![]() |
^_^ ROTFL.. :cisza: Ale wierszyk... ^_^
|
^_^ ^_^ ^_^ ^_^ Zaje.............. wierszyk. Usmiałem się ,że hoho.:D :D :D :D
|
Na Wirtualnej Polsce ukazał się bardzo fajny wierszyk, drukowany też w Przeglądzie Sportowym.
Przyjaciele moi mili, Makaroni tak stchórzyli, Tak się strasznie bali przegrać, że woleli wcale nie grać. Lecz im wstyd się było przyznać, Że ich zespół to słabizna I za sprawą naszej Wisły Ich ambicje nagle prysły. Więc podnieśli krzyk koszmarny: "Polska to jest kraj polarny, "Gdzie lodowe są boiska! "Pomarzniemy biedaczyska! "Toż to się nie mieści w głowie, "By mecz odbył się w Krakowie, "Tak daleko na północy, "Kiedy my nie mamy kocy, "Ni kubraczków, ni czapeczek, "Ni majteczek na tyłeczek!" Pan z UEFA się zlitował, Do Krakowa powędrował I oznajmił bez żenady: "Tutaj zagrać nie da rady. "Więc najlepiej niech kibice "Sfinansują mecz w Afryce, "Na sawannie pośród słoni, "Gdzie nie zmarzną Makaroni." Tak to było, moi mili, Gdy się Włosi wystraszyli. Od tej pory, przyjaciele, Gdy ktoś drży na całym ciele, Ja mu mówię z wielką gracją: "Stary! Trzęsiesz się jak Lazio!" Trzeba mieć teraz nadzieję, że Wisła wygra. Mam nadzieję, że dokopią Makaroniarzom. |
Cytat:
Mam nadzieje ze nie tak jak ostatnio. |
To, że Lazio ma długi, nie ma znaczenia. Mają je prawie wszystkie znane kluby europejskie, z wyjątkiem Manchesteru Utd. We Włoszech pieniądze na piłkę zawsze się znajdą. Obecnie Lazio będzie miało nowego sponsora. Zresztą ich dług w cale nie jest taki rekordowy. Madrycki Real, chyba ma nawet większe. A posiadanie budżetu 150 mln dol. na ten rok mimo takiej sytuacji finansowej o czymś jednak świadczy.
|
Cytat:
jest stadionem miejskim a nie klubowym. Tak juz jest od ponad roku. A ze mecz bedzie w Krakowie to ja sie tylko obawiam zeby znowu kibice nie rzucali nozami bo teraz emocje wzrosly. |
Cytat:
Właśnie w radiu podali, że jednak zagrają w Krakowie... |
Cytat:
|
Cytat:
Bo w koncu obydwie druzyny mialy te same warunki atmosferyczne. A w Polsce nie panuja zimy po minus 30 stopni itp, zeby np zawodnicy byli przyzwyczajeni do takich warunkow itd. Ale nie ukrywam, ze mecz mogl sie odbyc a Listkiewicz dal dupy . |
Cytat:
boisko jest twarde niczym beton, widzieli w tym szanse rozgromienia Lazio. Wiec tak naprawde - prawda lezy posrodku. Okazuje sie ze mozna postawic namioty i rozmrazac murawe. Chamstwo dzialaczy Wisly zostalo wiec ukarane przez bezczelnosc Wlochow i dzialaczy UEFA. Bandzior obil morde zlodziejowi... Oczywiscie - w stanie wojennym wolano "wracaj Edek, bedzie kwita, lepszy zlodziej niz bandyta", wiec juz wole rodzimego krakowskiego zlodzieja niz wloskiego bandziora. |
Cytat:
ligowy a ma niewesola sytuacje w lidze. Wloska liga nie uznaje przekladania meczow na inny termin (chyba ze z przyczyn wyzszych), jest kalendarz i jesli sie nie stawi druzyna do gry w przewidzianym czasie, sedzia oglasza walkower (chyba ze np. warunki atmosferyczne sa takie ze grac nie mozna, ale wtedy decyduje sedzia). Wszystkie spotkania danej kolejki rozgrywane sa w tym samym czasie aby uniemozliwic uklady pomiedzy druzynami. Grajac w piatek z Wisla, Lazio wracaloby w sobote, a w niedziele - w zasadzie bez treningu - musieliby grac w lidze, co tez stawialo ich w niewygodnej sytuacji. |
Cytat:
gdyby mieli grac przy 10 stopni mrozu to Lazio skazane byloby na pozarcie. Trudno sie dziwic Wlochom ze znalezli pretekst w postaci boiska, mozna zrozumiec czemu nasi dzialacze tak latwo zaakceptowali decyzje UEFA, wszak gdyby mecz sie odbyl to mowiono by ze Wisla grala nie fair bo miala 12-go zawodnika, niejakiego Mroza. Jednak gdyby mecz sie mial odbyc poza Polska, uwazam ze nasi powinni Wlochow po prostu skopac, nie dbajac o wynik meczu. |
Ja tam meczy nie ogladam ale slyszałem że jeżeli chodzi o boisko to wszystko podobno ok prócz tego że troszkę za twarde i zmarzniete i latwo o kontuzje ,przeciez wszystkim wiadomo ze wszystko co włoskie to do dupy wiec skórkę na kolankach maja za delikatną i jak zrobia bec to sie biedni mogą oszpecić brzydkimi siniaczkami;) :D :D :D
|
Pomysł fajny, ale fragment o Lokomotiwie Moskwa, mija się częściowo z prawdą. Grali w trudnych warunkach, ale w Krakowie głównym pretekstem była zamarznięta murawa, a w Moskwie jest ona podgrzewana, więc jeśli już wysyłać to lepiej bez tego fragmentu.
|
Właśnie widać jakie z nich twardziele. Wielcy Włosi... :D ((
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:27. |