Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Puste CD znowu taniej !! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/puste-cd-znowu-taniej-15538/)

fido2001 18.01.2003 13:27

Puste CD znowu taniej !!

Ilość załączników: 1
Wlasnie wrocilem z Krakowskiej gieldy gdzie zakupilem VERBATIMy 50szt. na szpindlu za (!!!) 48 zl :-)))))

Sa to Verbatimy DataLife - index 40x - CMC Magnetics...

Wiem ze duzo ludzi na forum narzeka na CMC, ale mysle ze i tak sa to plytki DUUUUUZO lepsze od masowki typu Platinum ( do tej pory na tym nagrywalem ) i Princo. Jest tylko 10/15 groszy roznicy ! Mysle ze warto. A tak nawiasem mowiac, to CMC robi zeczywiscie takie falalne CD ?? Co o tym myslicie ?

Pozdrawiam. Rafal...

sayan 18.01.2003 13:31

nigdy niemiałem Varbatima od CMC ?
<tak mi sie wydaje>

wszystko co posiadam to Mitsubishi !

grzeniu 18.01.2003 13:40

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
nigdy niemiałem Varbatima od CMC ?
<tak mi sie wydaje>

wszystko co posiadam to Mitsubishi !

Chyba wlasnie dzieki mitsubishi verbatim mial tak dobra opinie, obawiam sie ze teraz gdy inni producenci podszyja sie pod renomowana nazwe to szybko sprowadza poziom jakosci do tej ktora widac na calej reszcie nonamow a zawsze pierwszym objawem tego jest cena. Chcialbym sie mylic ale nie wierze verbatim od CMC bedzie tak samo dobry i trwaly jak ten od mitsubishi, no ale zobaczymy w praniu.

fido2001 18.01.2003 13:50

Mozna bylo jeszcze kupic Verbki od TAYO-YUDEN ( nie wiem czy dobrz napisalem nazwe ) - Pastele po 1.10 za sztuke na szpindlu 25x ( 27.50 zl ), ale dowiedzialem sie o tym dopiero teraz. Z tego co pisza ludziska na forum, to sa zdajsie dobre plytki, dlatego jak mi sie skoncza te od CMC, to doloze kilka zetow i kupie te Pastelinki :)

Rafal.

Karqs 18.01.2003 13:57

Kupilem Quixo 40x za 1.40 jedna slim pack. Znacie ta firme bo ja nie. Jeszcze nic na nie nie nagralem jak nagram to powiem jak sie sprawuja.

PS: Zna ktos firme Mediasonic (cos takiego widzialem slim pack 40x za 1.20zl jedna nie wiem czy warto kupic)?

paput2000 18.01.2003 14:28

Cytat:

fido2001 napisa***322;(a)
Mozna bylo jeszcze kupic Verbki od TAYO-YUDEN ( nie wiem czy dobrz napisalem nazwe ) - Pastele po 1.10 za sztuke na szpindlu 25x ( 27.50 zl ), ale dowiedzialem sie o tym dopiero teraz. Z tego co pisza ludziska na forum, to sa zdajsie dobre plytki, dlatego jak mi sie skoncza te od CMC, to doloze kilka zetow i kupie te Pastelinki :)

Rafal.

Jeżeli Verbatimy to tylko od Taiyo Yuden Company Ltd.
Reszta jest milczeniem.:blee:

Sprezyn 18.01.2003 14:41

musze Cie zmartwic Fido, ale moim zdaniem te verby to totalna
padaka.:buu: Tez sie na nie nadzialem - ale muzy juz na nich
nie nagrywam, bo niestety mi sie te plytki tna w wiezy:(
No i troche zoltych sektorow wyskakuje mimo nagrywania z
predkoscia 8x. Ale na jakies programy i filmy to ujda

fido2001 18.01.2003 16:56

Sprezy, mam nadzieje ze sie mylisz, albo sie nadziales na cos innego ;)

Jezeli masz jednak racje jak z Toshiba 1712 ( jest SUUUUPER ), to - zgrozo - szlak mnie znowu trafi ( juz drugi raz dzisiaj )

Pozdrawiam i dzieki za koment.

Martin_TP 18.01.2003 17:04

Mialem tego Verbatima od CMC, jedna sztuke niestety.. nagralem i dosc dziwne i podejrzane zarazem wyniki z niego uzyskalem po przeprowadzeniu testow pod Nero CD Speed i 3 napedach. Juz Akoss o niebo lepiej wyszedl.. dziwne.. dorwe jeszcze pare sztuk tej plytki i postaram sie to zweryfikowac. Cos mi sie ten Verbatim od CMC szczerzemowiac nie podoba... ???

VermilioN 18.01.2003 22:01

mam pytanie

bo sam nie wiem :P
czy nan-ya to dobry producent czy zly?

fido2001 22.01.2003 02:13

No i stalo sie.... Faktycznie jest tak jak pisaliscie... Na wszystkich Verbatimkach od CMC jakie nagralem ( 34 szt. ) jest tyle zolci co na polu slonecznikowym na Wegrzech.... Nie ma znaczenia z jaka predkoscia sie nagrywa i na jakim sprzecie ( Yamaha F1 i Plex 48x ) - te plyty to tragedia. Odczytywalem dodatkowo na Toshibie 1712 i Teacu 32x SCSI.... Szkoda. Nastepna firma przestala byc pewna...

Natomiast PASTELe wszystkie bez ani jednego zoltego kwadracika....Nietety, Pastele sa duzo drozsze, wiec na najblizszej gieldzie szukam dalej (...) tanich i dobrych....

Pozdrawiam

-Sid-The-Rat=> 22.01.2003 04:39

fido - wiem ze moze to byc dla ceibie prawie obraza - ale daj szanse czarnym esperanzom... - na muzyke dla mnie CUDO

Electron 22.01.2003 09:45

Cytat:

Karqs napisa***322;(a)
Kupilem Quixo 40x za 1.40 jedna slim pack. Znacie ta firme bo ja nie. Jeszcze nic na nie nie nagralem jak nagram to powiem jak sie sprawują.
To pewno jakaś "marka" handlowa - a kto jest prawdziwym producentem?
U mnie toto leży w Geancie po 25 szt. na spinlu za 24.99. Jak sprzwdzisz to wydaj opinię. Bo nie wiem czy warto to kupić ???

fido2001 22.01.2003 10:55

Sid ;) Obrazanie sie to domena kobiet,, wiec zostawmy Kobietom to co Kobiece :)

Muzyke, te zwykle CD jak i te w DTSie nagrywam na czrnych Dysanach, bo jakos bardziej ufam tej firmie, wydaje sie ze maja lepszy protect, a ze jestem pewien ze do konca moich dni bedzie mnie wzruszac to co na tych czarnulkach jest nagrane to zalezy mi na zywotnosci... Na Esperanzach sie przejechalem, nie na czarnych, ale na prawie wszystkich innych... Juz dawno temu. Na zwyklych plytkach ( do niedawna Platinum, Princo ) nagrywam np. MP3 lub Klasyke Polskiego Kina przerobiona na VCD ( przedwczoraj dorwalem dyskografie "Black Sabbath" ). Raz na jakis czas jak wpadnie jaks fajna gra lub program.

A tak po za nawiasem, kto robi teraz czarne dla Esperanzy - chodzi mi o to nowe wzornictwo ( nie o stare z czarnym paskiem ) ?? Nie mam ani jednej i nie mam jak sprawdzic.

Pozdrawiam. Rafal.

-Sid-The-Rat=> 22.01.2003 11:10

fido ty sie nie zawiodles tylko uprzedziles do esperanz...

kiedys to byl szajs - odrzuty poprzezywane- teraz robi jej jedna firma, sa naprawde nienajgorszej jakosci, czarne verby porownywalem wses'em z pastelami

nie powiem ze byly lepsze - bo nie uwiezysz - ale powiem -byly lepsze - c1 na poziomie 0-10, NIE wiecej - plyta testowana tydzien po nagraniu... pastel - swiezo nagrany - mial bledow wiecej

poza tym - dla mnie blacki espery sa najlepiej brzmiacymi plytami jakie mialem

poza tym - mam wrazenie ze gdyby sie okazalo ze te espery robi CMC czy inny 'uznany za zlego' wytworca - to bys nawet nie sprawdzil...
a szkoda - daj szczesciu szanse

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:47.