Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Shuttle Ak32A (https://forum.cdrinfo.pl/f5/shuttle-ak32a-13735/)

Druss 09.12.2002 15:40

Shuttle Ak32A

Czy ktos posiada tą plyte?? Chodzi mi o to jak tam wszystko dziala, czy jest plyta dobra. Mam zamiar zmienic sobie na nia bo nie stac mnie jeszcze na pozadne pamieci ddr a taniego shitu nie bede kupowal. Jak chodzi na pamieciach sdr itd.

cana 09.12.2002 15:51

Re: Shuttle Ak32A

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Czy ktos posiada tą plyte?? Chodzi mi o to jak tam wszystko dziala, czy jest plyta dobra. Mam zamiar zmienic sobie na nia bo nie stac mnie jeszcze na pozadne pamieci ddr a taniego shitu nie bede kupowal. Jak chodzi na pamieciach sdr itd.
miałem ak32 w łapkach i gdzieś na forum zamieściłem pobieżne testy z sandry
a co do wydajności to zalezy od tego czy jest na ak266 czy na 266a-> oczywiście brakć tą ktora jest na kt266a bo podsystem paqmięci znacząco poprawiono / już sie pogubilem w tych shuttla oznaczeniach ;)
udana płyta ale wydajność testowałem tylko na ddr
w sumie to prawie bliźniak ak31 a wybór innych płyt ddr/cdr jest znikomy więc i tak albo qpisz shuttle albo ecs / z tych bardziej popularnych marek /
pozdro

Druss 09.12.2002 16:13

Nie wiesz czy ma obsluge agp fast writes, bo ecs`a to omijam z daleka ze wzgledu wlasnie na ta opcje dla grafiki.

cana 09.12.2002 18:52

powinna mieć a w razie czego to pamiętaj ze bios ma bardzo podobny / konstrukcje tez/ jak ak31 a ta ma, tak samo jak i modele ak35 /w sumie też zawartosc biosu podobna w nich/
a sprawdzałeś na www.spacewalkier.com tylo nie wchodź na niemiecką wersję bo mało aktualna tylko na centralę
http://www.shuttle.com/new/product/m..._m.asp?M_id=22

aha ma fast write na bank / sprawdziłem w manualu :)/
pozdro

Ormianin 09.12.2002 19:07

Cytat:

cana napisa***322;(a)
powinna mieć a w razie czego to pamiętaj ze bios ma bardzo podobny / konstrukcje tez/ jak ak31 a ta ma, tak samo jak i modele ak35 /w sumie też zawartosc biosu podobna w nich/
a sprawdzałeś na www.spacewalkier.com tylo nie wchodź na niemiecką wersję bo mało aktualna tylko na centralę
http://www.shuttle.com/new/product/m..._m.asp?M_id=22

aha ma fast write na bank / sprawdziłem w manualu :)/
pozdro

Tak, plyte niegdys mialem tydzien, odradzam, chociaz wyglada porzadnie, to wydajnosc miala kiepska, ... procesor jaki sprawdzalem to byl duron 700, wiec moze na athlonie powinna lepiej dzialac, problem byl taki ze windows nie poprawnie instalowal urzadzenia a bylo ich troche sporo od karty graficznej po tuner TV, muzyczna, kontroler SCSI, oraz sieciowke i modem... na Gigabite nie ma zadnych problemow z wymienionym sprzetem... ECSy odradzam rowniez

GOLOMB 09.12.2002 21:10

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Nie wiesz czy ma obsluge agp fast writes, bo ecs`a to omijam z daleka ze wzgledu wlasnie na ta opcje dla grafiki.
Czemu tak sądzisz ?? ja na swojej ECS K7S5A miałem fastwrites bo drobnej modyfikacjii BIOS'a.

Druss 09.12.2002 22:10

Cholera nie moglem usunac odpowiedzi !!!!!!

Druss 09.12.2002 22:10

Jaka to modyfikacja biosu ?? Nieoficjalne nie wchodza w gre gdyz grozi to utrata gwarancji.

GOLOMB 10.12.2002 07:02

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Jaka to modyfikacja biosu ?? Nieoficjalne nie wchodza w gre gdyz grozi to utrata gwarancji.
Kto ci tak powiedział noi co że zmodyfikujesz ? Jak będziesz chciał do serwisu oddać programujesz na stary bios i po krzyku ...

Druss 10.12.2002 07:38

To powiedz mi gdzie ten zmodyfiowany bios moge znalezc.

cana 10.12.2002 07:59

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
To powiedz mi gdzie ten zmodyfiowany bios moge znalezc.
ale nadal niestety będzie Ci brakowało w biosie opcji do podkrecania i na to jużnic nie zrobisz / zero podnoszenia napięcia np./
nadal bym obstaiwał na ak32a bo to i na kt266a i bios bogaty w miłe uku opcje :) i w wypadku ddr wydajnośc ok a co do problemow to ja na żadnym shuttle / a miałem ich trochę w lapach począwszy od ak31 na kt266 ,ak31 z kt266a ,ak35gtr, do ak35gt2r / nie miałem kłopotów ze sprzetem a parę bebechów w kompie mam
pozdro

Druss 10.12.2002 08:07

Spoko moja dziewczyna ma k7s5a i walnal bym jej ten bios zeby karte jej przyspieszyc ;) Ja i tak bede bral tego shuttle, to bedzie taka mala inwestycja do czasu az ddr`y padna na leb na szyje :-D

Ormianin 10.12.2002 08:12

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Spoko moja dziewczyna ma k7s5a i walnal bym jej ten bios zeby karte jej przyspieszyc ;) Ja i tak bede bral tego shuttle, to bedzie taka mala inwestycja do czasu az ddr`y padna na leb na szyje :-D
i uwazasz ze jak zalaczysz fastwrites to karta osiagnie nagle 100% wydajnosci?

Druss 10.12.2002 08:14

Nie 100% ale okolo 30% wydajnosci wiecej, powinienes sobie poczytac troche o tym, albo przynajmniej potestowac, jezeli masz jakas karte w domu obslugujaca fast writes. 8)

Ormianin 10.12.2002 08:17

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Nie 100% ale okolo 30% wydajnosci wiecej, powinienes sobie poczytac troche o tym, albo przynajmniej potestowac, jezeli masz jakas karte w domu obslugujaca fast writes. 8)
No wlasnie mam, kart i plyta mi to obsluguja, a ja jakos nie czuje tego wzrostu wydajnosci... czytalem rowniez ze to w teorii ma podnosic wydajnosc, a w praktyce daje moze 2 % opolnej wydajnosc wiecej

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:34.