![]() |
Cytat:
Ale to bedzie juz za eony lat swietlnych Niech Wszyscy Beda Pozdrowieni Tomo ...::: GG 2401222 :::... |
Ilość załączników: 1
wiem ze niektorzy zauwaza ze juz wrzucilem gdzies identyczny post ale co mi tam
patrzcie jakie mam lacze :) |
Cytat:
Niech Wszyscy Beda Pozdrowieni Tomo |
Jutro bedę miał już to łącze :) Więc powiem wam co i jak PS. NA stronie są tylko konkrety bo ta oferta jest tylko dla piwnicznej :
PIWNICZNA=MAŁE MIASTO MAŁE MIASTO= WSZYSCY SIĘ ZNAJĄ WSZYSCY SIĘ ZNAJĄ=NIE TRZEBA KONKRETÓW;p NIE TRZEBA KONKRETÓW=DZWONI I SIĘ PYTA PROSTE8) |
Oblookałem sobie tą stronke i tam NIE MA KONKRETÓW. Wydaje mi się, że nie chodzi o kilobajty tylko o kilobity. Mogę uwierzyć w 200kbps(kilobitów/s) za 89 zeta/miecha lub 69zeta, ale nie w kilobajty. Może tak być jak mają mało klientów, że nie ma ograniczenia i faktycznie mają duże łącze i mało ludzi kożysta to może być 200KB/s, ale jak im przybędzie więcej klientów to już nie będzie tak różowo, bo jeśli wszyscy będą siedzieli jednocześnie w necie i coś ciągnęli to jeśli wynajdą(wymyślą bo mi taki nie jest znany)jakiś mądry sposób kolejkowania pakietów to będzie działało tylko, że się podzieli na wszystkich. Jeśli zaś nie wynajdą(a to niestety jest najprawdopodobniejsze) to będą musieli założyć ograniczenia bo inaczej pakiety się pozdezaja i sieć padnie. Takie numery przechodzą w sieciach światłowodowych gdzie odległości się nie sumują, natomiast każda sieć rozległa w takiej sytuacji pada choć słyszałem, że przy radiu też odległości się nie sumują...
Jeśli będziesz miał dużo szczęścia to może będzie to działało, ale mi się niechce w to wierzyć. Mają dobry plan, ale obawiam się, że życie go zweryfikuje. Jest jeszcze jedna opcja: że jest to prędkość do routera brzegowego(po Lanie)a nie do świata. To, że modem jest 11 to jest optymistyczna wersja i zależy od warunków, może chodzi o to że modem "po lanie" w waszych warunkach wyrobi 200KB/s? |
Kablówka 128/64 kbit za 79 zł/mc. Niestety nie mam telefonu stacjonarnego, bo inaczej już bym dawno kombinował z Neostradą.:(
|
A ja kablowka: AsterCity 128/64 kb/s za 99 zlp.
|
200 kilabajtow to jest lacze 2Mbits - i oni chca 105 zeta miesiecznie za 2Mbits? ich pogielo? przeciez zbankrutuja (samo pociagniecie kabla to kilka tysiecy zlotych i trche czekania (bo tepsa nie udostepni studzienek :() [wiem ze ten modem jest radiowy ale on ma zasieg kilkaset metrow]
spradz umowe zanim podpiszesz i beszczelnie pytaj sie o wszystko, o naprawde wsystko (jakie sa limity, na ile podpisujesz umowe, czy jest stale IP, czy jest NAT czy wolno ci to lacze oficjalnie puscic dalej, jak jest z serwisem jakie sa warunki zerwania umowy i co gwarantuje firma i jakie masz tego zabezpieczenie) a jesli sie okaze ze wszystko jest w pozadku - pozostaje mi tylko pogratulowac odwagi tej firmie a tobie doskonalego i szybkiego lacza! sprawdz to |
200 KILOBAJTÓW.
|
najpierw wyjasnijmy jenda rzecz
1 bajt = 8 bitow transfer napisany 512kbits to 512 kiloBITow czy te 200kbps to byly kilo bajty czy bity i jak jest z reszta tych danych... bo ja mam neo+ 512/128 kbitow/s za 171/mies - i uwazam to za calkiem atrakcyna propozycje |
czym laczymy sie z netem
moodem mode i jeszcze raz (niestety) modem.
ile kilo??? za malo... pzdrwm Nikita_Bennet |
Dlamnie też.Sprawiłeś że się zaniepokoiłem. Ale on naprawdę mają 200kb/s WIDZIAŁEM. COŚ CHYBA MUSI W TYM BYĆ pozatym ta firma jest w moim MAŁYM mieście.
|
wynajecie lacza od PolPaku kosztuje pewna sume pieniedzy, obsluga ew. wlasnych lacz kosztuje i to nie malo, wchodzenie na rynek oferujac cos tak dobrego za TAK male pieniedze jest albo praniem brudnych pieniedzy albo przekretem (tylko nie wiadomo gdzi jest haczyk)
na tej ich stronie nie ma nigdzie cennika - nie ma nawet oferty lacz abonenckich - to zle swiadczy o firmie ktora ma wodotryskowa stronke BEZ cen nie jestem w tym momencie zawistny czy cos - tylko staram sie zrozumiec na czym polega plan tej firmy na zarabianie - bo dajac praktycznie za darmo bandwitch osobom prywatnym naraa sie na straty i to powazne (bo ta firma placi wiekszej firmie od ktorej wynajmuje lacza (bo na wlasne pewnie jej nie stac - z takim dorobkiem jaki ma w portfolio...) a placi sie i za ilosc danych i za obciazenie na okres - 200zeta za 4mbity to cholernie malo - to taniej niz na zachodzie i to jest dla mnie podejzane |
Byli już umnie i sprawdziłem WSZYSTKO siedzisz ile chcesz.Jeśli przekroczysz limit to nic się nie stanie po prostu masz ograniczon transfer do 200kbps widziałem to w praktyce w siedzibie tej firmy.I to jest prawda . Ale rozumiem że niewierzycie .... W tym kraju już się nic nie zmieni. a tu taka perełka.:)
|
tak ceny sa fajne - tylko ze nie ma tam zadnych szczegolow - np. ile placisz za lacze (bo to jest chyba koszt wynajecia tego modemu radiowego)
i jeszcze to: 3) Co się stanie jeśli przekroczę transfer odpowiedni dla serwera? W tym przypadku również administrator otrzymuje odpowiednią informację i przesyła ją do Państwa. Za przekroczenie transferu dla serwera naliczana jest dodatkowa opłata. czyzby szybki transfer tak, ale z limitami? sprawdz to dokladnie zanim kupisz kota w worku - na tej ich stronie nic nie da sie znalesc (duzo latweij znalesc podstawowe informacje tzn. ceny na stronach tepsy) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:14. |