![]() |
Hehe... no tak - co nowe to nowe:)
|
Cytat:
Geniusz tkwi w prostocie... |
KUP nową grę w sklepie
Po prostu zamiast się męczyć, kup nową grę w sklepie. Twoje dziecko na to zasługuje.
|
Chodzi mi wreszcie wersja Alcohola 1.4.8.122.
Użyłem ponownie metody "działającej kopii" tzn. Alcohol +Twin Creator. Niestety, bez zmian 1x image writing, analiza DPM przy 1x i nadal ten sam komunikat : "Nie można zweryfikowć autentyczności dysku w limicie czasu" Na forum alcohola robią na rzie dziwnie duże oczy ("namolny klient" ), na clone.cd admin zamknął dyskusję (bo napisałem nieopatrznie, że gierka jest "borrowed" ), wypalam się do cna .... Leżę na łopatkach i robię głośne : kwiii, kwiii, kwiii, jak zarzynany wieprzek!!!!!!!! Ktokolwiek wie COKOLWIEK --- niech napisze plz!!! |
Sprawdziłem wirtualnie
Kazik, masz rację , najpilniejsze jest skopiowanie płytki, zostawmy alcohola, poruszyłem to gdzie indziej.
Dlaczego nie robię tego w GamesXCopy? Chyba dlatego, że nikt nie podważał skuteczności metod których użyłem, wręcz przeciwnie, wszyscy opisują np. metodę CloneCD+TwinPeak jako niezawodną. Podobnie jak emulację Alcohola... Ja nie myślę o tym jakiego by tu jeszcze programu użyć, tylko dlaczego nie działa mi 8 kopii wykonanych zgodnie z ogólnie dostępnymi przewodnikami za pomocą nie byle jakich programów do kopiowania i obróbki plików?Zastosowałem do tej pory 4 metody i żadna nie jest skuteczna (w moim przypadku). Te same problemy zgłaszali inni na innych forach, więc przypadek może się jeszcze zdarzyć mnie albo komuś innemu, przy okazji Enter the Matrix lub innej gry z Securomem... A propos pytania Macieja o napędy wirtualne --- podpiąłem obraz "najdokładniejszej na świecie kopii", tę wykonaną z prędkością 1x do Deamon Tool'a (wirtualny alcohola mi nie działa). Nie chodzi, komunikat ,że nie może zweryfikować autentyczności dysku. Czy wiecie Panowie coś nowego? (Max, nie czytałeś uważnie, mam słodzik). |
Nie mowta ze nie ma metody slodzikowej na matrixa tylko dlatego, ze "wersja gieldowa" (po mojemu RLS od DEViANCE) miala shitty.*****. Sam swego czasu wlasnie za sprawa forum rozsylalem mejelm pojedynczo do wielu userow dzialajacy slodzik i url do patcha gry (slodzik byl bodajze do wersji 1.2)...
|
Nie mowta ze nie ma metody lsodzikowej na matrixa tylko dlatego, ze "wersja gieldowa" (po mojemu RLS od DEViANCE) mial shitty.*****. Sam swego czasu wlasnie za sprawa forum orzsylalem mejelm pojedynczo do wielu userow dzialajacy slodzik i url do patcha gry (slodzik byl bodajze do wersji 1.2)...
|
Chyba najpilniejsze dla Ciebie jest skopiowanie płytki. Jak czytałem na forum, to te zabezpieczenie nie tylko alcohol potrafi skopiować. Dlaczego nie spróbujesz Games X Copy. Zgodnie z tym co czytałem, radzi sobie nieżle. Najpierw skopiuj a potem martw się jak uporać się z problemem wtórnej instalacji alcohola.
|
Maciej, kazik, dzięki , już rozumiem,
Tylko.... jak WYWALIĆ ograniczenie mówiące o tym, że "administrator skonfigurował ustawienia systemowe w sposób uniemożliwiający instalację) lub że " zainstalowana jest wesraja 1.4.6.711"? --- Bo w chwili obecnej wersji retail też nie mogę zainstalować, jak usunąć tego "robaczka"??? |
Możesz jeszcze wypróbować RegCleaner, a jak on nie pomoże to zrób to co proponuje Maciej. Ewentualnie pozostaje format i ponowna instalacja systemu. Tylko teraz instaluj aplikacje, a szczególnie triale przy pomocy specjalnie do tego przygptowanych programów.
|
dejmag ...powinneś instalować wersję RETAIL ,a nie TRIAL ;)
|
Kazik --- nie pomaga ani RegistryCrawler ani Registry Healer ani poczciwy jv16PowerTools....
|
Cytat:
|
Się mnie tak samo zdaje.
Znowu coś tutaj znalazłem na clone.cd. Gość zastosował metodę CloneCD+TwinPeak i miał zawsze błąd w czasie instalacji przy 4 dysku (dysk z grą). W czasie kopiowania do odczytu oryginału użył Liteon 40125S, zapisu dokonał na Liteon 48246S. Instalował grę z LG DVD ROM DRD8160B --- nic , potem próbował z Liteon 522465 ---- i nic. Pomogło mu dopiero instalowanie gry z nagrywarki przy włączonej opcji ukrywania nośnika. Dlaczego? Może chodzi jednak o subkanały? Wiem że mój LG DVD GDR8161B nie czyta subkanałów, jego LG DVD DRD 8160B też nie, a wszystkie instalacje robiłem do tej pory z napędu DVD. Ale z drugiej strony -- przecież instalacja oryginalnych płytek z tego napędu przebiega OK. |
KOSTIANEK win2000 nie ma nic wspólnego z kopiowaniem płyt - nie ma żadnego wpływu na proces kopiowania.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:16. |