![]() |
Nie, po prostu tyle mi się podobało. :]
Nie będzie jeszcze piratów na NS. To jest user mode exploit, który załatają w najbliższej obowiązkowej aktualizacji. Nawet gdyby już można było kopie uruchamiać to co z tego? Zostaniesz na premierowym fw na którym działa kilka gier? A gościa za tę publikację powinni za jaja powiesić. Też mnie wkurwiają te klikbajty. Tak samo jak informacje na kubkach, że można się poparzyć. Jak to co to ma ze sobą wspólnego? To że świat zdominowały niższe formy życia i jest ich tak wiele, że nie tylko nie można ich ignorować, ale i opierać biznes. Więc newsmani tak konstruują nagłówki, aby jak najwięcej osób tam wlazło. Ten rak by zniknął jakby ludzie chcieli płacić za dostęp do treści, a nie sobą reklamami. |
Wszyscy tak robią, bo to działa. A jak się wyłamiesz i nie dasz clickbaita to nie zarobisz i znikniesz szybciej nim się pojawiłeś - Twój wybór ;-). A fakt że dotarłeś do tego artykułu potwierdza skuteczność metody ;-).
|
Cytat:
Te 224 gry brzmią trochę jakbyś chciał pobić jakiś rekord :D Ja dalej mam sporo tytułów do nadrobienia (mam nadzieję, że w tej dekadzie je skończę). Wyryto exploit w Switchu, ale nic z tego na razie nie wynika: http://antyweb.pl/zabezpieczenia-nin...eak-zhakowany/ W****iają mnie te hamskie clickbaitowe tytuły swoją drogą. Nawet jeśli ten exploit będzie wykorzystany do odpalenia backupów, to słabo. Nikt nie będzie chciał tworzyć gier na platformę która jest "spiracona". Podobny przypadek był PSP... |
Ale to nowy webMAN Mod, ja mam jeszcze starego. I co prawda już w nic na PS3 nie gram po skończeniu dwa tygodnie temu, ostatniej z mojej listy 224 gry, to mimo wszystko nie chciało mi się jeszcze aktualizować. :D
Na pewno będzie emulacja kompletu: NES, SNES, GC, VB, GB/GBC, GBA, DS i 3DS. Myślę że NS jest następcą WiiU i 3DS jednocześnie. ;) |
Cytat:
O ile na PS3 też nie widziałem jej sensu - łatwiej szybciej sprawdzę neta na PC. To tak na Switchu którego mam w torbie zamiast laptopa to nawet zestreamować film albo coś sprawdzić. Czasem jak leżę w łóżku to na Vicie odpalam Youtuba by coś obejrzeć. (Bo nie chce mi się wstawać odpalać PC i marznąć :P). Jak często bym korzystał z przeglądarki jakbym miał Switcha? Pewnie rzadko, tak samo jak to robię na Vicie co nie zmienia faktu, że od czasu do czasu by się przydała;) Cytat:
Cytat:
Myślisz, że następcą docelowym 3DS'a jest Switch? I będą portować gry z 3DS'a na Switcha? (Co jak co ma inną architekturę). |
Bzdurzysz Waść. Jaki zarżnięty i jakie to samo? Po kolei: PSP nie sprzedawało się najlepiej bo miało za mało "exów", było wielkie i zjadało baterię - w porównaniu do DS. Ostatecznie nie wyszli na tym źle, ale to sprzedaż była kilkakrotnie mniejsza niż konkurenta. PSV to jest dopiero porażka, ale tutaj nie ma się co dziwić bo ceny sprzętu, gier i tych przeklętych kart pamięci są absurdalnie wysokie przy całkowitym braku tytułów na wyłączność, które urywałyby łeb. Gracze natomiast dostali przewartościowane indyki z telefonów i porty z PS3, więc to się musiało źle skończyć.
Switch ma swoje grzechy, ale zastępuje 3DS i WiiU. Casualom daje coś w rodzaju tableta, niecodzienne multi (te joycony w różnych konfigach itd.), wiiloty Wii, tabletopady WiiU, do tego stacjonarkę. To się może udać bo jak wiemy WiiU jest porażką, a Nintendo nie ma tylu pieniędzy aby się pchać na ten sam front co Sony i MS, więc po raz kolejny znajdują ciekawą niszę, która pozwoli im przetrwać kolejną generację. I to jest genialne, choć kompletnie nie podoba mi się ani konstrukcja, ani filozofia tego sprzętu. Mimo wszystko mam zamiar to kupić. Kiedyś... bo 1600+zł to ja wolę jednak wydać na PS4 Pro niż mutanta na ARM. - - - Cytat:
Cytat:
Jeśli jeszcze nie ma, a Nintendo ma rozum, to doda emulację GC i gry w sklepie. Już zmądrzeli bo gry są wreszcie przypisane do konta, a nie konsoli... Przynajmniej tak twierdzi Archon. Cytat:
|
Ciekawi mnie czy na zeldzie sie skonczy i bedzie konsola jednej gry :hahaha: jedna gra to nie za wiele ;)
|
Zelda jak na raize zbiera najwyższe oceny w historii. To tyle w temacie jak ważne są gigaherce, rdzenie i ramy ;-)
|
A co z exami ? Na przykład na PS4 jest wiele tytułów których nie uświadczysz na żadnej innej platformie ;)
A poza tym sama koncepcja Switcha jest dla mnie niezła. Chociaż raczej bym z niej korzystał jako handhelda :) |
Z tym ze konsole to nie japka i tam liczy sie grafika czyli jakosc oraz wsparcie , i co z tego ze mamy vite od $ony tak ja zabezpieczyli i wyzylowali ceny kart i gier ze nikt tego badziewia nie chce bo na androidzie mona pograc w to samo za polowe ceny a i urzadzenie jak teraz slozy do jednego to nikt tego nie chce, psp bylo zlamane i im schodzilo jak swieze buleczki byl odsetek piractwa ale ludziska w wiekszosci uzywali konsoli do emulacji bo gry tez dupy nie urywaly na psp, rynek konsol mobilnych zostal zarzniety przez urzadzenia mobilne typu telefon ;)
|
Switch to pierwsza od dawna rewolucja na skostniałym rynku konsol - PS4 i XONE są tym samym co poprzednicy z mocniejszymi podzespołami. Wieje chujem delikatnie mówiąc ;-).
Nintendo idzie drogą Apple - skrapia technologię magią tworząc nieistniejący wcześniej kontekst użytkowania, a podzespoły mają tu drugorzędne znaczenie. I to jest fajne! |
Cytat:
|
I po premierze, więc temat odkopuję :D
Pomijając wszelkie problemy z ekranami, synchronizacją JoyConów, oraz rysującą stacją dokującą (sic!) - jak się skłaniacie ku konsoli Nintendo ? Dla mnie kupienie tej konsoli na premierę mija się z celem (mało gier, problemy dziecięce). Ale w przeciągu roku gdyby na konsoli pojawiło się: *Więcej gier *Trochę aplikacji (nawet nie ma przeglądarki trochę bieda) *VC - osobiście nic bym nie miał przeciwko remasterom z GC, nawet nie musiałyby być to remastery czy coś mi wystarczy stałe 30/60 klatek bez glitchy graficznych i w 720p/1080p. Już widzę jakbym się zagrywał w Bloody Rorara Primal Fury albo Rogue Squadron na multi podczas jakiegoś wyjazdu :D Niby Nintendo nie chciało ubić 3DS'a, ale zakładam że to kwestia czasu aż pojawią się jakieś porty z 3DS'a (gdy ten już nie będzie produkowany, a Nin będzie chciało zarobić). BTW To ma możliwość łączności z 3DSem? Już widzę jak wypuszczają na to Pokemon Z, Pokemon Delta Emerald, czy Pokemon Twilight. Przekonało was Nintendo do zakupu? ;) |
Ilość załączników: 1
|
Jeśli NX, o pardon Switch, miałby być sukcesorem 3DS to kto wie, ale jeśli to ma być następca WiiU albo nawet coś pomiędzy stacjonarką czy HH to będzie lipa.
Ludzie są zachwyceni bo nałykali się marketingu. Kiedy przyjdzie czas weryfikacji rozwiązań może być krucho. Łączenia nie wytrzymają z podstawką długo (stacja dokująca i ten joypad rozpołowiony). Kiepskie bebechy na ARM. Brak zewnętrznych portów do backupu danych. Bardzo drogie gry (cartridge/karta). To znowu będzie dramat jak z Vitą. Na dodatek chodziły słuchy, że ma być to na Androidzie, jeśli okaże się to prawdą to kolejny minus (chyba że hak1ery połamią to plus wtedy :D). Jeśli będzie wstecznie kompatybilne z GC, Wii, GBA, NDS (wiadomo że via emulator i e-sklep ;]), a w Polsce gry będzie dało się kupić we w miarę rozsądnej cenie to może bym się skusił. Cały czas mi chodzi po głowie GC i Wii, ale przecież jest Dolphin to po co mi kolejne graty do domu? ;p PS: A ja wiedziałem, że Ty będziesz wiedział. ^^" Mam alergię na amerykańskość, która wręcz wylewa się z tego spotu na dywan. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:21. |