Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   kopiowanie zabezpieczonej DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/kopiowanie-zabezpieczonej-dvd-61245/)

jahuka 19.01.2006 14:25

kopiowanie zabezpieczonej DVD

witam wszystkich!
chciałem skopiować plyte DVD która posiada zabezpieczenia CSS/CPPM (powiedział mi o tym A-Ray scanner 2023), więc postanowiłem to zrobić przy pomocy Alcohol 120%. Jednak program nie radzi sobie z tym zabezpieczeniem.
Może macie jakichś faworytów (progsów) co to umieją. Jak powinieniem sie zabrać do tego?
Pozdro Pozdro

Reetou 19.01.2006 15:09

Jak widzę, nie chciało się nawet przejrzeć forum... Nieładnie.

DVDFab Decrypter, AnyDVD - powinny sobie z tym poradzić...

FatAlbert 19.01.2006 15:42

CLoneDVD2+AnyDVD

jahuka 19.01.2006 17:55

dzieki za podrzucenie pomysłu z DVDFab'em . ładnie zrzuciłem na twardego całą płytke.
ale teraz bym chciał wypalić obraz z twardego na czystą płyte.Sęk w tym,że progsy jak Alkohol120% czy Blindwrite albo DVDDecrypter potrzebują obrazu ISO ,a mi DVDFab zrobił (bo tak na początku chciałem) IFO,VOBy i ...te 3cie(nie pamięrtam). jak albo czym je przerobić na ISO żeby je móc wypalić na płyte z twardziela ???
Czytałem tu na forum że IMG Tool Classic ? zrobi to?
Pozdro

ostryga27 19.01.2006 18:03

Cytat:

Napisany przez Reetou
Jak widzę, nie chciało się nawet przejrzeć forum... Nieładnie.

DVDFab Decrypter, AnyDVD - powinny sobie z tym poradzić...

Bo każdemu Świeżasowi nie chce sie przeglądac forum.
P.S.mi też sie nie chciało!!!!

dominek 19.01.2006 19:50

Cytat:

Napisany przez FatAlbert
CLoneDVD2+AnyDVD

szczyt .......przecież nie całe forum lecz wystarczy tylko swój topic

qerry 20.01.2006 00:06

czasem A-Ray Scaner nic nie wykrywa tak jak u mnie na jednej z plyt, a mimo to wyskakuja bledy i DVD Decrypter, CloneDVD2+AnyDVD sobie nie radza. DVDFab Decrypter i Alcohol 120% po wielkich oporach jakos ja ruszyly.Trzeba po prostu probowac, tyklo szoda, ze zajelo mi to kupe czasu.

--------
uuu!!! ponad rok na forum i az cale dwa posty,no no chyba dzis bede swietowal
:piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:

ed hunter 20.01.2006 03:29

Cytat:

Napisany przez qerry
czasem A-Ray Scaner nic nie wykrywa tak jak u mnie na jednej z plyt, a mimo to wyskakuja bledy i DVD Decrypter, CloneDVD2+AnyDVD sobie nie radza. DVDFab Decrypter i Alcohol 120% po wielkich oporach jakos ja ruszyly.Trzeba po prostu probowac, tyklo szoda, ze zajelo mi to kupe czasu.

--------
uuu!!! ponad rok na forum i az cale dwa posty,no no chyba dzis bede swietowal
:piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:

misiu ;) a-ray scaner nie jest do wykrywania zabezpieczeń dvd :nie:

a czas to tracą ludzie na forum, coby inni mieli gotowce - trochę poszperać ;)

PIOTR34 20.01.2006 04:38

Dobra panowie, mała podpowiedź. Jeśli to zabezpieczenie to ARccOS KiLLER to @AleX69 uraczył nas nowinką jak to obejść --> TU Pewnie mi się oberwie od reszty ||

qerry 21.01.2006 02:11

Cytat:

Napisany przez ed hunter
misiu ;) a-ray scaner nie jest do wykrywania zabezpieczeń dvd :nie:

no coz, masz racje pomylilo mi sie.nie wiem nawet dlaczego tak napisalem.postaram sie podciagnac w tym temacie.

Cytat:

Napisany przez ed hunter
a czas to tracą ludzie na forum, coby inni mieli gotowce - trochę poszperać ;)

niestety, jedni przegladaja godzinami forum, a inni przyjda i klepna nowy post z pytaniem.tak to juz jest.to nie jest jedyne forum z tym problemem.pozdrowienia.

jahuka 21.01.2006 13:21

cloneDVD + AnyDVD - to dobre jest!!!
great THX !!!

Senser 25.01.2006 18:25

Cytat:

Napisany przez jahuka
cloneDVD + AnyDVD - to dobre jest!!!
great THX !!!

A co tam...swego czasu tak. Ale teraz już od jakiś 3 m-cy, obojętnie jaka płyta z wypoż. i w 90% clone się wykłada...A już zaczyna się wykładać równieź FAB Decrypter. Owszem FAB skopiuje płytę, ale ze wszystkimi jej zabezpieczeniami...nie da rady z plików zrobionych przez Fab-a wypalić płyty pod Clonem (inaczej się nie chyba nie da, a jak zrobić to jednej płycie DVD kiedy fab skopiował płytę dwuwarstwową??)

yahoo13 31.01.2006 02:42

Cytat:

Napisany przez Senser
A co tam...swego czasu tak. Ale teraz już od jakiś 3 m-cy, obojętnie jaka płyta z wypoż. i w 90% clone się wykłada...A już zaczyna się wykładać równieź FAB Decrypter. Owszem FAB skopiuje płytę, ale ze wszystkimi jej zabezpieczeniami...nie da rady z plików zrobionych przez Fab-a wypalić płyty pod Clonem (inaczej się nie chyba nie da, a jak zrobić to jednej płycie DVD kiedy fab skopiował płytę dwuwarstwową??)

JA TO SHRINKIEM ROBIE !!! :bicz:

t-1000 01.02.2006 14:21

witam wszystkich. wielka prośba o pomoc w wykonaniu kopii bezpieczeństwa filmu hitch. zapewne osławione zabezpieczenie firmy sony. wszystko z czego korzystam się wykłada (clonedvd, dvddecrypter, dvd shrink) pokładałam nadzieję w anydvd 5831 i dvdfab express 2969, temat ASPI też załatwiłam pozytywnie i wielka porażka. pozdrówka - to dzięki temu forum stawiam pierwsze kroki w kopiowaniu.

PIOTR34 01.02.2006 14:54

@t-1000 czyt. post nr 9

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:45.