![]() |
Obróbka video - początkujacy
Witam Wszystkich
Jak obrobić filmik z płyty DVD (vob). Niestety virualdub i Pinnacle Studio Version 9 nie widzą tych plików. Pewnie trzeba przekonwertować? Sorry jeśli powielam temat. Który format jest lepszy (jakość obrazu) avi czy mpg? Dzięki za wszelkie info. |
Co to znaczy obrobi***263;?
|
Virtual dub mod widzi.
|
Ale zapisuje do avi -> konwersja ;)
|
Chciałbym usunąć fragmenty filmu.
A mpg jest lepszy? Jaki program zastosować? |
AviDemux
Mo***380;esz nim VOBy poci***261;***263;, po***322;***261;czy***263;, przefiltrowa***263;, zmieni***263; rozmiar, przekonwertowa***263; audio i/lub video, przerobi***263; na xvida, x264 lub mpg itp Bez instalowania ***380;adnych kodek***243;w ani innego softu. ***321;atwy w obs***322;udze i darmowy. |
Dzięki za info i proszę o jeszcze jedną podpowiedź.
Otworzyłem filmik z płyty w AviDemux ale jest tylko obraz bez dźwięku. Co trzeba zrobić aby był jednocześnie dźwięk przy otwieraniu pliku? |
Powinien by***263; obraz razem z d***378;wi***281;kiem. Chyba ***380;e dzwi***281;k jest w DTS.
|
Otwierałem też inne pliki z dysku twardego i one też nie maja dźwięku. Czy to możliwe żeby wszystkie pliki miały DTS? Co można z tym zrobić?
|
DTS jest rzadko uzywany lepiej zobacz jaki jest typ dzwi***281;ku.
Poszperaj w AviDemuxie na pewno znajdziesz gdzie to mozna zobaczyc ja niestety teraz Ci nie powiem bo jestem w pracy. |
Ilość załączników: 1
Mam nadzieje że to te informacje o pliku:
|
czyli dzwi***281;k jest. AC3.
|
Czy da sie coś zrobić żeby był dźwięk
|
chodzi mi o to żeby było słychać dźwięk
|
Domyślnie odtwarzanie jest 'wyłączone'.
Edit > Preferences > Audio > Audio output Niestety na WIN32 mam komunikat - "Trouble initializing audio device". |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:24. |