![]() |
Pregap audio
Witam.
Mama taką małą ciekawostkę. Dorwałem płytę audio, która posiada słowną zapowiedź zapisaną jako pregap przed pierwszym trackiem. Clone widzi to tak : Pregap Audio 5563 kB Track 01 ..... Track 02 ..... itd Przy kopiowaniu zgłasza błąd odczytu sektora 0 i kontynuuje kopiowanie. Po wypaleniu efekt jest następujący: płyta posiada dwa pierwsze utwory - 1-szy to ok 30 sek ciszy i 2gi -pierwszy normalny track. Czy ktoś eksperymentował z taką płytą, jak to przegrać ? p.s. W odtwarzaczu z wieży audio aby odsłuchać zapowiedź, należy przewinąć pierwszy utwór ok -(minus) 30 sekund |
Re: Pregap audio
Cytat:
CloneCD powinien ją skopiować bez problemu. Pozdrawiam |
Zgadza się, na tej płycie Oldfield'a jest coś takiego, jednak z małą różnicą, płyta Oldfield'a ma dwie sesje a ta o której pisałem ma tylko jedną.
|
Cytat:
Pozdrawiam |
O i tu chyba właśnie jest pies pogrzebany ! Mój LTR-24102B tego nie potrafi. Chyba więc będę musiał obyć się bez zapowiedzi w pregapie.:buu:
|
Próboewałeś w EAC - z opcją detekcji gapów?
|
Ilość załączników: 1
Wczoraj za pomocą Feurio nagrałem taką płytę z pregapem pierwszego utworu. Wziąłem utwór długości około 4:16 i z pierwszych 40 sekund zrobiłem pregap poniżej obrazek z CloneCD
|
Następnie próbowałem go skopiować CloneCD przy pomocy CD-ROMu Toshiby.
Bez skutku, z 40 sekundowego nagrania w pregapie zrobiła się 40 sekundowa cisza. |
Natomiast Yamaha F1 zrzuciła to bez problemu:
|
Cytat:
|
Musisz sobie dobrze skonfigurować EAC (łącznie z offsetem - ale do tego potrzebna jest jedna z płyt referencyjnych, ja mam Unplugged Claptona, tylko :(, ale wystarczyła). Dla nagrywarki musisz popróbować ustawień w zakładce Drive - tam jest autodetect - powinno wyłapać tryb komend odczytu (ew. popróbuj metodą prób i błędów). Podobnie sposób wykrywania przerw - najszybciej nie oznacza w tym przypadku najlepiej - mogą pojawiać się sekundowe przekłamania. Najlepiej zweryfikować to na drugim napędzie (CD, DVD).
Miłego dnia PS. Oooo! okrągły post - 400! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:45. |