Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   hasło na płytke cd-r (https://forum.cdrinfo.pl/f2/haslo-plytke-cd-r-11153/)

Foczka 04.10.2002 22:35

hasło na płytke cd-r

A wiec chodzi mi zeby przegrac płytke z waznymi danymi. Po przegraniu
płytki chciałbym zeby dany folder był zabepieczony hasłem( klik na folder i podac hasło czy cos takiego ) . Słyszałem ze jest taki program PGP ale nie
wiem jaką całą ma nazwe i nie wiem z kąd go sciągnąc!!
pomózcie :)
pozdrawiam

Proton 04.10.2002 22:41

Oj człowieku, nie chcę Cię martwić, ale trafiłeś na forum, gdzie ludzie starają się obejść zabezpieczenia || Tak więc, jak sądzę, to Twoje pytanie spotka się z dość ostrą ripostą forumowiczów :-D

Foczka 04.10.2002 22:57

[QUOTE]Proton napisa***322;(a)
[B]Oj człowieku, nie chcę Cię martwić, ale trafiłeś na forum, gdzie ludzie starają się obejść zabezpieczenia || Tak więc, jak sądzę, to Twoje pytanie spotka się z dość ostrą ripostą forumowiczów :-D

Słuchaj jak taki kozak jestes to napisz mi jakim programem mam to zrobic 8) bo niestety jestem ***** i nieporadze sobie - a ja niewidze tylko ze ludzie na tym forum piszą TYLKO o obejsciu zabezpieczen, mają rózne problemy :P

"ripostą" hmm a co to znaczy ?
pozdrawiam

Plemnik 04.10.2002 23:04

No faktycznie nie bardzo na odpowiednie forum trafiles ale odpowiem o ile umiem. Skoro idzie o tylko jeden katalog ktory chcesz zabezpieczyc to proponuje zwyczajnie go spakowac WinRarem (np 3.0) z opcja tworzenia archiwum samorozpakowujacego sie i juz. Jak ktos go uruchomi to spyta sie o haslo zanim sie rozpakuje ;-) Oczywiscie sa narzedzia do lamania archiwow ale sa na tyle nieskuteczne (jesli haslo jest dobre tzn dosc dlugie i zawierajace cyfry, male i duze litery) ze praktycznie dane sa w 100% bezpieczne.

Plemnik 04.10.2002 23:06

Re: hasło na płytke cd-r

Cytat:

Foczka napisa***322;(a)
A wiec chodzi mi zeby przegrac płytke z waznymi danymi. Po przegraniu
płytki chciałbym zeby dany folder był zabepieczony hasłem( klik na folder i podac hasło czy cos takiego ) . Słyszałem ze jest taki program PGP ale nie
wiem jaką całą ma nazwe i nie wiem z kąd go sciągnąc!!
pomózcie :)
pozdrawiam

PS Wiem ze sie czepiam ale popraw to 'z kad', prosze bo szczypie w oczy...

Foczka 04.10.2002 23:13

Re: Re: hasło na płytke cd-r

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)

PS Wiem ze sie czepiam ale popraw to 'z kad', prosze bo szczypie w oczy...

słuchaj gosciu o facke nicu ja mam problem a ty nie na temat piszesz -jak nie umiesz mi odpisac to nie pisz. Smiecisz tu

czy jest tu w ogóle jakis moderator ?

Plemnik 04.10.2002 23:21

Re: Re: Re: hasło na płytke cd-r

Cytat:

Foczka napisa***322;(a)

słuchaj gosciu o facke nicu ja mam problem a ty nie na temat piszesz -jak nie umiesz mi odpisac to nie pisz. Smiecisz tu

Hmmm wydawalo mi sie ze jak narazie jestem jedyna osoba ktora dala ci konstruktywna (znasz taki dlugi wyraz?) odpowiedz ale moze sie myle. Grzecznie Cie poprosilem o poprawienie razacego bledu ortograficznego a ty sie zaczynasz rzucac? Co z Toba nie tak? No i co Ci do mojego nicka? Masz raptem kilka wypowiedzi na koncie, dopiero co sie pojawiles a juz jestes wszystkowiedzacy?? Jest moderator i zaraz pewnie wyrzuci Twojego posta nie na temat!

BD 04.10.2002 23:28

Re: Re: Re: hasło na płytke cd-r

Cytat:

Foczka napisa***322;(a)

jest tutaj moderator i jak narazie dostales od Plemnika odpowiedz na temat a, ze przy okazji zwrocil uwage na blad to nie jest wykroczenie ... jak chcesz to popraw jak nie to olej sprawe

PS
rozumie, jakby sie tylko czepil bledow i nic poza tym ale dostales rowniez odpowiedz na temat

Foczka 04.10.2002 23:30

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
No faktycznie nie bardzo na odpowiednie forum trafiles ale odpowiem o ile umiem. Skoro idzie o tylko jeden katalog ktory chcesz zabezpieczyc to proponuje zwyczajnie go spakowac WinRarem (np 3.0) z opcja tworzenia archiwum samorozpakowujacego sie i juz. Jak ktos go uruchomi to spyta sie o haslo zanim sie rozpakuje ;-) Oczywiscie sa narzedzia do lamania archiwow ale sa na tyle nieskuteczne (jesli haslo jest dobre tzn dosc dlugie i zawierajace cyfry, male i duze litery) ze praktycznie dane sa w 100% bezpieczne.

przepraszam naprawde niewidziałem tego postu
jescze raz sory !!!!
moja wina :(

Plemnik 04.10.2002 23:40

Cytat:

Foczka napisa***322;(a)

przepraszam naprawde niewidziałem tego postu
jescze raz sory !!!!
moja wina :(

looz... :-D zdarza sie... ale mozesz zrobic mi w zamian przyjemnosc i tego byka tez poprawic, hehe umowa stoi? 8)

Pozdrawiam...

Proton 04.10.2002 23:58

[QUOTE]Foczka napisa***322;(a)
[B]
Cytat:

Proton napisa***322;(a)
Oj człowieku, nie chcę Cię martwić, ale trafiłeś na forum, gdzie ludzie starają się obejść zabezpieczenia || Tak więc, jak sądzę, to Twoje pytanie spotka się z dość ostrą ripostą forumowiczów :-D

Słuchaj jak taki kozak jestes to napisz mi jakim programem mam to zrobic 8) bo niestety jestem ***** i nieporadze sobie - a ja niewidze tylko ze ludzie na tym forum piszą TYLKO o obejsciu zabezpieczen, mają rózne problemy :P

"ripostą" hmm a co to znaczy ?
pozdrawiam

Po pierwsze, nie jestem żaden KOZAK !!
Po drugie, nie przepadam za ludźmi, którzy zabezpieczają płytki (a już tym bardziej z programem/ami nie swojego autorstwa)
Po trzecie, co do riposty, to używam słów, których znaczenia nie znam :)
Pozdrawiam

Foczka 05.10.2002 00:12

Cytat:

Proton napisa***322;(a)

Po pierwsze, nie jestem żaden KOZAK !!

hmm daje mi to do myslenia
Po drugie, nie przepadam za ludźmi, którzy zabezpieczają płytki (a już tym bardziej z programem/ami nie swojego autorstwa)

słuchaj powiem Ci ze sa dane z firmy mojej ( mam mechanike pojazdową faktury, rachunki, i cennik itp, i nie wiem czy to czasami aby moje rachunki :P ktos mi je wypisał :P )

Po trzecie, co do riposty, to używam słów, których znaczenia nie znam :)

czas najwyzszy zajrzec do encyklopedii :P
Pozdrawiam

a tak w ogóle słyszelicie o PGP ? zabezpiecza ponoc płytki !

pozdrawiam

Plemnik 05.10.2002 00:21

Owszem slyszelismy... PGP czyli Pretty Good Privacy jesli dobrze pamietam. Jest to powiedzmy sposob na zakodowanie pewnej wiadomosci tak zeby byla odczytywalna tylko dla osoby posiadajace tzw klucz. Jakis czas temu wybuchla afera ze producent oprogramowania zostawil sobie pewna furtke pozwalajaca poznac tresc zabezpieczonej wiadomosci/pliku bez posiadania klucza wiec tej metody nie polecam. W dodatku jest dosc klopotliwa wiec w tym przypadku mysle ze zastosowanie Winrara bedzie dobrym rozwiazaniem...

Foczka 05.10.2002 00:33

hmmm - mysle ze niekazdy umie obejsc PGP - a prducenta w polsce nie ma :) a sposób drugi rar, hmm rara ja palcem łykam :) jest lipa:)

a pgp nie qumam tego progsu :)

pozdrawiam

Plemnik 05.10.2002 00:43

Rara? No to jestes niezly bo z archiwow na pewno jest jednym z lepiej zabezpieczonych. Az mi sie nie chce wierzyc bo z tego co widzialem to archiwa rara tylko metoda brute force lamali a to trwa latami przy dlugim hasle...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:51.