Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f120/)
-   -   Zagraniczne sklepy z grami na PS3 (https://forum.cdrinfo.pl/f120/zagraniczne-sklepy-grami-ps3-87895/)

Berion 28.07.2013 13:19

Oczywiście, że sklep.

Oj tam, dopiero zauważyłem Twój post. ;d

sonic01 10.03.2011 13:01

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1149999)
Te % to są na wybrane towary. Zniżki na cokolwiek są tylko w postaci kodów do wpisywania.

A te kody to sam sklep rozdaje czy z innego źródła pochodzą ?
PS.
Prośba do innych o informacje o innych sklepach ale tylko tych co nie wymagają karty kredytowej i obsługują PayPal.

Berion 10.03.2011 12:14

Te % to są na wybrane towary. Zniżki na cokolwiek są tylko w postaci kodów do wpisywania.

sonic01 09.03.2011 17:21

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1149789)
Może załapałeś się na jakąś promocję w takim razie. Co prawda promocja to raczej w cudzysłowie bo płacą za nie i tak wszyscy, ale wiesz... Ładnie to wygląda: 10% zniżki na to czy na tamto, kody na funt/dwa zniżki itp.

Jak zwał tak zwał a funciak w kieszeni został. A co do sklepu to dostałem już od nich 2 maile o jakiejś obniżce 10 %. Przeglądam teraz ofertę i ciekawe czy jak kupię następną grę to zobaczymy czy też wyślą za darmo.

Berion 08.03.2011 23:06

Może załapałeś się na jakąś promocję w takim razie. Co prawda promocja to raczej w cudzysłowie bo płacą za nie i tak wszyscy, ale wiesz... Ładnie to wygląda: 10% zniżki na to czy na tamto, kody na funt/dwa zniżki itp.

sonic01 08.03.2011 14:40

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1149677)
Z tym przeliczaniem jest taki niuans, że wysyłka rzadko jest na drugi dzień, a pieniądze są pobieranie z np. karty dopiero kiedy zostaje wysłana. A więc, wtedy też kwota jest przeliczana i zależnie od kursu funta może być drożej lub taniej. Nie sądzę, że Ci nie policzyli, pewnie funt przez te kilka dni spadł, albo dolar się wzmocnił.

Za wysyłkę na pewno mi nie policzyli bo nawet w mailu informującym od nich była informacja która po translatorze brzmiała "zauważ że nie musisz płacić za wysyłkę".

joujoujou 08.03.2011 14:05

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1149677)
Z tym przeliczaniem jest taki niuans, że wysyłka rzadko jest na drugi dzień, a pieniądze są pobieranie z np. karty dopiero kiedy zostaje wysłana. A więc, wtedy też kwota jest przeliczana i zależnie od kursu funta może być drożej lub taniej. Nie sądzę, że Ci nie policzyli, pewnie funt przez te kilka dni spadł, albo dolar się wzmocnił.

Jeśli płacisz paypalem, to przeliczenie odbywa się w momencie płatności.

Jeśli kartą, to najczęściej jest właśnie tak jak piszesz (karta jest obciążana w momencie wysyłki towaru).

ethar 08.03.2011 13:56

Cytat:

Napisany przez sonic01 (Post 1149664)
A w jakim sensie miałeś pecha ? Za wysyłkę policzyli ? Co do przeliczania to nie wiem, ja na koncie PayPal miałem dolary a w sklepie ceny w funtach to chyba automatycznie przeliczyło.

Po 3 tygodniach oczekiwania, przysłali mi maila z komunikatem "Out of Store"...

Berion 08.03.2011 12:19

sonic01 08.03.2011 11:18

Cytat:

Napisany przez ethar (Post 1149544)
Więc tylko ja miałem pecha?:P Automatycznie Ci przelicza cenę aktualną wartością walutową, czy też nie?

A w jakim sensie miałeś pecha ? Za wysyłkę policzyli ? Co do przeliczania to nie wiem, ja na koncie PayPal miałem dolary a w sklepie ceny w funtach to chyba automatycznie przeliczyło.

ethar 07.03.2011 16:24

Więc tylko ja miałem pecha?:P Automatycznie Ci przelicza cenę aktualną wartością walutową, czy też nie?

sonic01 07.03.2011 14:59

Chcę się podzielić informacją na temat sklepu thehut.com bo jestem trochę w szoku. W dniu 1 marca zakupiłem u nich grę na PS3 "Damnation" za 9,85 funta, za wysyłkę nie policzyli. W dniu 2 marca dostałem od nich maila z informacją że dziękują za zakup i że termin dostawy może być do 20 dni poza granicami UK więc pomyślałem że poczekam te 3 tygodnie. Dzisiaj tj. 7 marca w skrzynce na listy znalazłem tekturowe pudełeczko z grą w środku, po prostu ekspresowa dostawa. Polecam ten sklep, płaciłem PayPal-em, wszystko bezproblemowo.

sonic01 24.02.2011 15:51

Znalazłem sklep www.gameplay.co.uk gdzie mają bardzo tanie gry ale jest problem bo zarejestrowałem się ale nie dostałem od nich żadnych danych do zalogowania się do sklepu ani żadnej innej informacji. Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym sklepem i może pomóc ?

ethar 22.02.2011 22:37

Tylko że kiedy kupowałem nie było jeszcze napisu "out of stock"... więc dostałem trochę wku... się zdenerwowałem ;)

Berion 22.02.2011 20:38

Kupowanie gier z metką "out of stock" tak się zwykle kończy. I chyba lepiej, że zwracają? :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:29.