Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Neverwinter Night's PL (https://forum.cdrinfo.pl/f11/neverwinter-nights-pl-13120/)

Black Ajgor 08.06.2003 23:16

Polska wersja jest zabezpieczona SecuRomem "new" kopiowałem to i ClonemCd i Alcoholem. Sprawdziłem to, wystarczy jak zwykle ClonyXXL+Profiler albo Alcoholer. Działa bez problemu!

Mam Teac CD-W552E

Maciej 07.06.2003 15:57

Prawdopodobnie Twoja nagrywarka sobie nie radzi ...
A próbowałeś tej metody z emulacją RMPS ?:
http://clone.cd/phpBB/viewtopic.php?t=5

PC_Maniac 07.06.2003 15:43

No tak, oczywiście zapomniałem napisać. Przepraszam i nadrabiam to:
Nagrywarka SCSI Plextor PX-R412C - w tabeli z dwoma pojedynczymi szarymi barankami. To jest CD-R.

Hihi, na pewno nie obsługuje płyt RW. Kiedyś jedną wypaliłem nią i kapota. Nawet nagrywarka z opcją kasowania nie potrafiła jej już nigdy skasować, choć była to płyta RW. Po prostu wypaliła powierzchnię na wylot, a nie jak w płytach RW zmieniłą strukturę materiału poprzez kąt odbicia.

Maciej 07.06.2003 15:35

Cytat:

PC_Maniac napisa***322;(a)
...
A może moja nagrywarka jest do kitu? Pytam się o to, ponieważ nie jest to model obsługujący kasowalne płyty, a jest to już 4 płyta i poza czasem, trochę szkoda mi tych zniszczonych płyt.

a co to za model ...? nie obsługujący CD-RW ...?

PC_Maniac 07.06.2003 15:31

Niestety, pomimo wykonania wszystkichh kroków jak w opisach kolegów nie udało mi się stworzyć działającej kopii. Jestem początkującym na tym forum i może moje pytania dla "wyjadaczy" mogą być irytujące, więc proszę o pobłażliwość dla moich wypowiedzi.

Image z Clone CD uzyskał wielkość 709 524, a po przekonwertowaniu za pomocą Twinpeak uzyskał wielkość aż 731 762. Czy tak ma być, czy coś pokopałem z przekonwertowywaniem? Bo chyba taka różnica wielkości jest nieprawidłowa?!

A może moja nagrywarka jest do kitu? Pytam się o to, ponieważ nie jest to model obsługujący kasowalne płyty, a jest to już 4 płyta i poza czasem, trochę szkoda mi tych zniszczonych płyt.

paja 07.06.2003 13:28

a nie da się w alcoholu w profilu secu rom new ???

PC_Maniac 07.06.2003 02:53

Re: Neverwinter Night

Cytat:

goliat napisa***322;(a)
Niezła jazda byla z 3 plytką!A więc: Image zrobiłem ClonCD z dodatkiem
Profiler(ustawienia securom new ab 4.77)

No to mam problem. Clony XXL informuje, że zabezpieczenie płytki to securom new ab 4.77.00.0029, a na tym profilu, kiedy próbuję odpalić Clone-CD to grzecznie pokazuje mi czachę i informuje Sorry, ale tego zabezpieczenia nie da się przekopiować za pomocą Clone-CD i nie pozwala mi nawet odpalić nagrywania. Mało tego, profil securom new ab 4.77.00.0029 nie ma żadnych ustawień w Profilerze.

Moje pytanie: Czy można ręcznie wymusić na profilerze żeby zastosował profil securom new ab 4.77.00.0028 zamiast 29???

Patrix 03.03.2003 21:39

Cytat:

Face OFF napisa***322;(a)
NO i przegralem NWN PL !!!

Zrobilem poprawnie dzialajaca kopie NWN PL ( chodzilo tu glownie o 3 cd ktory jest zabezpieczony) na swojej LG x32 przerobionej na x40. Udalo sie to zrobic w BlindWrite 4.2.4.21

a na jakich ustawieniach ??
(dobrze widzieć)
Chodzi bez cracka o ktorym pisal Mark24.

Prubujta ludziska moze i wasze smazalnice to zrobia :P bo z tego co narazie wiem to moj LG to zrobil i liteonek ;P

a na jakich opcjach ??
(dobrze wiedzieć)

VG 03.03.2003 14:42

wystarczy zainstalować patch 1.27 pl i gra nawet źle skopiowana działa
polecam

paja 03.03.2003 00:10

Re: Mi sie udalo

Cytat:

Moony napisa***322;(a)
LG GCE-8320B bios 1.04, CloneCD v4.2.0.2, i profil w zalaczniku kopiowalem polski orginal
Nom właśnie oże temat już wyczerpany ale moony czy to skopiowane NWN
działa ci normalnie bez spatchowanie do V 1.27
Bo po przegraniu u mnie clonem (profil : GAME CD) pojawiało się logo NWN a następnie wszystko się wyłączało i lipa :'( dopiero po spatchowaniu SIE URUCHAMIA :jupi:

Franc 17.02.2003 19:07

Tylko w poisany wyżej sposób nie zainstalujesz patcha w całości.
W tej kwestii virtualny CD Alkohola jest górą, ponieważ problemy są przeważnie przy nagrywaniu zabezpieczonych płyt a nie odczycie.
Robisz obraz i montujesz. I po kłopocie

cri 17.02.2003 14:57

jeszcze inaczej...

***** nie wydaje mi się konieczny, istnieje jeszcze inny sposób.
Mam orginal NVN_pl i zależało mi na zrobieniu kopii 3 cd, gdyż przy każdej sesji, trzeba go umieszczeć w cd, przez co niszczy się.
Mając sredni fart, udaje się zrobić jej kopię ALC lub BW+BWA. Można również tak: robimy kopię 3cd za pomocą clona na standartowym profilu (protect game), instalka, następnie nie uruchamiamy całości, tylko uaktualnienie. Pozwalamy dociągnąć updata do v1.27 i odcinamy cały proces. Od teraz całe Neverwinter chodzi doskonale w ogóle bez umieszczania 3cd. Płytki leżą w szufladzie, sumienie spokojne.

Moony 15.02.2003 08:19

Mi sie udalo

Ilość załączników: 1
LG GCE-8320B bios 1.04, CloneCD v4.2.0.2, i profil w zalaczniku kopiowalem polski orginal

Franc 09.02.2003 20:14

A ja dostałem obraz Alkohola, może CloneCD żle coś zczytuje? , ale co tam - juz skończyłem tą gierkę, może kiedyś odpalę mody naściągałem ich już trochę. Teraz "męczę" Morrowinda

A tak w ogóle to po zrobieniu obrazu i zamontowaniu w virtualnym CDRomie też nie działa?

grubaseq 09.02.2003 19:04

Cytat:

Franc napisa***322;(a)
No właśnie , ja zrobiłem tak samo i gierka chodzi a u niektórych ludzi z forum nie. Ciekawe dlaczego?
tego nie wiem ja mam kopie przepalana blindem moze to od tego ale zupelnie nie wiem dlaczego :(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:54.