Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ofiary lawiny w ZAKOPANEM !!!!!!!!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ofiary-lawiny-zakopanem-16036/)

sayan 30.01.2003 21:14

sorry

Toruń z Tychami pomyliłem !

ZbigNieff 30.01.2003 21:10

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
a jutro w Toruniu dzień żałoby .........

To samo jutro w Tychach.... a w Zakopanem jest msza zalobna!!
Chyba a raczej napewno pojade!! :'(

sayan 30.01.2003 20:54

a jutro w Toruniu dzień żałoby .........

jacoob 30.01.2003 20:10

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
Jesli chodzi o ten post nie chodzilo mi tu tylko o moja kuzynke ale
takze o inne ofiary tej tragedii!! Ale widze ze Brzuszki lubi
cieszyc sie z ludzkiego nieszczescia!!

To bardzo szlachetne że napisaleś tego posta ,napewno chciałeś sie podzielić z forum swoim nieszczęsciem ale ja osobiście mam dość mieszane uczucia co do niego .Oczywiście bardzo Ci współczuję ale... niewiem dlaczego wydał mi się jakoś dziwnie niesmaczny i to nie z powodu tematu w nim przedstawionego ( myśle że niektorzy pomyśleli to samo dlatego niewypowiadali się)Podejście Brzuszka jest bardzo trzeźwe i myśle podobnie jak on w kwestii zachowania prywatności w cierpieniu . Ja zrozumiałem o co mu chodziło ale ty chyba nie .Spróbuj jeszcze raz na chłodno przemyśleć wypowiedż Brzuszka a napewno dojdziesz do tego że to co napisał to nie jest cieszenie się z ludzkiego nieszcześcia!!!

ZbigNieff 30.01.2003 16:38

Jesli chodzi o ten post nie chodzilo mi tu tylko o moja kuzynke ale
takze o inne ofiary tej tragedii!! Ale widze ze Brzuszki lubi
cieszyc sie z ludzkiego nieszczescia!!

/||\aster 30.01.2003 15:44

Zgadzam sie z Sniper'em i Tommyx'em

Sniper 30.01.2003 14:23

Cytat:

brzuszki napisa***322;(a)
"Mowa jest srebrem ,a milczenie...owiec":) :jupi:
Brzuszki mam nadzieje że nie czujesz do mnie urazy ? Napisałem co myślałem może cierpko ale na usprawiedliwienie siebie mam ze było późno byłem po 2litrach smolistej kawy, ale jak napisałem bez urazy Brzuszki.

brzuszki 30.01.2003 13:58

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
brzuszki bez urazy "ale czasem milczenie jest złotem" jak to powiedziała równie mądra głowa jak O.W.pozdro.
"Mowa jest srebrem ,a milczenie...owiec":) :jupi:

Sniper 30.01.2003 04:33

brzuszki:

Fakt siejesz defetyzm - o ile pamiętam (a sam odpowiadałem ze 2 razy w 2 różnych postach) taka sama historia była z postem o WTC też posypały się głośy ,że dobrze amerykanom, że po co my sie z nimi solidaryzujemy (oj nie lubię tego słowa) ale w obu przypadkach nie chodzi o pisanie dla pisania - kolega po prostu jakoś chciał odreagować - widocznie taka forma mu odpowiadała lub była pierwsza jaka mu przyszłą do głowy. Skoro uznał to Forum godne tego to tylko można mu dziękować. Sam kiedyś siadłem i pisałem o moim problemie życiowym i gromada forumowiczów przez miesiąc mnie wspierała (i jestem im za to wdzięczny - choć i tak się posypało) . Po to są forum aby pisać a pisanie jest formą odreagowania.

Skoro ci to przeszkadza mogłeś olać ten post (nawiązanie do żydów wydaje mi się co najmniej nie na miejscu - i zalatuje rasizmem, choć masz w tym przypadku racje).

Brzuszki tak więc podsumowując, aby nie kontynuować w tym temacie dialogu, bez urazy "ale czasem milczenie jest złotem" jak to powiedziała równie mądra głowa jak O.W.

pozdro.

TOMMYx 30.01.2003 04:29

Cytat:

brzuszki napisa***322;(a)
(...)
Kiedyś powiedział Oscar Wilde: "tragedie innych są dla nas zawsze komiczne" - właśnie przez ich upublicznianie.
(...)

To prawda, to są podobno słowa Oscara Wilde.

Prawdopodobnie kolega Brzuszki ma trochę racji, aczkolwiek patrząc na to z innej strony - kolega Zbignieff postanowił podzielić się z nami pewnym faktem, pragnąc w ten sposób wyrazić swój smutek z wiadomego powodu. Dlatego nikt nie powinien obwiniać go za "upublicznienie" tragedii.
A że my - Forumowicze - jesteśmy także ludźmi, współczujemy Zbignieff'owi jak i pozostałym osobom, które straciły (bo to już jest raczej przesądzone i nie zależne od nas) członków ich rodzin.

A ten topic należałoby traktować nie jako sposób "upublicznienia", lecz jako dowód na to, że myślimy o ofiarach, wszystkich ofiarach tego wypadku, i - jakby to napisać - po prostu modlimy się za nie.

brzuszki 30.01.2003 02:36

Ból po stracie najblizszych jest tragedią najwiekszą.
Jednak istotą cierpienia jest jego prywatność,inaczej staje się farsą.
Post kolegi Zbignieffa traktuję jako imperatyw moralny - oto nieszczęście-każdy kto porządny zrobi to,czy tamto.
Upublicznianie swoich cierpień dyskontuje je.
Żydzi mnożący bez końca ilość ofiar Holokaustu i wciąż wracający do niego domagają się wspólczucia dla tych,którzy ocaleli,a nie dla samych ofiar Holokaustu i przez to tracą prawo do współczucia,bo to już jest brzydki koniunkturalizm.
Forumowicze stanęli na wysokości zadania i zgodnie współczuli...autorowi postu.I to jest niesmaczne,bo tragedia rodzin ofiar lawiny jest godna wspólczucia i solidarności,a apelowanie kolegi nadaje tej tragedii wymiar pustego gestu.I intencje nie są tu ważne.
Kiedyś powiedział Oscar Wilde: "tragedie innych są dla nas zawsze komiczne" - właśnie przez ich upublicznianie.
Kolega Zbignieff czuje się teraz zapewne świetnie,zrobił coś szlachetnego i tylko brzydki Brzuszek sieje defetyzm.Hm...

paput2000 30.01.2003 00:13

Wyrazy współczucia Tobie i rodzinom uczestników tej nieszczęśliwej wyprawy.

Sniper 30.01.2003 00:05

[...]

sorki nie zdążyłem na 22.00 - ale myślami byłem na forum i z tobą

Adik 29.01.2003 23:36

ZbigNieff- jestem z Tobą :glaszcze: :buu: :(

Kasprzak 29.01.2003 23:26

Bardzo przepraszam ale dopiero teraz zajrzalem do topic`u. Nie wiem czy bylem o 22.00 na forum ale wyrazy wspolczucie dla ciebie ZbigNieff. To musi byc dla ciebie szok. Wiem co to stracic osobe, ktora sie zawsze widzialo a teraz jej zabraknie. Jeszcze raz wyrazy wspolczucia :'(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:17.