![]() |
hmm główne pytanie ciągle bez odpowiedzi
hmm główne pytanie ciągle bez odpowiedzi.
bo w końcu nie wiem czy odczytuje te całe 99 min czy nie :( widzę że są użytkownicy teh nagrywarki na forum, może ktoś pokusiłby się o nagranie jednej cdrki 99 i powiedzial czy mu udało się odczytać calązawartość płyty? pozdrawiam [d2]. |
amisat sprobuj wgrac bios 1.02. Podobno zwieksza szybkosc nagrywania
|
Amisat spróbuj innej płyty, może platinumy lg-kowi nie pasują. Na akossie silver 12X poli te 12X, innej nie miałem.
|
amisat
U mnie też read x40.Te testy widocznie są o dupę potłuc.A tak apropo to mój LG48x24x48 bios 1.0 nie nagrywa CD-RW x12 nawet na platinumach x12 -tylko pod nero pokazuje x10(najnowsze nero).W serwisie na Bazyliańskiej mieli całe pudło zwrotów tych nagrywarek!To koszmar!Servis powiedział mi ,że nie nagrywa cd-rw x12,bo to wina systemu-tym ****ą muszę się dobrać do tyłka!Bo to nie prawda u innych idzie na tej płytce x12,a nawet na płytkach x10 idzie na x12.
|
Bardzo mnie cieszy, ze tak Wam sie ladnie pala te plytki, ale czy robiliscie testy w Cd Quality Test? Najlepiej na jakims slabym CD-Romie. Bo na 48-mce mozna wypalic wszystkie plytki, ale co z nich potem bedzie, to juz inna historia.
|
czy odczyt 48X posiadaja tylko wybrane modele?? na zdjeciu od CDRinfo z programu Nero Info Tool widnieje odczyt 48x, a na forum było słychać jedynie o odczycie 40X, u mnie zresztą jest również 40X.
więc jak to jest z tym odczytem?? |
kto mówi prawdę?
kolega pavlosz twierdzi że mu ta nagrywarka nagrywa i odczytuje płytki 99 a z testu na cdrinfo wynika że owszem zapisuje ale już ich odczytać nie potrafi.
Czy ktoś z posiadaczy tego modelu mógłby potwierdzić którąś z tych wersji? może to jest uzależnione od wersji biosu? pozdrawiam [d2]. |
Niestety macie rację, co nietrudno zauważyć - testy się przeciągają. Chciałem "podkręcić tempo testów, żeby jeszcze z Pioneerem zdążyć przed świętami.. ale niestety raczej nei dam rady. Powód jest prosty, w LG zastsowano system ochrony zapisu noszący nazwę SupeLink a niestety nigdzie na sieci nie ma dokładnej technicznej specyfkiacji. Zadzwoniłem więc do LGE PL, do osoby odpowiedzialnej za "technikalia" i zostałem "odprawiony z kwitkiem" - "sam czekam na te dane tyle się dowiedziałem. Postanowiłem więc recenzję odsunąć o 2 dni, żeby dać czas LG na przysłanie mi tej specyfikacji... ale dzisiaj się zdenerwowałem i właśnie kończę podsumowanie - bez kilku ciekawych onformacji o SL, ale trudno się mówi - najwyżej recenzję uzupełnie później.
Specyfikacji szukałem z jednego zasadniczego powodu, SL jest jednym z nielicznych systemów, które sprawdzają jakość zapisanej płyt - tuż po jej zapisie i porównują zapisany sektor z zawartością chwilową siatki dyfrakcyjnej. Na podstawie tego - napęd dostosowuje prędkość zapisu.... Jest to ciekawy temat, ale niestety nie mogę go bardziej rozwinąć, bo sam wiem niewiele ponad to... Recenzja powinna się ukazać jutro przed 18:00 |
Re: Re: przedluzajacy sie test LG GCE-8481B
Cytat:
|
Ooooo! to bardzo dobra wiesc dla uzytkownikow LG!! No i wszystko dobre co sie dobrze konczy ;-) Szkoda tylko ze nie zrobili tego jak trzeba od poczatku...
|
Lg 8481b
witam wszystkich!!! jestem tu nowy.
Mam ten model Lg 8481b i narazie jestem zadowolony. Wydaje mi sie ze usunieto problem z szybkoscia wypalania (nagrywalem na platinumach 40x spokojnie 42x). Tylko nie wiem jak bedzie z jej zywotnoscia, mam nadzieje, ze z rok pociagnie. |
Akoss pala sie ladnie - problem w tym ze przynajmniej te starsze bardzo szybko stawaly sie nieczytelne (no nie wszystkie ;-) ale na tyle duzy odsetek ze osobiscie uznalem ryzyko za zbyt duze). Ciekawe kto robil te Twoje akosy b producentow jest kilku i niektorzy robia dobre plytki inni szmelc (sytuacja podobna jak z platinum).
Mozesz przetestowac te swoje Akossy CDSpeedem i podzielic sie wynikami? Moze czas zmienic zdanie o akossach. |
Re: Re: przedluzajacy sie test LG GCE-8481B
Cytat:
Bo mnie nagrywała AKOSSY ( niemożliwe Akossy ? ) w 48x:o |
Re: przedluzajacy sie test LG GCE-8481B
Cytat:
|
:)
O właśnie taką wypowiedź mi chodziło.
Wielkie dzięki. Wiem jaką podjąć decyzję. pozdrówka [d2]. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:02. |