![]() |
szukam i nie mogę znaleść naprawdę dobrej nagrywarki
szukam nagrywarki która:
prędkość przynajmniej 48/24/48 Odczyt/zapis płyt 99 min. tak/tak Obsługa Key2Audio TAK nie ma błędów w oprogramowaniu bios to wszystko co chcę i nie mogę znaleść reszta bez znaczenia MOZECIE MI POMÓC OB JAK JUZ WYDAWAĆ KASĘ TO NAPRAWDĘ W COŚ DOBREGO A TE DANE, KTÓRE SĄ NA STRONIE TO W WIĘKSZOŚCI "BRAK DANYCH" |
Na wszystkie Twoje wymagania polecam Lite-On'a.
Nie wiem dokładnie, jaka jest sybmolika, ale jeśli szukasz dobrej nagrywarki, to chyba każdy Lite-On się nada. Tylko nie wiem jak z tym Key2Audio ??? Ale chyba litek da sobie radę i do tego najniższe ceny (czasami sam się zastanawiam, jak ONI to robią :-D). Ja mam 40125S i nie narzekam. Wystarcza mi. Gada, lata, pełen serwis ;-). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Albo rybki albo akwarium. |
Ja polecam LiteOn LTR 52246S tylko nie kupuj LG!!!!!!!!!!!!!!!!!! U mnie ten LiteOn kosztuje 339 zł z programem Nero. A problem z overburningiem nie jest taki uciążliwy!!! No chyba że ktoś kupuje tylko płytki 650 MB^_^ :D ^_^ :D :cisza: :P ||
|
mam litka zamiast bawic sie w nadpalanie plyt zaczalem palic na wiekszych plytach (800 mb rulez :jupi: )
przyznam sie ze nawet przy nadpalaniu "zwyklych" 700 niezauwazylem bledow :blee: |
Cytat:
|
Re: szukam i nie mogę znaleść naprawdę dobrej nagrywarki
Cytat:
Wbrew temu co napisane w teście cdrinfo.pl czyta i zapisuje ona płytki 870mb - to sprawa nowszego biosu. Jest to także tania nagrywarka, jak na swoje możłiwości. Można ją jeszcze kupić w gralu. Ale wiesz co - mam również LG Combo 12x GCC4120B i jeśli chodzi o opinię o tym LG, to uważam że to świetny sprzęt. Cichy, niezawodny, nie psuje płytek - świetny buffer underrun, żadnych niespodzianek w działaniu, na przykład płyta przy odczycie zawsze idzie równiutko, nie rozpędza sie bez potrzeby, no po prostu "bezobsługowe". Trzeba też pewnie trafić na dobry egzemplarz... Więc nie wierz opiniom typu nie kupuj LG!!!!!!!!!! |
Cytat:
|
nierozumiem czemu prawie wszyscy sie tak uparli ze bledy przy TESTOWANIU max pojemnosci nosnika w napedeach LITEONA to jakis wielki problem ???. Przeciez nie ma problemow przy nagrywaniu z overburingiem!!! Nierazumiem.
Pozdrawiam |
Wszystkie te cechy których poszukujesz, o cenie nic nie mówiłeś posiada Plextor PX-W4824TA
|
Cytat:
|
Nie ma idealnej nagrywarki i pewnie (na szczęście) nie będzie.
W przedziałach cenowych możesz wybierać modele mniej lub bardziej udane. Na co Ciebie stać: jest Mercedes, jest też Deawoo, jest też Fiat czy nawet Lada, ba nawet Polonezy. Wszystko to ma swoje wady i zalety. Np. jedne nagrywarki mają świetnie rozbudowany serwis inne go nie potrzebują. Takie są już zalety kapitalizmu i wolnego rynku. 8) |
Cytat:
Ale przecież autor wątku szuka sprzętu nie idealnego, tylko takiego który spełni podstawowe wymagania - a więc duza prędkość, płytki 870mb i odczyt key2audio. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:40. |