![]() |
Największe wpadki (najwieksze buble) co do jakości sprzetu cdr
Witam:-)
Myślę, że przyda sie taki zbiorczy temat opisujący problemy ze sprzętem wynikające z jego niewysokiej jakości. Pierwszy muj typ na mega bubel to cd rom LG 52x - fatalnie czyta audio, generalnie źle czyta wszystkie płyty, rozwala nośniki. itd... Drugi moj typ to DVD Teac 16 x - nie znajduje w napędzie "połowy płyt" są z nim problemy gdy jest połączony z innym urządzeniem na jednym kanala IDE, czesto się zawiesza.... [B] |
Napędy optyczne firmowane przez Creative. Awaryjne jak cholera.
|
Nagrywarka Philips PCA460RW 4/4/16. Na 10 płyt conajmniej 1-2 do wyrzucenia. Płyty nagrane na 4x prawie nic nie potrafiło odczytać, nawet ona sama. Po 2 miesiącach udało mi się ją sprzedać. Nowy właściciel jest z niej do dzisiaj zadowolony.
|
Witam!
dolaczam sie do cd-roma LG 52x to najwieksza lipa jaka kiedykolwiek kupilem! czyta plyty z predkoscia 8x !!! jest na maksa zje**** i od dawna lezy w szafie! nigdy juz nie kupie sprzetu firmy LG |
Spawary teaca razy 48 i razy 52
|
Moj typ:
Teac-i 48x i 52x oraz wszystkie napędy Creative-a. Awaryjne są strasznie... :cisza: |
Cytat:
|
A ja tutaj pisałem o swoich przykrych doswiadczeniach ze sprzetem Acer ale posta wcięło. Szkoda.
|
Philips CDD 3610 2/2/6 psula sie od samego poczatku, 3x wyladowala w servisie, wymienili wkoncu na nowa.. a ta tez sie popsula... ??? Jednym slowem jedna wielka lipa.
|
Wszystkie nagrywarki które uniemożliwiają wykonania prawidłowej kopii płyt zabezpieczonych SafeDisc v.2-2.8 ...;)
.......................................;) |
Moje typy
1. teac'i x48 i x52 - lipa totalna.
2. Creative'y nowsze, bo starsze to były przepakowane ricohy i plextory. Nowsze to BTC, szajsungi, starsze liteony (kiepskie były). 3. CD-romy LG szczególnie x24. Dobry był tylko x32. Ten x52 nie jest najgorszy, ale użytkownikom polecam spowolnienie. To tyle z moich doświadczeń. |
Cytat:
|
hula tak apropo wczesniejszego wpsiu ,a do co TEACa to staje w jego obronie ,dokladnie x52 .U mnie nie mam zadnych problemow do czasu !!
|
Ogólnie moim zdanie nawiekszymy bublami są nagrywarki lg poczynając od modelu 24x i wiecej oraz cdrom lg 52x
Nastepne buble to napędy firmy creative oraz philips....... |
Do wszytkich krytykujących Teac 488 i 52!!!
Mam taka prosbe aby Ci co krytykują Teac-a 48x i 52x wypowiedzieli sie czy takowy posaiadają. Bo smiem twierdzic iż nie posiadają a plotą co tylko usłyszą. Ja mainowicie posiadam i nie mam żadnych zastzreżeń nie ma żadnych problemów czego nie moge poowiedzieć o innych w szczególności LiteON-ach...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:13. |