![]() |
Cytat:
|
Nie rozumiem? Przy ustawieniu 3,5 X 100 komp bedzie o wiele bardziej wydajny niz na szynie 66... Inna rzecz ze nie wierze po prostu w fakt ze divX 5 dziala w jakiejkolwiek rozdzialce i glebi kolorow wydajniej niz fddshow.
Nawet nie chodzi o to zeby Cie 'nawracac' bo skoro tobie jest dobrze tak jak jest (szyna 66 zamiast 100??) to dobrze dla ciebie. Ale wskazowka dla innych - z moich rozleglych doswiadczen w tym temacie wynika ze divx 5 jest najbardziej procozerny ze wszystkich z jakimi mialem do czynienia... a przewinelo sie przez moje rece juz dziesiatki (doslownie) kompow... |
Jak obiecalem pisze o moich wynikach. Sprawa rozwiązana w inny sposób. Okazało sie ze mnożnik na płycie mojej od nowosci byl ustawiomny na zworkach na 3.5 a powinien byc 5.5 przy FSB 66.
No wiec przestawiłem. Nie dalo to efektow ale po zmianie trybu wyslwietlania na 32 bity filmy chodzą idealnie z divix 5. Nie ma problemu. Co ciekawe to zmoich doswiadczen wynikalo ze zawsze filmy chodzily lepiej przy 16 bitach albo nawet 256 kolorach. Dlatego mnie zaskoczylo to. Dzieki wszystkim za pomoc i propozycje |
Cytat:
|
Podkręć trochę komputer, magistrala 75 pójdzie Ci bez problemów.
|
Cytat:
jest tez szybsza metoda 'point', dosyc szybka, ale na tym to juz sa dosyc wyrazne straty jakosci dla porownania wyprobuj tez 'bicubic', ktory daje wyzsza jakosc |
Jak do czegos dojdę to sie podziele oczywiscie wynikami za klk dni. Dodam jedynie, że na 24 , 16 bitów lub nawet 256 kolorów przycina...
|
Cytat:
Ffdshow jest swietny, kiedys filmy troche mi szarpalo a teraz chdza na tym jak buza |
Aha\! Ja mam Celerona 366, 64 ramu, grafike 8MB i filmy chodzą elegancko przy tych ustawieniach. Nic się nie przycina.
|
Ilość załączników: 1
Wejdź w ustawienia DivXa i ustaw jakość i moc komputera na najniższy poziom
STart\Programy\Divx\Divx Configuration |
Huh... a mi na C333 chodzilo piknie, no moze czasami cos przycielo jak badziewnie film byl skomnpresowany... Generalnie najlepiej dzialaja mi filmy w Xvidzie a najgorzej w DivX5. W kazdym razie:
To tyle ode mnie, jak sobie jeszcze cos przypomne to dam znac... |
Re: Re: Re: 366MHz tnie filmy jak cholera. HELP
Cytat:
Pozostaje Ci tylko zwolnić speed CD-ROM do minimum, wrzucić film na płytce i zobaczyć, jak będzie się odtwarzał. Prawdopodobnie filmy w rozdzielczości powyżej 600 pikseli w poziomie możesz od razu sobie podarować - niestety :( I pamiętaj o kodeku - 4.02 lub 4.12, jeden z tych, żaden inny. Nie korzystaj z soft'u typu NIMO CODEC PACK, najlepiej zainstaluj sam kodek 4.x i ewentualnie kodek AC. PS1"" Możesz też popróbować z filmami nagranymi na CD-R i CD-RW. PS2"" Jeśli masz możliwośc, to pożycz od kogoś jakiś starszy napęd CD, np x16 lub x24 i na nim sprawdź. PS3"" Wypróbuj player'a SubEdit i BestPlayer . Napisz o swoich wynikach. |
Na moim celeron 333 128 ram 8 mb akcelerator da sie ogladac filmy tylko w TMD:(
|
TOMMYx ma racje na pewno nie divix 5 choc coraz wiecej filmow tego wymaga. Poza tym odtwarzaj jakims malo wymagajacym playerem np Cplayer. No i instaluj jak najmniej kodekow - najlepiej tylko te ktore sa potrzebne do filmu.
Sam mam Amd 350 i wiadomo ze juz pewnych rzeczy nie przeskoczy toto - im ciasniej film skompresowany tym wiecej sie krzaczy. Dlatego im wiecej zajmuje to jest teoretycznie wieksza szansa ze bedzie ci normalnie chodzil. No chyba ze jest to bardzo slaba jakosc wtedy to i nawet 300 MB bedzie chodzic ok hehehe ale jakosc ..... O. |
Re: Re: 366MHz tnie filmy jak cholera. HELP
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:02. |