![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
sprawdż te linki ...http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...86&postcount=2 |
Cytat:
jak nie pomoże i nagrywarka jest po gwarancji to: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...28&postcount=4 || |
Mam pytanie. Czy trzeba rozbierać nagrywarkę cd by ją wyczyścić?
|
O sprzet trzeba dbac i odczasu do czasu (raz na rok, lub jak sa objawy nieprawidlowej pracy), rozbic jego przeglad, przeczyscic. Czesto naped odzyskuje dzieki temu dawny blask i wraca do formy.. a jak sie okazuje to bylo tylko troche kurzu, na elementach optycznych czy mechanicznych. To tak jak z samochodem, przeglad trzeba robic innaczej sie popsuje.
|
to milo ze czytasz wszsytkie posty - wydawalo mi sie to zawsze norma - ze czyta sie caly post zeby potem w odpowiedzi nie walic glpot i burakow...
co do czyszczenia - widze ze malo cie obchodzi los osoby ktorej sprzedasz syfna nagrywarke - twoj pech... bo klienci bywaja nerwowi do czyszczenia 2 - warto czasem przeczyscic soczewke i wyjac filc z kurzu ktory sie czasem zbiera - zwlaszcza w modelach z wentylatorkiem - no chyba ze ktos sr.. pieniedzmi bo z gieldy ciezko nawet teraz kasy nie ciagnac - i kupuje sobie nowa co tydzien... ale sie zrobilem niemily |
no ja przeczytalem caly ten post z wszystkimi odpowiedziami no to sie nie bagatelnie usmialem :) ez kitu :) sam nie wiem czy czyszczenie nagrywaki ma sensu jezeli cos z nia nie tak to trzeba ja sprzedac lub oddac do serwisu bo tak raczej byc nie moze :) ja swojej nigdy nie czyscilem jasne ze wszedzie jest inaczej no ale...
pozdro |
hahah huhuh ja czyscilem slina i co i wyczyscilem kazdy sposob jest dobry, niektorzy czyszcza zwykla woda itp. o tym na forum juz pare razy bylo, wystarczy poszukac!
|
czyszczac nasieniem zaoszczedzasz pieniadze i przy okazji odzywiasz swoja spawarke :D tylko pamietajcie nie badzcie za bardzo rozrzutni :D hahaha
|
Cytat:
|
Cytat:
|
można użyc papieru ściernego drobnoziarnistego,ale raczej ostrożnie...:jupi:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:59. |