![]() |
Shuttle Ak32A
Czy ktos posiada tą plyte?? Chodzi mi o to jak tam wszystko dziala, czy jest plyta dobra. Mam zamiar zmienic sobie na nia bo nie stac mnie jeszcze na pozadne pamieci ddr a taniego shitu nie bede kupowal. Jak chodzi na pamieciach sdr itd.
|
Re: Shuttle Ak32A
Cytat:
a co do wydajności to zalezy od tego czy jest na ak266 czy na 266a-> oczywiście brakć tą ktora jest na kt266a bo podsystem paqmięci znacząco poprawiono / już sie pogubilem w tych shuttla oznaczeniach ;) udana płyta ale wydajność testowałem tylko na ddr w sumie to prawie bliźniak ak31 a wybór innych płyt ddr/cdr jest znikomy więc i tak albo qpisz shuttle albo ecs / z tych bardziej popularnych marek / pozdro |
Nie wiesz czy ma obsluge agp fast writes, bo ecs`a to omijam z daleka ze wzgledu wlasnie na ta opcje dla grafiki.
|
powinna mieć a w razie czego to pamiętaj ze bios ma bardzo podobny / konstrukcje tez/ jak ak31 a ta ma, tak samo jak i modele ak35 /w sumie też zawartosc biosu podobna w nich/
a sprawdzałeś na www.spacewalkier.com tylo nie wchodź na niemiecką wersję bo mało aktualna tylko na centralę http://www.shuttle.com/new/product/m..._m.asp?M_id=22 aha ma fast write na bank / sprawdziłem w manualu :)/ pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cholera nie moglem usunac odpowiedzi !!!!!!
|
Jaka to modyfikacja biosu ?? Nieoficjalne nie wchodza w gre gdyz grozi to utrata gwarancji.
|
Cytat:
|
To powiedz mi gdzie ten zmodyfiowany bios moge znalezc.
|
Cytat:
nadal bym obstaiwał na ak32a bo to i na kt266a i bios bogaty w miłe uku opcje :) i w wypadku ddr wydajnośc ok a co do problemow to ja na żadnym shuttle / a miałem ich trochę w lapach począwszy od ak31 na kt266 ,ak31 z kt266a ,ak35gtr, do ak35gt2r / nie miałem kłopotów ze sprzetem a parę bebechów w kompie mam pozdro |
Spoko moja dziewczyna ma k7s5a i walnal bym jej ten bios zeby karte jej przyspieszyc ;) Ja i tak bede bral tego shuttle, to bedzie taka mala inwestycja do czasu az ddr`y padna na leb na szyje :-D
|
Cytat:
|
Nie 100% ale okolo 30% wydajnosci wiecej, powinienes sobie poczytac troche o tym, albo przynajmniej potestowac, jezeli masz jakas karte w domu obslugujaca fast writes. 8)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:34. |