Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Najprostsze i najszybsze kopiowanie DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/najprostsze-najszybsze-kopiowanie-dvd-25720/)

budasty 21.09.2003 22:56

Hmm, ja mam ledwie 32" i np. roznica miedzy kopią Two Tower DVD2DVD-r + CCE a kopią zrobioną Dvdone jest znaczaca i widoczna nie tylko przeze mnie :) , fakt, ze najlepiej widac roznice na stopklatce ale nawet podczas zwyklego ogladania widac znaczace roznice, np. w ostrosci czy kolorystyce. Z reszta sporo porownan mozna znalezc chocby na foum divx.pl, jak bede mial czas to moze zrobie kilka porownawczych zrzutow...

zorg 21.09.2003 16:37

TV- obraz-jakosc

ja mam 52" wielkosc tv sony, i po przerobce dvdxcopy nie ma roznicy w obrazie 8-)

ale jak ktos widzi na 28" to jego sprawa-ma lepsze oko.
przeciez sa ludzie ktorzy slysza to czego inni nie slysza !!

Robs 21.09.2003 12:09

Cytat:

MagS napisa***322;(a)
Jakość jest identyczna z oryginałem i w niczym od niego nie odbiega
Tak? a ten dodatek który wmontowuje DVDXCopy? :)
DVDFab nie robi tak "niesympatycznych" rzeczy. ;)

MagS 21.09.2003 11:01

Oczywiście, zawsze korzystając z DVDXcopy należy oryg. film rozrzucić na dwie DVD-R lub +R. Jakość jest identyczna z oryginałem i w niczym od niego nie odbiega. Nawet dla najdłuższych filmów. Pozdrawiam

Jabba the Hutt 21.09.2003 10:48

Re: najprostsze i najszybsze

Cytat:

zorg napisa***322;(a)
dvdxcopy xpress przeciez kazdy to wie

zwlaszcza te wszystkie yody i inne gwiezdne stworzenia^_^ (rycerze)

Ale Hutt ma to w nosie ;).Niech panuje IC osiem !

domorosły poeta

Hutt Jabba

budasty 21.09.2003 09:58

...Najprostsze i najszybsze kopiowanie , hmm, ma sens jedynie w przypadku, gdy film jest niezbyt długi, tak do 100-120 minut, po "Takim" skopiowaniu dłuższy film np. Two Tower wygląda jak obraz z TV, szczególnie, gdy się go ogląda na dużym ekranie, warto troszke poczekać jak duet dvd2dvd-r + cce zrobi swoje - czyli kopie o zdecydowanie większej jakości niż wszelkiej maści dotychczasowe "oneclick-i" potrafiące jedynie obcinać część sygnału, nawet IC8.0 odbiega od dvd2dvd-r, różnica jest naprawdę widoczna, nie mówiąc o np. dvdone, howgh.

p.s. Zaletą formatu DVD jest jakość obrazu, więc...

zorg 21.09.2003 01:28

najprostsze i najszybsze

dvdxcopy xpress przeciez kazdy to wie

zwlaszcza te wszystkie yody i inne gwiezdne stworzenia^_^ (rycerze)

Jabba the Hutt 21.09.2003 00:27

Cytat:

RobsYoda napisa***322;(a)
W takim wypadku wybrałbym raczej DVDFab'a
zgadza się Jabba? :)

Tak, Master Yoda ! Zgadza się ! :)

Lord Jabba

Robs 20.09.2003 22:51

Cytat:

MagS napisa***322;(a)
Najprostszym i ze wszystkimi potrzebnymi funkcjami jest DVDXCopy np. 1.52 Wciskasz tylko jeden przycisk i gotowe. Cały film skopiowany. Jakość = identyczna z oryginałem
W takim wypadku wybrałbym raczej DVDFab'a
zgadza się Jabba? :)

Jabba the Hutt 20.09.2003 22:46

Cytat:

MagS napisa***322;(a)
Najprostszym i ze wszystkimi potrzebnymi funkcjami jest DVDXCopy np. 1.52 Wciskasz tylko jeden przycisk i gotowe. Cały film skopiowany. Jakość = identyczna z oryginałem
Wiesz, co nie przesadzaj z tą identycznością...

Jabba

MagS 20.09.2003 22:44

Jabba the Hutt 19.09.2003 09:11

Cytat:

kemot81 napisa***322;(a)
Jak ty przebrniesz przez ten zestaw programów to ja już mam duetem AnyDVD + CloneDVD 3 filmy wypalone.

Pozdrawiam

Szybkość nie ma dla mnie znaczenia - tylko jakość. Co do zestawów :
1.DVDFab, Instant Copy 8, DVDDecrypter (palenie)
2.DVDFab, DVD2DVDR (+CCE), Img Tool (palenie)

Nie ma więc nic do przebrnięcia, wszystko dzieje się naturalnie, a moja spora huttańska inteligencja umożliwia mi pracę trochę bardziej skomplikowaną niż "one click only".

Oczywiście, gdybyśmy byli pewni Any DVD to można zastosować go w parze z IC8, to jednak nie da nam możliwości wycięcia zbędnych materiałów (no chyba,ze w IC8 w trybie Movie Only, ale to czasem zawodzi).

Jak już mówiłem, nie zalezy mi na szybkości tylko na jakosci. Co powiesz, kiedy program DVD2DVDR + CCE przetwarzają film w czasie od kilku do kilkunastu godzin ? A daje to znakomite wyniki.

Nie ma jednak przymusu stosowania jakiegoś programu. Każdy robi jak lubi i jak mu odpowiada.

Jabba

kemot81 19.09.2003 08:26

Cytat:

Jabba the Hutt napisa***322;(a)
Dla mnie podstawowym teamem programów jest :
- DVD Decrypter
- DVD FAB
- Instant Copy 8
- DVD2DVDR

Do wypalania : Decrypter,Record NOW Max, Img Tool (+ Nero).

Jak ty przebrniesz przez ten zestaw programów to ja już mam duetem AnyDVD + CloneDVD 3 filmy wypalone.

Cytat:

Jabba the Hutt napisa***322;(a)
Co do Clone DVD to przecież Master Yoda pokazywał nam kiedyś test, gdzie znacznie lepiej od Clona wypadł własnie Instant Copy (jakość obrazu).
A ludzie którzy robili ten tes mieli zamiast oczu teleskopy.
ClonDVD wypadł gorzej tylko w teście z zoomem.
Kto ogląda filmy z takim powiększeniem?

Nadal twierdze że AnyDVD + CloneDVD to najszybszy i najprostszy sposób kopiowania DVD.
W dodatku CloneDVD ma Polski interface.
A filmy są bardzo dobrej jakości.

Pozdrawiam

Robs 18.09.2003 20:25

A to zależy, jeśli są one osadzone jako osobne title-set to nie ma problemu,
w innych przypadkach trzeba użyć IfoEdit.

Fafer 18.09.2003 19:57

Zastanawiam sie czy którymś z tych programów można wywalać reklamy bądź nieprzewijalne komunikaty o copyrighcie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:13.