![]() |
Cytat:
A przypadkiem kiedys nie bylo inaczej? bo moze mam po prostu nieaktualne informacje? |
pretty good privacy jest projektem open source - nie jest wiec mozliwe ze backdoor pozostal w programie - ponewaz kazdy moze przy odrobinie wysilku znalesc kod zrodlowy i te mniemana furtke usunac...
pgp byl z zalozenia programem szyfrujacym transmisje sieciowa ale twoj problem tez by rozwiazal - jednak jest to dosc trudne na twoim miejscu bym nagra te plyte, spakowal rar'em zalozyl dluugie haslo i plyty nie sprzedawal czy w iny sposob nie wystawial na kontakt z wscibskimi uzytkownikami - bo kazdy przy odrobinie szczescia lub determinacji obejdzie zabezpieczenie |
Hmmmm moze poszukaj w googlu jakiegos programu specjalnie do zakodowywania?? to tylko taki pomysl - nigdy sie tym tematem za bardzo nie zajmowalem...
|
mam tu linka do PGP http://www.pgpi.org/download/
i nie wiem kótry mam progs wybrac ! chcem zabezpieczyc płytke hasłem (jedynie jeden folder) więc kóry pozdro |
Rara? No to jestes niezly bo z archiwow na pewno jest jednym z lepiej zabezpieczonych. Az mi sie nie chce wierzyc bo z tego co widzialem to archiwa rara tylko metoda brute force lamali a to trwa latami przy dlugim hasle...
|
hmmm - mysle ze niekazdy umie obejsc PGP - a prducenta w polsce nie ma :) a sposób drugi rar, hmm rara ja palcem łykam :) jest lipa:)
a pgp nie qumam tego progsu :) pozdrawiam |
Owszem slyszelismy... PGP czyli Pretty Good Privacy jesli dobrze pamietam. Jest to powiedzmy sposob na zakodowanie pewnej wiadomosci tak zeby byla odczytywalna tylko dla osoby posiadajace tzw klucz. Jakis czas temu wybuchla afera ze producent oprogramowania zostawil sobie pewna furtke pozwalajaca poznac tresc zabezpieczonej wiadomosci/pliku bez posiadania klucza wiec tej metody nie polecam. W dodatku jest dosc klopotliwa wiec w tym przypadku mysle ze zastosowanie Winrara bedzie dobrym rozwiazaniem...
|
Cytat:
a tak w ogóle słyszelicie o PGP ? zabezpiecza ponoc płytki ! pozdrawiam |
[QUOTE]Foczka napisa***322;(a)
[B] Cytat:
Po drugie, nie przepadam za ludźmi, którzy zabezpieczają płytki (a już tym bardziej z programem/ami nie swojego autorstwa) Po trzecie, co do riposty, to używam słów, których znaczenia nie znam :) Pozdrawiam |
Cytat:
Pozdrawiam... |
Cytat:
przepraszam naprawde niewidziałem tego postu jescze raz sory !!!! moja wina :( |
Re: Re: Re: hasło na płytke cd-r
Cytat:
PS rozumie, jakby sie tylko czepil bledow i nic poza tym ale dostales rowniez odpowiedz na temat |
Re: Re: Re: hasło na płytke cd-r
Cytat:
|
Re: Re: hasło na płytke cd-r
Cytat:
czy jest tu w ogóle jakis moderator ? |
Re: hasło na płytke cd-r
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:09. |