![]() |
Eeeeeee Szok!!!!!!!!!!!!! Co To Sie Stalo????
Zresetowalem kompa!! Wlacza sie, przelicza pamiec i na autodetekcji
napedow sie zatrzymuje i stoi w miejscu!! Pozniej po minucie wykazuje ze nie znalazlo mi DVD i CD-ROM!! Powiem jeszcze ze diody od napedow swieca sie od tego momentu jak wlacze power na obudowie!!! Wiec co to moglo sie stac??? Spalilo sie cos czy co??? W razie czego moga mi cos takiego na gwarancji uwzglednic??? Mi sie wydaje ze to bylo powodem skoku napiecia wiec pomozcie!!!! |
no to ladny ZONK ;p
sprawdz tasmy, odlacz je i podlacz jeaszcze raz a moze masz gdziej inna tasme, ktora mozesz padlaczyc i sprawdzic zamiast tej od CD i DVD |
Jeśli zresetowanie zworką BIOS'u nie pomoże, to chyba poleciała płyta. Ale nie wydaje mi się to aż tak prawdopodobne, bo po drodze jest jeszcze zasilacz.
|
Cytat:
Jak myslicie co bedzie z gwarancja??? |
Gwarancja powinna to chwycic! To jest wypadek niezawiniony przez usera.
Ale wlasnie dlatego, przezorni uzywaja: po pierwsze - listwy przeciwprzepieciowej po drugie - UPS-ow - co prawda moj potrafi wylaczyc kompa, przy zbyt wysokim napieciu, ale przy spadku, to tylko lekko popiskuje, ale jak wylacza prad - to wyje jak syrena. |
Witam!
mialem podobna sytuacje kiedys i okazalo sie ze zasilacz padl... robilo sie tak jak Tobie, a ponadto musialem kilkanascie razy wciskac POWER zanim zalapalo :(... zmiana zasilacza pomogla :) |
Cytat:
plycie glownej bo juz posprawdzalem!! Mi sie wydaje ze cos sie tam popalilo tylko co??? Najbardziej ciekawie mnie takie samo zachowanie CD i DVD!! Po wlaczeniu swieca im sie diody i nie gasna!! Wiec co to moze byc??? |
Cytat:
Zawieź kompa do servisu! |
Re: Eeeeeee Szok!!!!!!!!!!!!! Co To Sie Stalo????
Cytat:
|
sprawdz najpierw napedy na innym kompie
mysle ze to duzo wyjasni, wtedy bedziesz mogl szukac przyczyny w konkretnych miejscach |
Re: Re: Eeeeeee Szok!!!!!!!!!!!!! Co To Sie Stalo????
Cytat:
|
Re: Re: Eeeeeee Szok!!!!!!!!!!!!! Co To Sie Stalo????
Cytat:
tej pory!! Jutro na gwarancje!! :'( |
Re: Re: Re: Eeeeeee Szok!!!!!!!!!!!!! Co To Sie Stalo????
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: Eeeeeee Szok!!!!!!!!!!!!! Co To Sie Stalo????
Cytat:
i to chyba najwazniejszy ;) |
Odpowiedz jasna!!!!
Posprawdzalem - zasilanie, kontroler IDE, i kupa wiec wiadomo ze popalilo sie cos (bo nie calkiem) w napedach!! Dioda sie swieci zaraz po wlaczeniu kompa i pali sie az go nie wylacze!! Spoko sprawa jest jasna wiadamo ze cos sie powalilo w srodku!! Ale czy potraficie wyjasnic mniej wiecej co to moze byc??? Dla mnie to jest bardzo dziwne bo juz nie raz mialem skoki napiecia i nigdy nic podobnego sie nie stalo a po 2 jeszcze dziwie sie czego DVD i CD padlo a dyskietka nie bo ona tez byla na tym samym kablu zasilajacym!! Takze nastepna niespodzianka!! Jak sadzicie jest jakies wyjasnienie??? I co ja zrobie jak na gwarancji powiedza "wina uzytkownika" wtedy to sie przekrece i pod ziemie!! :'( Ide spac, bo tylko tak postaram sie o tym zapomniec!! :3msie: wszyscy i oby wam sie to nie zdazylo!! HEHE |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:42. |