Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   szukam i nie mogę znaleść naprawdę dobrej nagrywarki (https://forum.cdrinfo.pl/f2/szukam-nie-moge-znalesc-naprawde-dobrej-nagrywarki-17525/)

jerrydd 25.02.2003 23:07

szukam i nie mogę znaleść naprawdę dobrej nagrywarki

szukam nagrywarki która:
prędkość przynajmniej 48/24/48
Odczyt/zapis płyt 99 min. tak/tak
Obsługa Key2Audio TAK
nie ma błędów w oprogramowaniu bios
to wszystko co chcę i nie mogę znaleść
reszta bez znaczenia
MOZECIE MI POMÓC OB JAK JUZ WYDAWAĆ KASĘ TO NAPRAWDĘ W COŚ DOBREGO
A TE DANE, KTÓRE SĄ NA STRONIE TO W WIĘKSZOŚCI "BRAK DANYCH"

XvX 26.02.2003 01:08

Na wszystkie Twoje wymagania polecam Lite-On'a.
Nie wiem dokładnie, jaka jest sybmolika, ale jeśli szukasz dobrej nagrywarki, to chyba każdy Lite-On się nada.
Tylko nie wiem jak z tym Key2Audio ???
Ale chyba litek da sobie radę i do tego najniższe ceny (czasami sam się zastanawiam, jak ONI to robią :-D).

Ja mam 40125S i nie narzekam.
Wystarcza mi. Gada, lata, pełen serwis ;-).

Ormianin 26.02.2003 08:16

Cytat:

XvX napisa***322;(a)
Nie wiem dokładnie, jaka jest sybmolika, ale jeśli szukasz dobrej nagrywarki, to chyba każdy Lite-On się nada.
Tylko nie wiem jak z tym Key2Audio ???
Ale chyba litek da sobie radę i do tego najniższe ceny (czasami sam się zastanawiam, jak ONI to robią :-D).

Ja mam 40125S i nie narzekam.
Wystarcza mi. Gada, lata, pełen serwis ;-).

Tyle jest firm... do wyboru... kazdy chwali swoje, jak Ci polecac nagrywarke?

SEBAW 26.02.2003 08:31

Cytat:

XvX napisa***322;(a)
Kolega dokładnie napisał, żeby bios nie posiadał wad. Jakbyś czytał wiadomosći na CDRinfo, to byś się dowiedział. Podaje link

QBUS 26.02.2003 13:20

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Kolega dokładnie napisał, żeby bios nie posiadał wad. Jakbyś czytał wiadomosći na CDRinfo, to byś się dowiedział. Podaje link
Przeciez ten blad nie jest taki bardzo uciazliwy! no chyba ze ktos duzo testow na overburning robi... zreszta bios to "tylko" oprogramowanie - jak sie pojawi poprawiona wersja to zaden problem przeflashowac nagrywarke i problem z glowy.
Albo rybki albo akwarium.

kizio 26.02.2003 13:59

Ja polecam LiteOn LTR 52246S tylko nie kupuj LG!!!!!!!!!!!!!!!!!! U mnie ten LiteOn kosztuje 339 zł z programem Nero. A problem z overburningiem nie jest taki uciążliwy!!! No chyba że ktoś kupuje tylko płytki 650 MB^_^ :D ^_^ :D :cisza: :P ||

Pawel_k 26.02.2003 14:33

mam litka zamiast bawic sie w nadpalanie plyt zaczalem palic na wiekszych plytach (800 mb rulez :jupi: )
przyznam sie ze nawet przy nadpalaniu "zwyklych" 700 niezauwazylem bledow :blee:

SEBAW 26.02.2003 16:19

Cytat:

QBUS napisa***322;(a)
Przeciez ten blad nie jest taki bardzo uciazliwy! no chyba ze ktos duzo testow na overburning robi... zreszta bios to "tylko" oprogramowanie - jak sie pojawi poprawiona wersja to zaden problem przeflashowac nagrywarke i problem z glowy.
Albo rybki albo akwarium.

Taki błąd widnieje juz od kilku miesięcy. Moim zdaniem powinno to być już naprawione. Dla początkującego wypalacza zmiana biosu może przystworzyć dużo zmartwień.

pali 26.02.2003 16:27

Re: szukam i nie mogę znaleść naprawdę dobrej nagrywarki

Cytat:

jerrydd napisa***322;(a)
szukam nagrywarki która:
prędkość przynajmniej 48/24/48
Odczyt/zapis płyt 99 min. tak/tak
Obsługa Key2Audio TAK
nie ma błędów w oprogramowaniu bios
to wszystko co chcę i nie mogę znaleść
reszta bez znaczenia
MOZECIE MI POMÓC OB JAK JUZ WYDAWAĆ KASĘ TO NAPRAWDĘ W COŚ DOBREGO
A TE DANE, KTÓRE SĄ NA STRONIE TO W WIĘKSZOŚCI "BRAK DANYCH"

Nagrywarka, która spełnia wszystkie te wymagania to YAMAHA CRW-F1E. Tylko drobna "ułomność" - max zapis to 44x, ale większość krążków teraz dostępnych to 48x, więc delikatne obniżenie prędkości to dobry pomysł.

Wbrew temu co napisane w teście cdrinfo.pl czyta i zapisuje ona płytki 870mb - to sprawa nowszego biosu.

Jest to także tania nagrywarka, jak na swoje możłiwości. Można ją jeszcze kupić w gralu.

Ale wiesz co - mam również LG Combo 12x GCC4120B i jeśli chodzi o opinię o tym LG, to uważam że to świetny sprzęt. Cichy, niezawodny, nie psuje płytek - świetny buffer underrun, żadnych niespodzianek w działaniu, na przykład płyta przy odczycie zawsze idzie równiutko, nie rozpędza sie bez potrzeby, no po prostu "bezobsługowe".

Trzeba też pewnie trafić na dobry egzemplarz... Więc nie wierz opiniom typu nie kupuj LG!!!!!!!!!!

Krzycho83 26.02.2003 16:33

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Taki błąd widnieje juz od kilku miesięcy. Moim zdaniem powinno to być już naprawione. Dla początkującego wypalacza zmiana biosu może przystworzyć dużo zmartwień.
Instalacja nowego firmwaru nie jest az tak bardzo skomplikowana na jaka wyglada (w dodatku jesli odbywa sie w srodowisku windows). A blad podczas testow overburningu nie jest tak bardzo odczuwalny (jak juz wspominali koledzy, jesli ktos testuje kazda plytke to moze sie objawic). U mnie objawial sie, ale nie na kazdej plytce. Poza tym 2-3MB wiecej wejdzie na kazda plytke bez koniecznosci wykonywania testu.

Zeus 26.02.2003 20:21

nierozumiem czemu prawie wszyscy sie tak uparli ze bledy przy TESTOWANIU max pojemnosci nosnika w napedeach LITEONA to jakis wielki problem ???. Przeciez nie ma problemow przy nagrywaniu z overburingiem!!! Nierazumiem.
Pozdrawiam

ME 26.02.2003 20:39

Wszystkie te cechy których poszukujesz, o cenie nic nie mówiłeś posiada Plextor PX-W4824TA

andrzejj9 26.02.2003 20:47

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
nierozumiem czemu prawie wszyscy sie tak uparli ze bledy przy TESTOWANIU max pojemnosci nosnika w napedeach LITEONA to jakis wielki problem ???. Przeciez nie ma problemow przy nagrywaniu z overburingiem!!! Nierazumiem.
Pozdrawiam

popieram, ja tez jeszcze zupelnie nie zauwazylem tego problemu w swojej nagrywarce. Mozliwe nawet, ze jest, ale jakos kompletnie mnie to nie obchodzi.

esem 26.02.2003 21:09

Nie ma idealnej nagrywarki i pewnie (na szczęście) nie będzie.
W przedziałach cenowych możesz wybierać modele mniej lub bardziej udane. Na co Ciebie stać: jest Mercedes, jest też Deawoo, jest też Fiat czy nawet Lada, ba nawet Polonezy. Wszystko to ma swoje wady i zalety. Np. jedne nagrywarki mają świetnie rozbudowany serwis inne go nie potrzebują.
Takie są już zalety kapitalizmu i wolnego rynku. 8)

pali 26.02.2003 22:00

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Nie ma idealnej nagrywarki i pewnie (na szczęście) nie będzie.

Zgadzam się, sam takiej szukałem i nie znalazłem.

Ale przecież autor wątku szuka sprzętu nie idealnego, tylko takiego który spełni podstawowe wymagania - a więc duza prędkość, płytki 870mb i odczyt key2audio.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:40.