Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   najlpepsza plyta (https://forum.cdrinfo.pl/f2/najlpepsza-plyta-11180/)

VermilioN 12.10.2002 00:08

ja po

1,40zl zapodalem sobie Verby 700 24x DL. Narazie ZERO problemow ale z tego co wyczytalem to chyba sie przerzuce na Pastele, 8 groszy wiecej to ja nie zbankrutuje ;] Tak przy okazji, jak ktos jest z Gliwic to czy orientuje sie czy tam za GCH sa Pastele?

NiEpOkOrNy 11.10.2002 21:50

dokladnie "nedzne plyty" czyli platinum
wlasnie z prawie idealnego platka z mp3 nie dalo sie zrzucic kilku
kawalkow i do tego system sie powiesil qrde a moje zdezelowane verby i samsungi nadal chodza idealnie ((

Marius_The_Mad 10.10.2002 22:31

@ Luke - nie do końca prawda. Platinum, który przeleżał u mnie w szufladzie pół roku, był skorodowany po wyjęciu go stamtąd. Dwa pliki nie dały się w ogóle odczytać.
Jeśli ma się nędzne płytki, nie ma się żadnej gwarancji.

@ Sebastian : nieprędko ;)

Sebastian997 10.10.2002 14:28

Zawsze ceniłem sobie Verbatimy, ale używałem także innych. Ale odkąd kupiłem Verbatim Pastel w cenie 1,48 zł (brutto) to już chyba nie prędko zamienię je na inne :)

Luke 10.10.2002 14:22

a ja jeszcze dodam ze jak szanujesz plyty i trzymasz je w dobrych waruknach to wieki wytrzymaja. bo ja mam nawet piecioletnie plyty ktore jeszcze dzialaja bez problemow.

onmagarol 09.10.2002 23:31

Preferuje TDK - jeszcze mnie nie zawiodly, a dopiero na jednej znalazlem JEDEN nieczytelny sektor. Malo nagrywam wiec nie staram sie specjalnie zaoszczedzic na plytce gdyz najwazniejsza dla mnie jest ich trwalosc (oczywiscie procz jakosci nagrania).

Aha mam taka stara plytke Maxell i musze przyznac ze ma chyba ze 2 lata i dalej wszystko ja czyta bez problemow.

Onmagarol

adam-rw 09.10.2002 22:50

ha ha

:-D testy są spreparowane :o jak ktoś już wspomniał im więcej zapłacisz tym wyższa pozycja (nie wszystkie ale większość)

najlepszą metodą jest samemu wypróbować dany artykuł 8)

Niewiem 09.10.2002 21:49

Bo ja wiem czy jest jakas roznica? ja nagrywam na esperanzach i mi wszytko hula.. farba nie odpada jest git wyjatkiem sa OSy i Officy i takei inne wazne zeczy ktore pale na Verbatimach...

tomgoo 09.10.2002 14:51

a ja wam powiem ze za najlepsze płytki uważam mmore;)

Marius_The_Mad 09.10.2002 00:23

No to naprawdę świetne płyty :)

A że Against nie weszło... Hmm... Kup sobie jednego TDK Reflex Ultra albo Metallic (jak nie będzie Verbatimów, oczywiście) - w końcu to tylko jedna płytka. ;)

Ech... szkoda, że w Rzeszowie ich nie ma. :( Miałbym na czym wypalać filmy...

edit : w nawiasie

-Sid-The-Rat=> 08.10.2002 20:33

kupilem ich setke w supermarkecie w warszawie - nikt ich nie bral - nie rozumiem dlaczego - byly w normalnych pudelkach, nosnik ewidentnie Azo, atip identyczny - nagralem ich juz 20 kilka sztuk - jedna specjalnie do testow na C1 wypalilem 32x na mojej Lg32x - nie dosc ze poszlo to poziom bledow C1 tylko nieznacznie przekraczal 120 (przypominam ze te plyty sa 16x...) [liteon kolegi na ktorym prowadze badania nie dal nagrac tej plyty 48x... a szkoda]

przy 4x i 8x C1 to ok. 30

kosztowaly 1.6 zeta za sztuke...

jesdyny mankament - tylko 74min - Sepultura/Against nie zmiescila sie...

Marius_The_Mad 08.10.2002 20:14

@ Plemnik : nie powiedziałeś, że chodzi Ci o zwykłe Verbatimy, a nie każdy, naprawdę nie każdy zauważa róznicę pomiędzy DL, a DLP, więc dlatego napisałem, jak napisałem. :'(

Zgadzam się co do tego, że LG i DL moga być robione przez tego samego producenta, ale sądzę, że Verbatimy, choć nie muszą, mogą być trochę lepsze. Wcale nie muszą, ale przypuszczam, że Verbatim lepiej płaci, więc dostaje troszkę lepsze nośniki. A prywatnie, od LG wolałbym chyba Platinum lub PDM'y, te, o których mówi Sid.

@ Sid : całkiem możliwe. :) Skoro dobrze Ci chodzą, to możesz mieć rację. :) Odpady nie nagrywałyby się ok, jak sądzę. :)

-Sid-The-Rat=> 08.10.2002 19:27

a ja ciagle twierdze ze niebieskie PDMy 650mb to sa przezwane Datalife Plus 16x...

sprawdzalem ich atip'y dwoma programami - nie bylo JEDNEJ roznicy...

Plemnik 08.10.2002 11:21

Cytat:

Marius_The_Mad napisa***322;(a)

Że chyba z byka spadłeś. TE płytki są te same, ale Verbatim to m.in. serie DataLife (low-end) oraz DataLife PLUS (high-end). Plusy są od Mitsubishi, więc nie porównuj ich do !@#$%^&* LG. :P
DataLife Color też są od Mitsubishi, a Pastel Disc - od Taiyo Yuden.
LG... Wstydziłbyś się :P

Hmmm sam przyznajesz ze plytki sa te same a pozniej twierdzisz ze z byka spadlem?? Ja nie twierdzilem ze wszystkie rodzaje Verbatimow to te same plyty co LG ale jak widac DataLife tak wiec po cholere przeplacac? (LG - 1 w kopercie Verbatim 1,5 )

Marius_The_Mad 08.10.2002 00:54

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)

Mi juz nie bardzo chce sie kupowac Verby - pal diabli ze sa drozsze ale zauwazylem ze wg ATIP

Verbatim Datalife
ATIP:97m 26s 66f
Disc Manufacturer: CMC Magnetics Corp.

LG 24X "Road to Korea" Szpindel 25szt [bez napisu "road to korea na plycie]
ATIP:97m 26s 66f
Disc Manufacturer: CMC Magnetics Corp.

to sa te same plytki co LG sprzedawane w szpindlach (w slimach sa inne). Co o tym myslicie?

Że chyba z byka spadłeś. TE płytki są te same, ale Verbatim to m.in. serie DataLife (low-end) oraz DataLife PLUS (high-end). Plusy są od Mitsubishi, więc nie porównuj ich do !@#$%^&* LG. :P
DataLife Color też są od Mitsubishi, a Pastel Disc - od Taiyo Yuden.
LG... Wstydziłbyś się :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:32.