![]() |
Cytat:
Ba tak widzi i nie zobaczy inaczej: wszystko powyzej 700 mb to jest overburn. |
Dlaczego nagrywara wykrywa mi płytki 800mb jako 700mb i pod Nero i po WinOn'em?
|
Nie!
|
Acha jeszcze jedno. Czy jak będę reinstalował system czy biosy też będę musiał na nowo instalować? Narta. RESPECT!!!
|
Dobra zainstalowałem nowe biosy. Instalacja przebiegła prawidłowo i jak narazie wszystko działa a nagrywara wymiata. Dzięki wszyskim za pomoc. RESPECT
|
|
Tu masz link - poczytaj:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/poczatkujacy-bios.php3 Aha jaka masz wersje biosa bo mozliwe ze trzeba instalowac je po kolei np z 1.0a przez 1.0b do 1.0c. Ja u siebie mam wersje 1.0d. Przyznam ze sam nigdy tego nie robilem - kupilem juz z najnowasza wersja biosu. Postaram sie znalesc co i jak z tymi wersjami. Jesli mozesz to sie nie spiesz - poczekaj na posty bardziej doswiadczonych ode mnie :) Pozdrawiam Onmagarol |
Dobra biosa już ściągnąłem ale nie zainstalowałem. Jeszcze chciałbym się dowiedzieć czym grozi niepoprawne zainstalowanie biosu?
|
Wiem że chodzi jak burza bo pod Win98 wymiatała a teraz szkoda gadać. Jak, skąd mam tego biosa zainstalować i jakie mogą być konsekwencje złego zaistalowania?
|
Widocznie musisz upgrade'owac bios do nagrywarki. Cytuje za wirtualna polska:
"Połączenie napędu oraz Windows XP zaowocowało niestety małymi zgrzytami - na testowym komputerze system uparcie ustawiał dla nagrywarki tryb przesyłu danych PIO4, zamiast UDMA33. Było to o tyle dziwne, że w innym komputerze, pracującym również pod kontrolą Windows XP, tryb UDMA ustawiany był przez system bez żadnych problemów. Na kłopoty z komputerem testowym pomógł dopiero upgrade firmware nagrywarki z wersji 1.0b do 1.0c" tekst ze strony: http://komputery.wp.pl/wirtuap.html?wid=610 pozdrawiam Onmagarol Ps: Mam taka sama nagrywarke i chodzi jak burza :) |
Ilość załączników: 1
A oto drugi screen
|
Ilość załączników: 1
No i to nic nie dało. Dołączam screen shot z ustawieniami
|
|
Jeżeli chodzi o opcję w menedżeże użądzeń urządzenia systemowe/Kontroler DMA to we właściwościach tego, w polu "Użycie urządzenia" jest ustawione "Użyj tego urządzenia (włącz)". A jak chodzi o coś innego to nie wiem gdzie to jest bo we właściwościach cdr nic o DMA nie zauważyłem.
|
A masz uaktywnione DMA w ustawieniach nagrywarki-zobacz mój komp-menadzer urzadzen itd i zaznacz ptaszka..
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:54. |