Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Puste CD znowu taniej !! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/puste-cd-znowu-taniej-15538/)

Blackie 23.01.2003 00:54

Ja kupiłem dzisiaj TDK Metallic x48 po 1.16 zł za 50 szt.Producentem jest Ritek.Mam dwuletnie TDK Reflex też od Riteka, jeszcze x12 i nie ma żadnych błędów.

grzeniu 22.01.2003 21:30

Cytat:

Sprezyn napisa***322;(a)
:....Caly czas nie moge przebolec verbatimow DLP metal azo
czy pojawia sie jakies porownywalne nosniki do tego cuda?8)

No ja jeszcze ich mam troche do celow specjalnych, dobrzy ludzie na gieldzie mi radzili i kupilem karton i mowili ze trzeba bedzie czekac na cos nowego, bo pastele to przejsciowy erzatz, nawet mowili co to ma byc ale nie pamietam juz teraz. Tyle ze to bylo miesiac temu... Poza tym podpieram sie platinumami od Riteca i qrde tez mi sie juz koncza, bede musial wyskoczyc do wrocka tylko czasu nie ma:( Ponoc TDK reflexy sa porownywalne do metalazo tyle ze zawsze byly juz wykupione (poznawo bylem na gieldzie) i nie mialem okazji tego wyprobowac.

epol 22.01.2003 20:52

Opłaca się według mnie. Ciekawe czy są na Katowickiej Giełdzie?? Widział je ktoś i po ile??

Sprezyn 22.01.2003 20:21

:cisza: ostatnio kupilem czarne espery (dwie ostatnie)
- i przeprowadzilem tescik skandisciem i jest ok.
Te espery byly od gigastorage. Kupilem tez kilka
xdiskow - zobaczymy co to warte.
Caly czas nie moge przebolec verbatimow DLP metal azo
czy pojawia sie jakies porownywalne nosniki do tego cuda?8)

Karqs 22.01.2003 17:39

Cytat:

Electron napisa***322;(a)
To pewno jakaś "marka" handlowa - a kto jest prawdziwym producentem?
U mnie toto leży w Geancie po 25 szt. na spinlu za 24.99. Jak sprzwdzisz to wydaj opinię. Bo nie wiem czy warto to kupić ???

sprobowalem cos nagrac (iron storm) ale wystapil blad "brak dostepu" (obraz) ale to chyba nie wina plytki.

PS: na rachunku okazalo sie ze nie 1.40zl tylko 1.90zl!!! co za chamstwo(( :buu: !!!

fido2001 22.01.2003 13:41

Mozliwe, mozliwe. To bylo dawno - pare lat temu, skoro piszesz ze Espery teraz to co innego niz kiedys, to zaryzykuje... W sobote skocze na gielde i zakupie tego troszke... Jezeli jest tak jak mowisz to polowe problemu mam z glowy... Bo czarnych Dysanow ostatnio w Krakowie nie ma. Natomiast musze jeszcze znalezc jakas alternatywe dla Platinum, nie wiesz czasem jak sie zachowuja "zwykle" Esperanzy ( silvery, goldy, i inne kolorki :) ) A moze masz jakies faworytki ktore sie dobrze wypalaja ?

Rafal.

gaucho33 22.01.2003 13:11

A esperanze "silver-blue" chodzą po 0.75gr za sztuke.

-Sid-The-Rat=> 22.01.2003 12:10

fido ty sie nie zawiodles tylko uprzedziles do esperanz...

kiedys to byl szajs - odrzuty poprzezywane- teraz robi jej jedna firma, sa naprawde nienajgorszej jakosci, czarne verby porownywalem wses'em z pastelami

nie powiem ze byly lepsze - bo nie uwiezysz - ale powiem -byly lepsze - c1 na poziomie 0-10, NIE wiecej - plyta testowana tydzien po nagraniu... pastel - swiezo nagrany - mial bledow wiecej

poza tym - dla mnie blacki espery sa najlepiej brzmiacymi plytami jakie mialem

poza tym - mam wrazenie ze gdyby sie okazalo ze te espery robi CMC czy inny 'uznany za zlego' wytworca - to bys nawet nie sprawdzil...
a szkoda - daj szczesciu szanse

fido2001 22.01.2003 11:55

Sid ;) Obrazanie sie to domena kobiet,, wiec zostawmy Kobietom to co Kobiece :)

Muzyke, te zwykle CD jak i te w DTSie nagrywam na czrnych Dysanach, bo jakos bardziej ufam tej firmie, wydaje sie ze maja lepszy protect, a ze jestem pewien ze do konca moich dni bedzie mnie wzruszac to co na tych czarnulkach jest nagrane to zalezy mi na zywotnosci... Na Esperanzach sie przejechalem, nie na czarnych, ale na prawie wszystkich innych... Juz dawno temu. Na zwyklych plytkach ( do niedawna Platinum, Princo ) nagrywam np. MP3 lub Klasyke Polskiego Kina przerobiona na VCD ( przedwczoraj dorwalem dyskografie "Black Sabbath" ). Raz na jakis czas jak wpadnie jaks fajna gra lub program.

A tak po za nawiasem, kto robi teraz czarne dla Esperanzy - chodzi mi o to nowe wzornictwo ( nie o stare z czarnym paskiem ) ?? Nie mam ani jednej i nie mam jak sprawdzic.

Pozdrawiam. Rafal.

Electron 22.01.2003 10:45

Cytat:

Karqs napisa***322;(a)
Kupilem Quixo 40x za 1.40 jedna slim pack. Znacie ta firme bo ja nie. Jeszcze nic na nie nie nagralem jak nagram to powiem jak sie sprawują.
To pewno jakaś "marka" handlowa - a kto jest prawdziwym producentem?
U mnie toto leży w Geancie po 25 szt. na spinlu za 24.99. Jak sprzwdzisz to wydaj opinię. Bo nie wiem czy warto to kupić ???

-Sid-The-Rat=> 22.01.2003 05:39

fido - wiem ze moze to byc dla ceibie prawie obraza - ale daj szanse czarnym esperanzom... - na muzyke dla mnie CUDO

fido2001 22.01.2003 03:13

No i stalo sie.... Faktycznie jest tak jak pisaliscie... Na wszystkich Verbatimkach od CMC jakie nagralem ( 34 szt. ) jest tyle zolci co na polu slonecznikowym na Wegrzech.... Nie ma znaczenia z jaka predkoscia sie nagrywa i na jakim sprzecie ( Yamaha F1 i Plex 48x ) - te plyty to tragedia. Odczytywalem dodatkowo na Toshibie 1712 i Teacu 32x SCSI.... Szkoda. Nastepna firma przestala byc pewna...

Natomiast PASTELe wszystkie bez ani jednego zoltego kwadracika....Nietety, Pastele sa duzo drozsze, wiec na najblizszej gieldzie szukam dalej (...) tanich i dobrych....

Pozdrawiam

VermilioN 18.01.2003 23:01

mam pytanie

bo sam nie wiem :P
czy nan-ya to dobry producent czy zly?

Martin_TP 18.01.2003 18:04

Mialem tego Verbatima od CMC, jedna sztuke niestety.. nagralem i dosc dziwne i podejrzane zarazem wyniki z niego uzyskalem po przeprowadzeniu testow pod Nero CD Speed i 3 napedach. Juz Akoss o niebo lepiej wyszedl.. dziwne.. dorwe jeszcze pare sztuk tej plytki i postaram sie to zweryfikowac. Cos mi sie ten Verbatim od CMC szczerzemowiac nie podoba... ???

fido2001 18.01.2003 17:56

Sprezy, mam nadzieje ze sie mylisz, albo sie nadziales na cos innego ;)

Jezeli masz jednak racje jak z Toshiba 1712 ( jest SUUUUPER ), to - zgrozo - szlak mnie znowu trafi ( juz drugi raz dzisiaj )

Pozdrawiam i dzieki za koment.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:29.