + mile widziane aktualizacje firmware (nie porzucanie urządzenia przez producenta) + generalnie chodzi o niezawodną nagrywarkę bez kompromisów, w jak najlepszej jakości :) Przeszukałem forum, przeczytałem recenzje CDRInfo próbując samemu znaleźć odpowiedź, ale po tak długiej przerwie wolę polegać na wiedzy osób, które są na bieżąco. |
Same slim tylko dostępne w PL Pioneer BDR-UD04B lub LG BP60NB10 + LiteOn EB1 4
|
A z dostępnych na naszym rynku ?
|
Cytat:
Z porządnych gabaryt 5,25 to tylko w Japonii na dziś dostępny Pioneer BDR-X12J-UHD Pioneer BDR-X12JBK / BDR-X12J-UHD |
Cytat:
Ja wiem tylko chciałem żeby to ładnie wyglądało . Ok . Więc która najlepsza teraz nagrywarka wewnętrzna ? |
Nie musi byc kieszen, mozna to rozwiazac np. tak Adaptery USB - SATA/PATA
|
Cytat:
A czy pioniery 212 występują w wersji z kieszenią ? . Nie musi być slim ale wolałbym wersje z kieszenią usb albo kupie kieszeń . Czy ten asus spełni moje wymagania ? (Blu-Ray Asus BW-12D1S) |
Na pewno cienkie slim odstaja jakościowo i więcej problemów z zapisem na nich zwłaszcza na tańszych płytach.
Też za wielkiego wyboru nie masz ....wszystkie slim to praktycznie OEM Pioneer BDR-UD04B lub LG BP60NB10 |
Witam. Wypadłem trochę z obiegu co do nagrywania płyt . Bardzo bym prosił o pomoc w wyborze nagrywarki . Chodzi mi żeby obsługiwała formaty UHD 4k które obsługują nowe konsole . Preferuję nagrywarkę zewnętrzną . Czy modele slim są godne polecenia ?
|
Czyli wychodzi, że:
212EBK --> S12XLT (panel) --> S12UHT (panel i UltraHD)? |
Nie da się crossflashować z tego co wiem.
Praktyczne różnice - są w tabelce. Chcesz UltraHD, obsługę DVD-RAM, BD-R TL i QL lub nawet gdzie jest wersja box lub bulk, wszystko tam jest. Po prostu wybierasz model, który spełnia Twoje wymagania. Jeśli chcesz robić tylko archiwizację na BD-R jednowarstwowych to wersja nie ma znaczenia i kupujesz najtańszą ;) |
Spoko, tabelki prześledziłem, dlatego też pytałem o "praktyczne" różnice, bo dopiero przymierzam się to zapoznania z innymi nośnikami niż CD i DVDR :D
|
a czy można je między sobą crossflashować (np EBK do XLT lub innego z obsługą UltraHD)? ktoś próbował?
|
Cytat:
|
Przeczytaj test i wszystko stanie się jasne :taktak:
Koledzy się super napracowali w tabelce są możliwości i widać różnice wszystkich modeli. |
Ktoś może wyjaśnić czym w praktyce różnią się modele Pioneer BDR-212DBK/BDR-212EBK/BDR-212UHT/BDR-S12XLT?
Który lepiej kupić? Najtańszy DBK, EBK niewiele droższy i z tego co się zdążyłem zorientować większość ten model kupuje. |
Witam, potrzebuje kupić nagrywarkę dvd/blue-ray zewnętrzną pod usb. Która obecnie jest najlepsza na rynku ?Zależy mi np: na możliwości zmiany booktypa na dvd-rom.
Z góry dziękuje za pomoc. |
Kondycję tych napędów można bardzo łatwo sprawdzić, tutaj jest opisane co i jak.
Jeśli sprzedający nie prześle testu lepiej sobie darować, są to już stare konstrukcje i mogę być mocno zużyte. Nawiasem mówiąc cena jest też dużo za wysoka, pojawiają się co jakiś czas 112/212-stki w okolicach 100-150zł lub nawet taniej. Spokojnie trzeba wyczekać. |
Reputacja tego sprzedającego jest chyba nadszarpnięta - wygląda jakby sprzedawał podzespoły naprawiane....
|
|
A co gdyby tak kupić dwa napędy: pierwszy to nagrywarka Pioneer BDR-212EBK bo to dobra i trwała i niedroga nagrywarka oraz drugi napęd który służyłby tylko do sprawdzania błędów na nagranych dyskach BD?
Jakie napędy z obecnie dostępnych w sklepach oraz z rynku wtórnego by się do tego testowania nadawały? |
Cytat:
Wersja Pioneer..- ASUS BW-16D1H-U wersje firmware Exxx |
Cytat:
Rozumiem, że również Asus BW-16D1H-U Pro też można by było w ten sam sposób zrobić crossflash jeżeli w środku by była nagrywarka LG. Ktoś sprawdzał jak często trafiają się tam Pioneer BDR-209MBK? |
Cytat:
Można wgrać soft od VinPower do LG BH16NS55 i wtedy już mamy model VinPower LG WH16NS58 :) Choć w nowych wydaniach z firmware 1.04 jest to trochę pod górkę ale też się da ... DosFlash V2.0 patched to support BH16NS40/BH16NS55 drives |
Cytat:
Od kilku lat używam Samsung'a SE-506AB. Tam jest mini USB i rozgałęziony kabelek USB A. Od strony mini USB nie ma problemów. Z drugiej strony to już zależy głównie od portu w kompie. Przy podłączeniu do jednego portu (czasem nie ma 2 USB obok siebie) można zapomnieć o zapisie lub nawet o odczycie 6x. Po prostu za mało prądu. Czasem się przez to zdarza błąd kalibracji mocy lasera. Przy podłączeniu obu nie miałem nigdy problemu. Nie wiem jak będzie się sytuacja z podłączeniem przez USB C. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:55. |