![]() |
w koncu Platinum dobre czy nie??
Nie wiem w koncu czy kupowac Platinum 700 MB, chcialem kupic gdzies ze 100 tych cdkow, ale widze na forum ze niektorym np. dostaja korozji Platinumy. Od razu mowie ze nie potrzebuje plyt ktore wytrzymaja 100 lat czy cos takiego aczkolwiek dobrze byloby zeym mogl za 2 latka je jeszcze odpalic
|
Ja mialem kiedys taka partie ze nie chcialy chodzic na duzej ilosci cd-romow a wypalalem wtedy x8 yamah`a scsi i nominalna predkosc cdikow wynosila wtedy x16, wtedy to postanowilem nie kupowac juz ich nigdy wiecej.
|
Moim zdaniem przy odrobinie szczęścia kupując Platiunimki masz fajne płytki za niedużą kasę.
|
Ja tam nie zauważyłem żadnych korozji, a wypalam tylko na nich.
Paczka za 13zł w slimach w sklepie to chyba najtaniej . |
ja Ci powiem ze wedlug mnie PRINCO to potega :P wszystkie pirackie plyty na gieldzie to PRINCO - to o czyms swiadczy :P fakt ze sa tanie ale skoro w takich ilosciach piraci na nich wypalaja to znaczy ze sa chyba niezawodne...
|
Wypalilem juz ponad 300 platinumow od riteka i dzialaja swietnie, a zostaly przetestowane chyba na wszystkich mozliwych cd romach.
A jesli chodzi o piraty z gieldy, to kiedys mieli tam super plytki firmy Mitsumi Toatsu Chemicals Inc. i Taeil Media Co. Ltd. Te drugie to noname`y, ktore dzialaja wysmienicie na moim playusiu juz prawie 6 lat, a wiecej tam jest rys niz samej plytki :) |
ehh
ci posiadacze PS'a ;]
dziwie sie a za razem podziwiam laser z PSX'a... jak widze rysy na tych plytach to sie zastanawiam czy te plyty przypadkiem nie robily komus w butach za podeszwy. a PSX czyta je bez problemu, oczywiscie, nie mowie tu juz o dziurach, tylko o normalnych lekko glebokich rysach, fakt, filmiki skacza, przerywaja, ale gra i tak dziala, to tyle. |
Lasery z PS`a zawsze dzialaly swietnie, trzeba bylo tylko karmic je nieporysowanymi plytkami. Wlasnie dlatego zaraz po kupieniu nagrywarki wymienilem swoja kolekcje i wszystko jest cacus :)
|
Kiedyś płytki Platinum były na czołowych miejscach w testach, a teraz spadły w dół...:D
|
platinum 1-40x są jednyni z lepszych płyt, ale platinum - multispeed to kaszana jakich mało :)
|
Cytat:
acha- jeszcze co do Princo, to moge tylko powiedzieć, że bardzo łatwo jest je zarysować, i potem korkują przy odczycie:( |
Bzdura... Princo to jedne z najlepszych tanich plyt jakie sa na naszym rynku. Zreszta jesli fabryka sprzedaje plyty pod swoja marka to chyba swiadczy ze jest dosc pewna ich jakosci prawda? BTW radze zobaczyc testy Sebastiana - jasno widac ze to doskonale plyty.
|
a ja zmienilem Platinumy na Esperanze, bo mnie zolc zalewa
jak patrze na 5 miesieczne plyty w kolorze moczu. A esperanze silver - silver mozna kupic bardzo tanio |
Nie, no Platinium'y to niezłe płytki. Można je brać bez mrugnięcia oka.
|
ja uzywam plytek dwoch producentow - verbatimy i wlasnie platinumy
co jest dla mnie b.wazne albo chce to zachowac na lata z sentymentu to pale na verbach a filmy i dla innych to na platinumkach - jak do tej pory mialem problem tylko z jedna plytka w tym momencie w okolicy mojego biurka znajduje sie ponad 100 platinumkow a powiem ze setka (czystych) poszla juz w swiat od konca wakacji i nikt sie na nie nie skarzy co do zmieniania koloru po pewnym czasie to mam tylko jedna taka sprzed ponad roku i faktycznie jest zolta ale dalej daje sie bezproblemowo odczytac - reszta nie wykazuje zadnych zmian |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:19. |