![]() |
Hp 610c !pomocy!
Witam serdecznie. Mam problem z drukarą HP 610C. Jeżeli ktoś taką posiada (sprawną) czy z lewej strony w środku jest plastik koloru białego i czy on lata czy jest zamocowany na stałe ?
|
Witam!
U mnie jest takie coś z lewej strony, równolegle do wałka, brudne z tuszu ^_^ i jak dotknę to od spodu to podnosi się do góry tak jakby było urwane. Ale drukarka mi działa ^_^ |
to białe cos coś słuzy do zaciągania papieru.
nie dotykaj, nie wyjmu i napewno nie wycinaj. ja tak kiedyś zrobiłem bo mi coś hałasowało i musiałem ręcznie załączać sprzęgło od rolek zaciągających papier. a ilość razy jak mi głowice poraniły paluszki to już nie zlicze. |
Mam taki problem, ponieważ drukarka HP 610C zaciąga papier, ale już nie drukuje. Wszytko mechanicznie chodzi :spoko: ale nie chce drukować. Zatrzymuje się przed rozpoczęciem drukowania :(. Proszę o pomoc jaka może być przczyna :ysz:
|
pewnie sie jej zdechlo :( a moze stery padly. przeinstaluj drukarke. moze pomoze
|
Reinstalacja nic nie dała ???
|
sprawdz inny kabel
wydrukuj test wewnetrzny drukarki odlaczonej od kompa jak pojdzie to znaczy ze dobra jak nie to znaczy ze poszla elektronika |
Jak przeprowadzić ten test ?? Bez kabla ???
|
Bez kabla
W instrukcji obslugi masz napisane jakie klawisze w drukarce wciasnac przy wlaczeniu aby przeprowadzila test wewnetrzny |
Odpowiedz moze byc tak prozaiczna ze az niewiarygodna, ale sam tak mialem: przeczysc glowiece drukujace z tuszu - wyjmij pojemiki i wyczysc dokladnie.
Mi pomoglo Pozdrawiam O |
Nie posiadam instrukcji. Możesz napisać jakie to klawisze ???
|
Cytat:
Trzeba przytrzymać ten przicysk na górze przez parę sekund, aż drukarka ruszy. w trakcie trzymania będzie się paliła cały czas pomarańczowa dioda (ta nad nim) :) |
u mnie "to białe" lata w górę i w dół, ale drukarka działa... kiedyś miałem podobny podobny problem... podajże była to wina kabla, zarywał czy coś takiego..., ale przeczyścić głowice też by się przydało...
|
Nacisłem to. Drukarka ruszyła, ale tylko wyjechała i wjechała z tuszami. To znaczy, że sprawna ??
|
to chyba jednak zdechła. a głowica jeździła jak by drukowała i czylko wyjechała 1 i zpowrotem do parku??? napisz maila do HP może oni coś wymyślą.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:58. |