![]() |
Wielkie dzięki -Sid-The-Rat=> !!! Smażarkę mam od paru dni i dopiero poznaję tajniki dobrego pieczenia płyteczek... :)
|
chocby dlatego ze inaczej sie nie da
odpowiedz masz zawarta w nazwach - disk-at-once i track(session)-at-once... trybem dao multisesji nie nagrasz nara :) |
Cytat:
|
W dzialaniu CD Speed nie ma zadnej magii: CD Speed uzywa standardowej komendy MMC aby otrzymac informacje o bledach C2 od napedu. Natomiast specyfikacja tej komendy nie jest jednoznaczna, i jej implementacja zalezy od producenta napedu.
Tak wiec nie nalezy sie dziwic ze rozne napedy podaja inna liczbe bledow dla tej samej plyty. |
May update :) Wziolem sie za ta Yamahe 8824E.. i okazalo sie ze tak jak Majonez sugerowal na optyce bylo troche kurzu.. choc to troche dziwne bo miesiac wczesniej byla czyszczona, no ale cuz, roznie dziwne plyty sie w nia wkladalo, mogla sie zakurzyc :) No i wracajac do glownej kwestii.. Yamaha teraz juz czyta jak najbardziej prawidlowo (czyli brak tych bledow) tamte plyty :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zmieniłem metodę zapisu na DAO i jest OK Pozdrawiam :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
WITAM !!!
a co możecie powiedzieć na czerwony kwadracik, na końcu testowanej programem Nero CDSpeed płyty Platinum 700 Mb z danymi(nagrywałem wcześniej nagrywarką HP7200 a teraz Yamaha CRW-F1) Pozdrawiam :) |
hmm co do yamahy - to najprawdopodobniej jest na optyce troche kurzu lub po prostu sie zuzyla troszke i takie wyniki daje
co do reszty to bardzo wiele zalezy od predkosci nagrywania im szybciej tym wieksze prawdopodobienstwo pozniejszego blednego odczytu poza tym mechanizmy korekcyjne nie sa idealne i nie za kazdym razem da sie cos odczytac a przy kolejnej probie juz sie da nastepna sprawa to sposob wykonania testow nie jestes w stanie zapewnic idealnie takich samych warunkow za kazdym razem - zmienia sie temperatura, wilgotnosc powietrza, zapylenie - wystarczy ze gdzies sie tam dostanie jakis kurz i masz blad odczytu potem leci sobie dalej ty w tym czasie powtarzasz test i co i wszystko ok jeszcze kwestia jakosci nosnika - plyta przy duzych predkosciach odczytu nieznacznie sie odksztalca - zdazalo sie ze plyty "wybuchaly" - rozsypywaly sie w drobny mak - lub pekaly np w lg 52x tansze nosniki sa produkowane jak najmniejszym nakladem kosztow i sa tanie nie dlatego ze producent malo z tego ma tylko ze sa produkowane z niskiej jakosci materialow a jakosc wykonania jest zalosna pozniej takie plytki ulegaja wiekszym odksztalceniom - naprezeniom niz porzadne plytki biorac to wszystko pod uwage mozna sie juz za bardzo nie dziwic wynikom uzyskiwanym przez ciebie na roznych napedach lub po wielokrotnym testowaniu sprawa plyt CDRW - sa czytane wolniej = naped ma "wiecej czasu" na odczyt danego punktu na plycie = ma mozliwosc lepszego skorygowania danych = mniej bledow |
Ja to w ogóle żałuję że odpaliłem Nero CDSpeeda, u mnie nagrywarka pokazuje same żółte kwadraciki (na różnych płytach) i teraz mam problem - sprzę się sypie czy co? Nagrałem na niej ok 300 płyt, wszystkie działają bez problemu (sprawdzałem na innych nagrywarkach i CD-romach - tam żółte kwadraciki pojawiają się sporadycznie). Sprzęt się zakurzył? Jest jakieś inne wyjaśnienie?
|
Ilość załączników: 1
No i Scandisk: (przypominam ze w Toshibie wszystko jest zielone zero bledow).. zupelnie nie wiem jak rozumiec cos takiego ???
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:29. |