![]() |
TEAC czy LiteON ?
Witam wiem ze takie tematy juz byly... ale ja mam konkretna sprawe, na temat ktorej chcialem cos wiecej sie dowiedziec.
Mianowicie mam dylemat miedzy zakupem TEAC 40/12/48 a LiteOn 48/12/48. Czytam to forum regularnie ale jedni chwala LiteOn a inni TEAC. Ja osobiscie jestem za TEAC ale moze ktos ma jakies fakty ktore utwierdza mnie po stronie jednej z firm? Bardzo prosze o jakies + i - obu wypalarek :) Powiem od razu, ze cena nie jest dla mnie zadnym argumentem, ja chce miec niezawodna i szybka nagryware :) Dzieki z gory |
Jeśli stawiasz na jakość wypalonach płyt i na trwałość napędu to wybierz Teaca, jeśli jednak bedziesz przegrywał zabezpieczone płyty to kup Liteona.
|
Czasem zdarzaja sie zabezpieczone plyty ale bardzo rzadko. Ogolnie zalezy mi wlasnie na jakosci plyt i trwalosci sprzetu. Czyli twierdzisz, ze TEAC cienko radzi sobie z zabezpieczonymi plytami, czy po prostu gorzej niz LiteON? uzywam oczywiscie CLONY XXL orac CloneCD :)
|
update
a jak wyglada sprawa z biosami? mozna je potem wgrac nawet po skasowaniu? i w ogole korekcja bledow i takie tam... jest gdzies jakis test i jednej i drugiej? albo jakies dane dokladne? musze poszukac ale jak ktos zna adresik to niech poda:)bardzo sie przyda :)
|
Stary, testów tych spawarek w necie jest naprawdę sporo..CDRinfo.pl,CDRinfo.com...itd
|
:) no wlasnie juz znalazlem na cdrinfo.pl ale dzieki :) czekam na dalsze subiektywne doswiadczenia czytelnikow :)
|
Ja mam Teaca ale 524E i nie narzekam jest b.dobry.No niby LiteOn kosi wszystko ale jak nie bedziesz kopiował oryginałów .
|
Wiele zależy od tego ile będziesz wypalał, i co będziesz wypalał.
Jak dużo to Teac, a jeśli będziesz wypalał oryginały to LiteOn.8) |
wszystko sie zgadza... nie bede kopiowal oryginalow. kurcze w tych testach malo jest o czasie zapisu jaki jest faktyczny czas zapisu obu nagrywarek (plyta 700mb) moze ktos wie z praktyki? bo jesli zapis przy x40 i x48 malo sie rozni to ja faktycznie coraz bardziej sklaniam sie ku TEAC'owi. Obie nagrywary maja duzo plusow uzupelaniajacych sie na wzajem i to wlasnie jest najgorsze :( i to dobre i to ehhh. powiem ze LiteON jest troszke tanszy o 30zl a ma predkosc 48... zawsze bylem przekonany do TEAC'a ale teraz coraz wiecej slysze na temat LiteON'a i jestem mile zaskoczony. no moze kupie ewentualnie LiteON x52 ale po co? nie nie zostane przy 48 lub 40.
kurcze chyba jednak kupie TEAC'a :) |
Po co ci szybasz nagrywarka niż 40x ???
{rzecież różnice są niewielki. Jeśli nagrywasz wolniej nagrywasz dokładniej - czyli na płytce jest mniej błędów! Powtarzam to co mówiłem już kilka razy - jesteś facetem to podejmij męską decyzję, dopasuj sprzet do swoich potrzeb!!!(no cyba że rzut monetą rozwiąże dylemat:)) |
wlasnie sie zdecydowalem na TEAC'a :) moze to magia nazwy lub sentyment ale jednak TEAC to TEAC :)
najwazniejsze dla mnie jest to zeby dlugo mi sluzyl i dobrze wypalal plytki :) dzieki surff za rady :) |
mówimy chyba o nagrywarkach x40 i x48. prawda? chyba mi nie powiesz, że zauważysz jakoś dotkliwie różnicę 10-15 sekund na płytce?
weź teaca. jeszcze nie trafił mi się nigdy żaden wadliwy model. firma godna zaufania. jakość więcej, niż preciętna. nie psuje się... |
dziekuje za cenna uwage... wlasnie tak zrobie :)
|
Gratuluje wyboru,apropos predkości to mój Teac X24 np. 700 megowy film pali w 3 min 10 sek.
|
No wybor swietny. Zawsze uwazalem, ze najlepiej jest miec Teaca u siebie i Lite Ona u kolegi :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:44. |