![]() |
Nagrywanie muzy.
Wiem, że ten temat wielokrotnie sie przewija prze forum.
Ale chciałbym, aby wiele ważnych informacji zawartych było w jednym poście. 1. Z jaką prędkością najlepiej nagrywać Muzykę? (np. LTR-40125S) 2. Jakim programmem najlepiej ---||-- --||-- 3. Co najlepiej ustawić w opcjach podczas nagrywania? 4. Jakich płyt najlepiej używać, bo słyszałem, że przy takich zwykłych nagrywarkach do danych (tzn. nie Yamaha) nie ma żadnej różnicy w jakości płyty zwykłej i "specjalnej" do Audio. 5. ....yy, jeśli będę miał jeszcze jakieś pytanie, to dodam. |
Nagrywac 8x
Fajnym programem jest Feurio Plyty np. Verbatim |
Re: Nagrywanie muzy.
Cytat:
|
Re: Nagrywanie muzy.
Cytat:
4x, Feurio, opcje zależnie od upodobań, czarne espery, czekamy. |
Nagrywaj w przedziale od 4x do 8x (ja nagrywam 12x). Polecam płyty Verbatim i TDK.
|
1. Najlepiej między 4x a 8x.
2. Najlepiej nagrywa mi się "Easy CD Creator 5". 3. Nagrywaj płyty w "DAO". 4. Osobiście nagrywam na TDK i na Verbatim. Słyszałem, że płyty audio są przeznaczone głównie do nagrywarek audio. Pozdrowienia |
Re: Re: Nagrywanie muzy.
Cytat:
Dokladnie tak i nie inaczej.:cisza: Pozdrawiam |
ja nagrywam
NERO (polecam Feurio) 8x (do nie dawna jeszcze 16x ...ale radio zaczeło mieć problemy :) ) Verbatim Pastel (ostatnio tylko i wyłacznie :) ) |
Re: Re: Re: Nagrywanie muzy.
Cytat:
:cool: |
4x
Verbatim Wystarczy nero |
Cytat:
1x - 8x Dysan Troche czasu ;) |
Prędkość 4-8. Płyty Verbatim. Program Feurio, Nero, WinOnCD lub RecordNowMax.
Pozdrawiam |
Polecam FEURIO-super szczególnie do składanek ,kiedy sam decydujesz o kolejnosci utworów lub ostatecznej edycji przed nagraniem.
Zainstalowałem (z ciekawosci ;) ,nagrałem 2-3 płyty ;) i już przy nim zostałem. ^_^ Wczesniej winoncd,Easy CD creator,nero^_^ |
Cytat:
|
Więc Feurio? Jeszcze nie używałem ale spróbuję.
A co do płyt, to ja nagrywam na TDK d-view 80min/700MB (Up to 48x). Mogą być? (1,60 w Miedia Markt) A ile te "czarne spery" średnio kosztują? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:35. |