![]() |
Który SYSTEM operacyjny jest według Ciebie najlepszy !
Witam !
To mój debiut jeśli chodzi o ankiety ... więc zapraszam do komentowania ... PS: Pewnie coś pominąłem więc istnieje takze opcja ostatnia =>inny. |
Tak debiut ale dobrze sformuowany "inny".
Myślę że DOS był chyba najlepszy nie było takich problemów jak z winzgrozą. Myślę że jeszcze Solaris jest niezły, oraz Open VMS, SINDC i IJNDC choć to systemy sieciowe i mało znane. |
Zaglosowalem na Linuxa (Red Hat-Enigma), ze wzgledu na tryb okienkowy, stabilnosc i latwosc obslugi. No i fakt ze go uzywam. Ale jeszcze nie sprawdzilem Lindowsa.
Poza tym chyba jednak Unix. |
Windows Xp.
Jak dla mnie oczywiscie.Wiekszych problemow nie stwierdzilem, a wrecz nawet zadnych.Poza tym jest stabilny czego nie mozna np powiedziec o 98.Zaraz pewnie odezwa sie glosy o odpowiednia konfiguracje ale to juz inna historia. PS Mogles dodac ME. Zetoxa sie obrazi;) |
Cytat:
Prosze bardzo Weron dodaj ME / ale ze mnie .... / Powinno Być M$ Windows 98/98SE/Me ! |
Wedlug mnie to z windowsowych 2000 jest najstabilniejszy, mam go jako drugi system, a pierwszy mam win me z wszytskimi latami trzyma sie dobrze.
|
A ja bede sie nadal upieral na 98SE
|
Oddałem głoś na Samoobro... hmmm, na Windows 2000, który jest systemem stabilnym (jak na MS) i nowoczesnym, ale i czasami strasznie upartym (namęczyłem się nieźle z konfiguracją systemu w sieci LAN).
A gdzie się podział Lindows, Winux oraz BeOS? No a WINDOWS 1.0 !!!?? |
Cytat:
Cytat:
W ankiecie są opcje linuxy wszelkiej maści, oraz opcja inny. |
Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
|
głos na xp. może dlatego, że nie bawię się dejaną ;)
|
a ja nie zagłosuję :)
bo jak oże mam na dysku i rh i xp i obydwa lubię a nie ma w ankiecie możliwości wybrania dwu pól na raz :( pozdro |
Głosuję na Linuxa. Sam korzystam z dystrybucji RH, chociaż mam ochotę spróbować Debiana (Mandrake miałem, ma dużo nowinek ale czasem niedopracowane, próbowałem slacka, ale jakoś nie przypadł mi do gustu, S.u.S.E. zostawiłem na boku nie testując tego).
Z Windowsów pamiętam jeszcze Win 3.0 no i dosa 3.16 (chyba taki to miało numer). Jakież były spory: co lepsze MS-DOS czy DR-DOS. Ale nawet dos jednak swój początek ma w unixie (bo skąd Gates wiedział jak napisać command.com i kiedy powstał M$ a kiedy UNIX; szkoda tylko, że tak nie dokładnie kopiował kod i teraz ludzie mają kłopoty z systemami M$). Z windowsów mam 98SE i jakoś chodzi nawet stabilnie. Popieram Canę, powinna być możliwość wybrania większej liczby opcji. |
Bez obrazy ale to bezsensu ankieta... tak naprawde mozna to traktowac tylko subiektywnie... zalezy system do czego i po co komu jest potrzebny... linux a windows to zupelnie inne podloze, to tak jakby pytac sie czy libisz jesc schabowe czy lody z truskawkami na obiad
pozdrawiam:):-D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:16. |