![]() |
Samsung 160GB SATA
Mam możliwość podmianki mojego Maxtora 160GB na dysk Samsung SATA 160GB. Oczywiście obydwa mają 7200obr./min i 8MB Cache. Pytanie tylko czy warto ? Jestem zadowolony z mojego dysku tylko chciałbym mieć jednak dysk na SATA i osobno podpiąć napędy CD pod osobne kontrolery IDE. Czy ten Samsung jest coś wart ? Mam uprzedzenie trochę do tych dysków, i nie za bardzo za nimi przepadam. Mam jeszcze możliwość popracować na nim jakieś dwa może trzy miesiące i wymienić go na coś innego.
Może ktoś z forumowiczów korzysta z dysków SATA Samsunga i coś powie na ten temat. Najlepiej jakieś testy z HDTacha, bardzo mile widziane. THX. |
Cytat:
|
no jak dla mnie Maxtor jest nr.1 tylko chodzi mi głównie o to aby mi wydajność nie spadła...;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ostatnie Samsungi mają znakomite recenzje. A z HDD: jak trafisz - marka nie ma znaczenia. 8)
|
Cytat:
Z tym "trafieniem" to muszę się nie zgodzić, to nie procek i odpowiednia seria ktorą się "kręci" ;) Dyski od jednego producenta są lepsze a od jednego gorsze, to akurat da się przetestować. Pozostaje tylko awaryjnośc ale to mnie akurat narazie nie interesuje. |
ostatnio samsungi porawily sie i to bardzo.
co do dyskow, jezeli samsung ma gwarancje 3 lata, i bedzie wpiety na stale, to YES. |
Cytat:
Też nie do końca: pamiętasz IBMy "made in hungary"? Wszystko zależało od serii. 8) |
Cytat:
|
poruwnanie
co prawda nie mam samsunga ale raptora ,zawsze to jakies porownanie
HDD Raptor 36GB /random access time 8,7 read burst 100.0 MB/s read spees max 60,2 CPU utili 2,5 HDD Maxtor 60GB -wyniki Random 11,8 Read Burst 90,4 read speed max 45,4 cpu 2,3 HDD WD100 - wyniki Random 13.2 Read burst 89,0 Read speed max 50,3 CPU 2,8 plyta na chipsecie Intela 865 a tu znajdziesz wiecej porownan. http://twojepc.pl/b.php?id=61108#7 |
Cytat:
|
Załatwione to mam w ten sposób że: miesiąc pośmiagam na Samsungu a potem podmianka i Maxtor SATA jak się patrzy.
|
lepiej zostań przy samsungu statystycznie mniej sie Psują i to duzo mniej problemu nie zobaczysz dopuki cie nie dotyczy dyski samsunga sa najlepsze a napędy optyczne to lipa
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:30. |