Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   neostrada-problem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/neostrada-problem-28196/)

andrzejj9 29.11.2003 21:59

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
andrzejj9 a płyte tesh trza??

Zauwaz, ze nie wiem, jak jest na pewno i tylko spekuluje, ale plyte pewnie tez, bo w koncu nie dadza Ci jej za darmo (nawet jesli niewiele na niej jest :P ).

Banana Coctail 29.11.2003 21:30

andrzejj9 a płyte tesh trza??

-Sid-The-Rat=> 29.11.2003 21:05

0 - centrala - choc slyszalem opinie ze kazdy numer jest dobry

polecam sprawdzic raspppoe - choc w winxp dalo rade zrobic polaczenie bez instalacji czegokolwiek

andrzejj9 29.11.2003 20:41

Cytat:

Napisany przez CrazyLucas
ten soft jest lipny - lepiej postawic chocby na polaczeniu telefonicznym

a co do bledow - jak masz plyte na VIA to doinstaluj te stery do VIA co sa na plytce tepsy - inaczej ma to prawo nie dzialac jak nalezy (byl zonk u kumpla)

A jezeli postanowie nie instalowac tej aplikacji TPSA i samemu utworzyc polaczenie, to jaki numer telefonu wpisuje? Bo haslo i login mam, inne dane chyba nie sa potrzebne, tylko jeszcze numer, z ktorym modem mialby sie polaczyc.

andrzejj9 29.11.2003 20:30

Cytat:

Jeszcze jedno takie pytanko jak oddaje neostradę to co mam oddać tepesie???

EDIT
Płyte, modem czy co???

Nic im nie oddawaj, co sie bedziesz przejmowal ;)

A tak serio, to pewnie trzeba oddac wszystko, tj modem, kabelek, rozdzielacz i dwa filtry. Sam pewnie bede to oddawal, wiec taki wlasnie komplecik zaniose.

A przy okazji. Przeczytalem w ktoryms watku, ze od stycznia Neostrada ma byc po 99 zlotych. Czy ktos cos o tym wie i czy sa to potwierdzone informacje?

Banana Coctail 29.11.2003 19:18

Jeszcze jedno takie pytanko jak oddaje neostradę to co mam oddać tepesie???

EDIT
Płyte, modem czy co???

Kasprzak 29.11.2003 10:54

moze tutaj looknij:
www.neostrada.info

-Sid-The-Rat=> 29.11.2003 06:07

taki przekret z polaczeniem telefonicznym byl wykonalny na starych modemach - jak jest teraz tego nikt nie wie - poszukaj w googlu strony raspppoe i znajdz tam liste kompatybilnych modeli modemow - jesli te nowe usb'owe cuda sa na niej to sprobuj tego (ostrzegam - raz zainstalowany raspppoe moze sie pogryz (a wlasciwie zostac pogryziony) przez inne protokoly pppoe i moze byc wymagany kompletny reinstal)
u mnie dopoki nie kupilem sobie routera neo chodzila wlasnie na raspppoe i nie bylo problemow

sprawdz czy karta usb dziala - podlacz drukarke czy cos podobnego, ew. przesun karte o jeden slot w dol (unikaj drugiego od gory - dzieli irq z agp - zbedny konflikt)
wiedzialem ze z tymi usb' modemami beda przekrety - to bylo zbyt glupie zeby moglo dzialac

Alinoe 29.11.2003 05:44

Cytat:

Napisany przez CrazyLucas

a co do bledow - jak masz plyte na VIA to doinstaluj te stery do VIA co sa na plytce tepsy - inaczej ma to prawo nie dzialac jak nalezy (byl zonk u kumpla)

jaka altrernatywa (mam na mysli oprogramowanie) ??

CrazyLucas 29.11.2003 04:19

Alinoe 29.11.2003 00:54

nie bo i po co ?? przeciez sprzet dostarczony z neo powinien działać z softem na cd, i działa - sam instalowałem ze trzy razy na innych kompach

Banana Coctail 29.11.2003 00:13

A próbowałeś innego shitu (softu) do połaczenia się z netem???

Alinoe 28.11.2003 23:59

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
a podlaczales inne urzadzenie usb do tej karty. To ze sys widzi ja dobrze nie znaczy ze musi dzialac prawidlowo.
A instalujesz neo+ z plytki tpsa czy recznie modem?jaki sys?

sys to win98, instalacja z płytki cd

Kasprzak 28.11.2003 23:54

a podlaczales inne urzadzenie usb do tej karty. To ze sys widzi ja dobrze nie znaczy ze musi dzialac prawidlowo.
A instalujesz neo+ z plytki tpsa czy recznie modem?jaki sys?

Alinoe 28.11.2003 23:17

Cytat:

Sprój zreinstalować całą neo+

było robione dwa razy

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:13.