Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Artystka oskarżona o zniewage religiną!!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/artystka-oskarzona-o-zniewage-religina-17898/)

kizio 03.03.2003 20:01

Artystka oskarżona o zniewage religiną!!!!!!!

Ogłądałem wiadomości i jako jedną z ostatnich podali że LPR oskarżyła artystkę o zniewagę religijną!!!! Niestety nie wiem jak się ona nazywała ani o co tak dokładnie chodziło!!! Ale wiem że zrobiła jakiś krzyż...

krzpac 03.03.2003 20:07

ta artystka wykonała krzyz na którym znajdują się genitalia męskie - i o to ją oskarzył jakis kolo z lpr...

ja tam do niej nic nie mam... nie podoba mi się - nie oglądam, a do tego tego dzieła nie można odbierać dosłownie, przeciez to jest sztuka...

c h w d lpr

Zeus 03.03.2003 20:08

a moze nie krzyz tylko + (plus) tak jakby czlonkowie LPR nie mieli co robic. Jak mnie to wqrwia jak sie pieprzy o obrazaniu wartosci religijnych !!! Mnie nikt nie obrazil !!!

krzpac 03.03.2003 20:16

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Jak mnie to wqrwia jak sie pieprzy o obrazaniu wartosci religijnych !!! Mnie nikt nie obrazil !!!

mnie rowniez nikt, bowiem wiem ze tego dzieła nie odbiera się dosłownie, a nawet jesli to co ?

lpr chce w ten sposób zwiększyć swoje poparcie poniewaz taka sztuka na ogół obraża stare panny (zapatrzone slepo w radio maryja itp), i te stare panny w kolejnych wyborach bedą głosować na lpr poniewaz ta smieszna partia "walczy o wartości religijne"

Pawel_k 03.03.2003 20:24

LPR szuka rozglosu i tyle pozew pewnie upadnie no chyba ze sedzia slucha radnia Dj'a Rydzyka ;p :D

Sprezyn 03.03.2003 20:27

IMHO babka sama szuka rozglosu - toz
to dla niej najlepsza reklama. Sama
pewnie zlozyla pozew:cisza: 8)

andrzejj9 03.03.2003 21:49

eh, tak to jest, ze od czasu do czasu ktos sie musi czepic jakiegos artysty. Nie wiem po cholere, moze zeby sie pokazac ???
Osobiscie to wiekszosc tzw. "dziel sztuki" kompletnie mi sie nie podoba, ale potrafie na to patrzec obojetnie. Pozywanie kogos do sadu z takiego powodu uwazam za naprawde glupote. Ale glupich ludzi nie brakuje, o czym niestety az nazbyt czesto mozna sie przekonac.

M.T.C. 03.03.2003 23:08

Sztuka to sztuka, może mowić o wszystkim i nie musi sie podobac, ale zawsze sztuka pozostanie.

mapsajm 04.03.2003 00:17

krzyż używany przez kościół grecki (krzyż egipski), jest symbolem płodności i stanowi wyobrażenie genitaliów. proponuję oskarżyć historię starożytnego egiptu o zniewagę wiary chrześcijańskiej!

mapsajm 04.03.2003 00:18

a tak poza tym, to nie znam babkie, ale dlaczego, jak ktoś zrobi coś kontrowersyjnego, to od razu jest artystą?

warzelnik 04.03.2003 00:41

Ciekawe co by się stało z taką artychą;
1 W kraju muzułmańskim, gdyby przedstawiła w ten sposób Gwiazdę czy Połksiężyc ?
2 W jakimkolwiek kraju, gdyby tak samo sprofanowała Gwiazdę Dawida-symbol Judaizmu ?

Pozdrawiam:)
Ps. nie sądzicie, że jesteśmy niesłychanie tolerancyjną nacją ?

DarkestDream 04.03.2003 00:59

Ta cala sprawa to reklama zarowno dla artsytki jak i dla "wesolych" panow z LPR-u. Moim zdaniem roznica jest taka, ze dla pani artystki jest to reklama pozytywna a dla kolegow "sympatycznego" pana Giertycha jak najbardziej negatywna.

Ale przeciez LPR nie zalezy na reklamie oni chca jak najlepiej dla kraju i nas wszystkich (( , tylko to sie liczy ^_^

Sniper 04.03.2003 01:01

i trudno sie nie zgodzic z przedmówcą

shyja 04.03.2003 01:35

tak a'propos LPR..... mi sie wydaje, ze oni sa troche nie na miejscu...... lub ewentualnie nie na czasie :)

Martin_TP 04.03.2003 01:54

Cytat:

shyja napisa***322;(a)
tak a'propos LPR..... mi sie wydaje, ze oni sa troche nie na miejscu...... lub ewentualnie nie na czasie :)
Raczej jedno i drugie. Przyczepiaja sie byle czego i kto slaby, a to ze w kraju burdel i wogole, to jakos nie widza tego.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:15.