![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Przejęcie komputera
Jak można "przejąć" kontrolę swojego kompa jeżeli nie mam publcznego IP z innej sieci lokalnej każdy w innym mieście tak jak w lokalizacji mam Win2k. Bo chchcę sprawować kontrolę jak administrator ale nie chcę jakiegoś trojana. Proszę o pomoć
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Przejęcie komputera
Cytat:
Twoj komputer ma wiec IP w LANIE... wlamujac sie na derwer dostepowy, router czy komputer "brame" mozna poznac sesje Twojego wewnetrznego IP po otwartych portach... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Chyba chodzi mu oto, ze chce z innego komputera przejac kontrole nad swoim jako administrator ale ma jeden problem: ma wewnetrzne IP.
Chyba oto mu chodzi.Ja wogole sie na tym nie zam wiec nic nie podpowiem. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
nie wiemm czy to Ci pomoże ale symantec ma taki programik na składzie - PCAnywhere to właśnie do tego słuzy, ale jak z konfiguracją i czy zadziała bez zewnętrznego IP nie mam bladego pojęcia ...
pozdro, Marcin Ostatnio zmieniany przez Alinoe : 06.12.2002 o godz. 17:24 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Najlepiej załatw sobie przekierowanie u admina. Niech ci przydzieli na własność jeden z portów servera np: 1234. Wtedy twój komp będzie widziany na zewnątrz tak: ip serwera:1234 (XXX.XXX.XXX.XXX:1234). Ja sobie takie załatwiłem i działają mi wszystkie programy p2p i wymiana plików z innymi lanowiczami z poza sieci tak jak bym miał bezposredni dostęp do neta. Z twoim programem wtedy też nie powinno być problemów. Powodzenia...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
no dobrze, a jak ktoś nie ma serwera... jak jest tylko router, a ip zmienia się co 10 H
![]() jakim programem i w jakim systemie mapuje się porty na danym IP ze. dla danego kompa w sieci wew. ? tylko nie linux.... proszę
|
|
|
#7 |
|
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Tego to już nie wiem. Systemem na serwerze sieci w której jestem jest linux. To się robi jakąś komendą.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez raptor123 : 10.12.2002 o godz. 13:55 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.11.2002
![]() |
MAM w2k Advanced server.Jest w pakiecie cosik takiego jak Windows Terminal Services czy jakos tak.
Mozna tym bezproblemowo dzialac jak na wlasnym kompie(widzisz swoj pulpit,menu etc..).
|
|
|
#10 |
|
Wymiatacz
![]() |
W tym problem że ja mam Win2k pro a nie wiem czy jest w nim Windows Terminal Services, a wogóle jak to działa czy potrzebuje adresu zewnętrznego czy może być wewnętrzny IP
|
|
|
|
![]() |
|
|