Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   I Columbii juz niema ;( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/columbii-juz-niema-16163/)

Zeus 01.02.2003 23:37

I Columbii juz niema ;(

;( Niestety. Ciekawe co bylo przyczyna katastrofy, moze znowu ktos pozwolil na start mimo watpliwosci ??? a moze to ma cos wspolnego z Irakiem i wojna ??? ciekawe.

Remix 01.02.2003 23:53

Witam!

Zeus co Ty opowiadasz?

oni podchodzili do ladowania i Columbia rozleciala sie jak wchodzila w atmosfere!
NASA wykluczyla zestrzelenie... najprawdopodobniej wchodzili pod zlym katem w atmosfere i stara wysluzona Columbia nie wytrzymala tego przejscia :(

Najlepsze jest to, ze na pokladzie byl Izraelczyk, ktory zaplacil za lot w kosmos ale w rezultacie zaplacil za wslasna smierc :) - no ale w kosmosie byl i Ziemie widzial :)... tylko z kim sie tym podzieli? :P

Y@nkee_PL 02.02.2003 00:42

najwazniejsze teraz to odpowiedziec na pytanie czy blad popelnil czlowiek czy zawiodla maszyna :o

PS. Zeus, a czy to nie przypadkiem Posejdon? :P

TVC 02.02.2003 00:43

wkoncu 21/22 lata robi swoje :( ale z drugiej strony jakby nie mogli sobie zbudowac jakiegos nowego promu!

shuma02 02.02.2003 00:55

też sie zgodze z tym że 20 lat serwisu robi swoje. 113 misji, ziemia kosmos ziemia, coś musiało puścić.
dla amerykanów to kolejna poważna katastrofa, ale może właśnie cos wybódują nowego, co to jest 2.3 biliona dolarów na taki samolocik.
teraz niech dadzą rosjanom zarobić bo ktoś przecież musi dolatywać do stacji kosmicznej.

shuma02

TVC 02.02.2003 00:58

USA to bogaty kraj :) ale wydaje mi sie ze maja inne wydatki! jada na pustynie sie opalac :)

Zeus 02.02.2003 01:00

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
[..]PS. Zeus, a czy to nie przypadkiem Posejdon? :P
A kij wie co on tam trzyma :D wedlug mnie pioruna :D

Remix ja nie stwierdzam faktow ze katastrofa ma cos wspolnego z wojna z Irakiej, ja tylko SNUJE PRZYPUSZCZENIA :)
Pozdrawiam

Sniper 02.02.2003 01:12

Re: I Columbii juz niema ;(

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
;( Niestety. Ciekawe co bylo przyczyna katastrofy, moze znowu ktos pozwolil na start mimo watpliwosci ??? a moze to ma cos wspolnego z Irakiem i wojna ??? ciekawe.
ekhm - zestrzelenie podczas wchodzenia w atmosfere ????? pewno z procy - oj naoglądało sie bondów naogladało i teką głupote sie przywaliło - bez obrazy ale troszke podnieśc poziom fizyki by sie przydało - bz obrazy ;)))

a ja pamiętam ja chellenger sie rozwalił szumu było i w koncu tak naprawde prawda wyszła po kiku latach za NASA pokpiło sprawe - 3 lata bez lotó wachadłowców. Wydaje mi sie że teraz jak znowu okarze sie że dali w NASA d... to bedzie koniec ery wachadłowców .
Dlatego wydaje mi sie ze jak nawet NASA zawaliła to zwala wine na cokolwiek zeby ratowac dotacje i cały program - niestety tu i dzie o taką kase ze zycie ludzkie ma niewielka wartość.

No ale nie można zapominac ze jednak tam zgineli ludzie - i to odwarzni - spokój ich duszom !!!

Y@nkee_PL 02.02.2003 01:58

Re: Re: I Columbii juz niema ;(

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
(...)
Wydaje mi sie że teraz jak znowu okarze sie że dali w NASA d... to bedzie koniec ery wachadłowców
(...)

moze i dali pupci :D, ale to nie oznacza koniec
da to troche do myslenia i nastapi nowa era nowych wachadlowcow, wkoncu zmiany sa na lepsze ;)

przemas 02.02.2003 02:08

kumpel wspominał coś nt ciśnienia w oponie. eksplodowała opona. przynajmniej tak się miało zacząć. ale to tylko jakieś niesprawdzone informacje, bo na oficjalną wersję przyjdzie jeszcze poczekać. swoja drogą to ciekawe czy faktycznie ta opona mogła byc powodem

Zeus 02.02.2003 12:21

Re: Re: I Columbii juz niema ;(

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
ekhm - zestrzelenie podczas wchodzenia w atmosfere ????? pewno z procy - oj naoglądało sie bondów naogladało i teką głupote sie przywaliło - bez obrazy ale troszke podnieśc poziom fizyki by sie przydało - bz obrazy ;)))[..]
Przepraszam pokaz mi tekst gdzie napialem ze to bylo zestrzelenie??
Bo jaz mnie wqrwa jak ktos czyta polebkach i bzdury wygaduje!!!
Pozdrawiam

Pawel_k 02.02.2003 12:41

Niewyladowali bo:
- prom byl stary
- dostali odlamkiem w skrzydlo podczas startu
- schodzili pod zlym katem
:(

tomgoo 02.02.2003 13:18

Atak terrorystyczny mozna od razu wykluczyć!
Zastanówcie sie co może trafić w obiekt lecący 3 razy szybciej od prędkosci swiatła??:) Raczej nic:)

Zeus 02.02.2003 13:22

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
Atak terrorystyczny mozna od razu wykluczyć!
Zastanówcie sie co może trafić w obiekt lecący 3 razy szybciej od prędkosci swiatła??:) Raczej nic:)

ZE CO PROSZE ???? PREDKOSC SWIATLA ????
||
Ps. czy niemozna bylo przeprowadzic ataku terorystycznego jeszce na ziemi ????
Pozdrawiam

Sniper 02.02.2003 13:22

Re: Re: Re: I Columbii juz niema ;(

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Przepraszam pokaz mi tekst gdzie napialem ze to bylo zestrzelenie??
Bo jaz mnie wqrwa jak ktos czyta polebkach i bzdury wygaduje!!!
Pozdrawiam

Sorki faktycznie - nie bo czytałem w kilku miejscach o zestrzeleniu - i tobie sie dostało - sorki jeszcze raz i nie ma sie o co w****iac ;)) mea culpa

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:32.