Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Przejęcie komputera (https://forum.cdrinfo.pl/f5/przejecie-komputera-13611/)

raptor123 10.12.2002 20:09

W tym problem że ja mam Win2k pro a nie wiem czy jest w nim Windows Terminal Services, a wogóle jak to działa czy potrzebuje adresu zewnętrznego czy może być wewnętrzny IP

eko 10.12.2002 15:45

MAM w2k Advanced server.Jest w pakiecie cosik takiego jak Windows Terminal Services czy jakos tak.
Mozna tym bezproblemowo dzialac jak na wlasnym kompie(widzisz swoj pulpit,menu etc..).

raptor123 10.12.2002 13:45

Cytat:

murt napisa***322;(a)
Chyba chodzi mu oto, ze chce z innego komputera przejac kontrole nad swoim jako administrator ale ma jeden problem: ma wewnetrzne IP.
Chyba oto mu chodzi.

Tak właśnie mi o to chodzi. Mam wewnętrzne IP. Chciałbym sprawować "opiekę" nad własnym kompem z daleka, kopiować pliki itd. Na 99% w sieci jest serwer bo to jest duża sieć osiedlowa. A w przypadku zmiany na zawnętrzny IP co bym musiał zainstalować bym mógł "opiekować się" moim kompem. A co z bezpieczeństwem? Jestem w tym zielony

Ziele 07.12.2002 01:23

Tego to już nie wiem. Systemem na serwerze sieci w której jestem jest linux. To się robi jakąś komendą.

+++LeWaP+++ 06.12.2002 23:05

no dobrze, a jak ktoś nie ma serwera... jak jest tylko router, a ip zmienia się co 10 H :)

jakim programem i w jakim systemie mapuje się porty na danym IP ze. dla danego kompa w sieci wew. ?

tylko nie linux.... proszę :)

Ziele 06.12.2002 22:41

Najlepiej załatw sobie przekierowanie u admina. Niech ci przydzieli na własność jeden z portów servera np: 1234. Wtedy twój komp będzie widziany na zewnątrz tak: ip serwera:1234 (XXX.XXX.XXX.XXX:1234). Ja sobie takie załatwiłem i działają mi wszystkie programy p2p i wymiana plików z innymi lanowiczami z poza sieci tak jak bym miał bezposredni dostęp do neta. Z twoim programem wtedy też nie powinno być problemów. Powodzenia...:)

Alinoe 06.12.2002 17:20

nie wiemm czy to Ci pomoże ale symantec ma taki programik na składzie - PCAnywhere to właśnie do tego słuzy, ale jak z konfiguracją i czy zadziała bez zewnętrznego IP nie mam bladego pojęcia ...

pozdro, Marcin

murt 06.12.2002 15:00

Chyba chodzi mu oto, ze chce z innego komputera przejac kontrole nad swoim jako administrator ale ma jeden problem: ma wewnetrzne IP.
Chyba oto mu chodzi.Ja wogole sie na tym nie zam wiec nic nie podpowiem.

Ormianin 06.12.2002 13:40

Re: Przejęcie komputera

Cytat:

raptor123 napisa***322;(a)
Jak można "przejąć" kontrolę swojego kompa jeżeli nie mam publcznego IP z innej sieci lokalnej każdy w innym mieście tak jak w lokalizacji mam Win2k. Bo chchcę sprawować kontrolę jak administrator ale nie chcę jakiegoś trojana. Proszę o pomoć
czytalem posta kilka razy, i nie wiem o co chodzi

Twoj komputer ma wiec IP w LANIE... wlamujac sie na derwer dostepowy, router czy komputer "brame" mozna poznac sesje Twojego wewnetrznego IP po otwartych portach...

raptor123 06.12.2002 13:34

Przejęcie komputera

Jak można "przejąć" kontrolę swojego kompa jeżeli nie mam publcznego IP z innej sieci lokalnej każdy w innym mieście tak jak w lokalizacji mam Win2k. Bo chchcę sprawować kontrolę jak administrator ale nie chcę jakiegoś trojana. Proszę o pomoć

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:30.