![]() |
Heh ktoś kto mi doradzał na początku miał rację :). Chodziło tylko o zmianę płyty. Kupiłem sobie dzisiaj czystą płytkę BASF i wszystko poszło OK. Teraz mam pytanie troche offtopic? Jak nagrywam składane na Audio CD, to z jakiego formatu najlepiej korzystać .wav czy .wmn? Chodzi o to, żeby na wierzach i bumbonboksach ta płytka mogła się odtwarzać :P
|
Ilość załączników: 1
nareszcie wiem jak dodac zrzut
|
Witam ponownie .Dostep do tej opcji bedziesz mial gdy wlaczysz"nagrywanie pliku obrazu naCD",(ale musisz mies obraz jakiegos cd do nagrania.
Najprosciej włącz "kopiowanie cd"(druga ikona z prawej),i spróbuj nagrac cd( gdy przejdzie do zgrywania na cd to w końcu zobaczysz ta opcje) |
Nie no spoko... ale gdzie dokładnie jest ta kalibracja nagrywarki, co?
|
Cytat:
Ale znalazłem w sekcji nagrywanie ,gdy masz juz jakis obraz cd Chciałem tu wstawic zrzut ale kurcze nie wiem jak(( |
Od dawna planuje zmianę nagrywarki. Ale mi chodzi o teraz, żeby do końca tego tygodnia udało mi się nagrać dwie - trzy fajne płytki. Gdzie dokładnie w CLoneCD jest ta kalibracja nagrywarki? BO ja nie mogę jej znaleźć niestety... ;( (ściągnąłem wersję 3.xxx.xxx)
|
a propo naprawy
to sie nie opłaca zedra z ciebie jak za nowa:buu: za 200-250 dostaniesz juz sensowny sprzet moze nie najszybszy (ale miedzy 24-32-52 róznice nie sa juz tak znaczace jak miedzy4x anp.24x) za to z korekcje EFM, DAO-RAW 96i systemem ochrony zapisu |
Witam!
aaa cos jeszcze dodam... jak wszystko zawiedzie i bedziesz chcial naprawiac nagrywarke to sie zastanow ze 3 razy bo teraz ceny nowych nagrywarek sa dosc niskie a naprawa moze przewyzszyc koszt nowej ( no chyba ze masz gwarancje i nic Cie to nie bedzie kosztowac - ale z drugiej strony jak nagrywarka na gwarancji sie tak sypie to lepiej ja zmianic ) |
Cytat:
P.S. uzyj CloneCD w wersji 3.xxx (jest na CDRinfo), bo 4.x.x.x.x nie ma mozliwosci kalibrowania lasera( albo nie moge jej znalezc:) ) Tez mialem podobny problem z jakimis "Noname" |
Kurde widze, że spoko ludzie tu są. Chcą przynajmniej mi pomóc :). Chodzi o to, że w niedzielę wyjeżdżam w góry i chciałem sobie wcześniej nagrać kilka płytek z piosenkami... bardzo mi się więc spieszy. Właśnie będę sprawdzał na tym CloneCD a jak nie pójdzie to kupie inne płytki, czyt. droższe...
|
Witam!
Drakula dlaczego tak usilnie chcesz naprawiac nagrywarke? Sprawdz najpierw ja na porzadnych nosnikach a byc moze problem zniknie!!! |
RAVENSHEART dzięki za info. Ile ewentualnie może kosztować naprawa nagrywarki?
|
Witam!
ja raz mialem wlasnie Calibration Error ale bylo to spowodowane tym, ze chcialem nagrac na plytce nadziei czyli Esperanza x24 i nie udalo sie :( Nero caly czas pokazywal mi wlasnie ten error. Ludzi mi doradzali zebym przeczyscil optyke(cale szczescie ze tego nie zrobilem), inni mowili ze nagrywarka juz sie sypie (a byla nowa)... w rezultacie okazalo sie, ze zmaiana nosnika pomogla... uzylem Princo x40 |
...
wyniki z wyszukiwarki: szukany ciag znakow : calibration + error tylko 125 dyskusji a jakbym sie uparl to by znalazlo duuuzo wiecej http://forum.cdrinfo.pl/search.php?s...der=descending Po cos w koncu ten topic o szukaniu jest przyklejony! ;) |
o ile sie dobrze pamietam to nagrywarka ma problem z rozpoznaniem cd
(spróbuj skalibrowac laser w cloneCD) spróbuj nagrac cd innym programem - najlepiej CloneCD jesli on również zgłosi błąd kalibracji to w clonie masz mozliwosc wykalibrowania lasera nagrywarki dla tych cd- najczesciej to wystarczy jesli nie to spróbuj nagrac na cd innej firmy jesli inny program nagrywa to przeinstaluj NERO jesli to nie pomaga to szukaj nowej nagrywarki):buu: (chyba ze chcesz reperowac stara:P ) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:46. |