![]() |
Ja na to, że takie rzeczy trzeba reklamować. Jeśli tak jest w istocie to jest to rzecz po prostu niedopuszczalna.
Dobrze, że te konsolowe są w miarę dobrej jakości. ;) |
Witaj Berion :)
Nalot na płycie (orginalnej w końcu :taktak: ) jest bardzo cienki i równomiernie naniesiony - odciski tłustych palców wykluczone - przypomina tłuszcz lub klej. Miałem też pomysł że to substancja spajająca warstwy płyty ??? - co wy na to ???. Gdyby nie to że ktoś też tak ma pomyślałbym że mam omany - ale nie :nie:. Pozdrowienia, Raven777 |
Cytat:
Już chciałem napisać, że ktoś tłustymi łapami płyty pakował, ale widać ma teoria legła w gruzach. ;] |
Pies niestety zdechł. :|
|
Tłusty
Hej Ed - forma Ci siada więc otwieraj śmiało okna - orła tam nie ma więc nie wyleci :haha:. A tak poważnie to mi Cię nawet żal - taki młody (wnoszę to z "genialnego" pomysłu z płuczką ultradźwiękową) a już taki zgorzkniały :nie:.
I na koniec (tak to już koniec :'() mam do Ciebie ostatnią prośbę (niestety, nie możesz odmówić :help:) - odczep się odemnie i przyczep psu do ogona - tam się najlepiej sprawdzisz - uffffff. Dla tych co są zainteresowani tematem mam wiadomość - sms od znajomej - tak mają niektóre filmy od UNIVERSALU, tylko te w białych, przezroczystych pudełkach (czyżby moja teoria o pudełku była zasadna ?). Apeluję - jeśli ktoś tak ma niech sprawdzi ! Pozdrowienia (również dla Eda), Raven777 |
Fascynowałem się kiedyś tym programem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Niewidz...telewizyjny%29
|
Tłusty nalot
No Ed Hunter Twoja wypowiedź serio mnie rozbawiła :D ale z pomocną dłonią brak tu analogii. Oprócz PC-ta posiadam również PS2 i PS3 co chyba usprawiedliwia mój wpis w KONSOLACH. Tajemniczy osad może równie dobrze trafić płytę od konsoli co od PC-ta a to forum służy (mam nadzieję :taktak:) przyjacielskiej wymianie pomocnych rad i doświadczeń. Oczywiście chcę wierzyć w Twoje Ed dobre (mam nadzieję :taktak:) intencje i chęć pomocy, co wynika z twoich poprzednich postów.
Oczekuję więc nadal na jakieś ciekawe pomysły. Pozdrowienia, Raven777 |
Bo to dlatego, że Tłusty Czwartek się zbliża. Tyle właśnie ma to wspólnego z konsolami. :]
|
Tłusty nalot na DVD
Witajcie (;{)))
Kupiłem ostatnio w sklepie orginalny film na DVD - Eastwood {Zagraj dla mnie Misty} - obdzieram z foli i szok - płytka jest po błyszczącej stronie pokryta bardzo cienką warstwą tłustej, przezroczystej substancji. Jeśli ktoś z kolegów spotkał się z czymś takim - proszę o wiadomość co to za świństwo i jak go usunąć ??? Może to jakas chemiczna reakcja z pudełkiem ??? Pozdrowienia, Raven777 |
ethar, testowałem już tyle tego szajsu, że już nie wierzę, że to cokolwiek usuwa... no może kurz i odciski palców :) ynsiwy... no właśnie to kwestia tego, że nie chcę słuchać tego z kopii zapasowej... nie, że jestem, aż takim audiofilem, ale zaczynam powoli być :)
|
Jeśli płyta mocno zniszczona pozostaje Ci wykonanie kopii zapasowej, to chyba najlepsze rozwiązanie. Oryginał zachowaj na półce jako pamiątkę, bo jak przy czyszczeniu jeszcze bardziej dobijesz płytę to będziesz gryzł ściany :)
|
Specjalne środki do czyszczenia płyt ;) Kupisz w Mediamarkt za około 24zł ;)
|
Trochę wymarły wątek, ale może ktoś mi odpowie... czy ktoś zna bardziej sensowne metody na naprawę takich dobitych płyt? Nie chodzi mi tu o myjki ultradźwiękowe ;) chociaż pomysł kozak trzeba przyznać! ;) A tak serio, to szukam sposobu bez ryzyka bo płytka jest już dość unikatowa... ...?
|
buhaha niez***322;e :d
|
Jezu... Ed... ^_^
:spoko: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:17. |