Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Ceny idą w górę!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/ceny-ida-gore-17958/)

pali 06.03.2003 00:57

Zauważcie, że cała ta kłótnia jest w wątku o podniesieniu cen.

Jak w PRL rząd ceny podnosił, to też były rozruchy.

Waldek_2002 05.03.2003 20:46

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
I jak tu dyskutowac. Rece opadaja.
No właśnie :cisza: :boks:

Myslę, że należy skończyć tę dyskusję :cisza:

Zeus 05.03.2003 20:42

Cytat:

Waldek_2002 napisa***322;(a)
tzn. kogo miałeś na mysli ? (może zwierzęta, tylko po co im te płytki ??? )
I jak tu dyskutowac. Rece opadaja.

Waldek_2002 05.03.2003 20:36

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
albo chwyt marketingowy co by pacany sie rzucily i kupowaly po kilkaset plyt.
tzn. kogo miałeś na mysli ? (może zwierzęta, tylko po co im te płytki ??? )

Przykład z cukrem jest :cool:

Dalej uważam, że nazywanie na tym Forum kogokolwiek "pacanem" jest niepotrzebne.
(tym bardziej, że wiadomo od początku o co chodzi - :kasa: )

pozdrawiam :) :) :)

Zeus 05.03.2003 13:40

Cytat:

pali napisa***322;(a)
Zostawmy już ten temat i bez urazy. OK?
Jasne ja sie nie obrazilem.
Cytat:

pali napisa***322;(a)
A z tym cukrem... Jakbyś chciał napędzić bimbru ze 100kg cukru, to też byś pojechał do supermarketu :)
O wlasnie :)

pali 05.03.2003 04:06

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)

moje pytanie "masz jakis problem czy mi sie zdaje" wynikalo ze zdziwienia jakie mnie ogarnelo po przeczytaniu Twojej odpowiedzi, w szczegolnosci zdziwil mnie tekst "Znowu Ty z tą swoja świętą racją...". Tak w roli wyjasnienia to moj podpis jest kwestia z znanego polskiegofilmu, ktory pokazuje prowdziwa twarz Polaków. Dlatego tez zapytalem sie czy "pijesz" do mnie czy mi sie zdaje. A moze mnie jest za "duzo" na forum ???

Wiem, "Dzień Świra" - twój podpis to mi sie akurat bardzo podoba. Tak sobie zażartowałem, nieważne, moja wina, że żart nieczytelny.

Zgodzisz się chyba jednak Zeus, że takie słówka ja "pacan" i inne epitety podgrzewają atmoferę. Piszemy tutaj językiem skrótowym. Zawsze znajdzie się ktoś, kto pomyśli, że to do niego, bo niekoniecznie zrozumie kontekst. Poza tym, jak pisałem, nie znamy się osobiście i brak dystansu do wypowiedzi występuje. Jak kolega do Ciebie powie: "idioto" to przecież sie nie obrażasz, a jeśli kierowca autobusu miejskiego tak Ciebie określi? :)

Nie czepiam się do Ciebie personalnie, tylko wiem z doświadczenia, że na listach dykusyjnych, mailingowych itp itd trzeba unikać takich sformułowań i określeń - powodują konflikty.

Nie chodzi mi o to, że Ciebie jest za dużo na forum, to dobrze że jesteś, zresztą ja sam tutaj się namiętnie przykleiłem 2 tygodnie temu i ciągle kogoś bezczelnie strofuję (przepraszam wszystkich :)). Róbmy tak aby to forum było jak najlepsze, bo mi sie to wydaje bardzo śmieszne tyle gadać o nagrywaniu płytek CD - dlatego tak dużo tutaj piszę.

Zostawmy już ten temat i bez urazy. OK?

Cytat:

J.w. nikogo nie nazwalem "pacanem", okreslilem tylko grupe osob!!! (a moze uwazasz ze w naszym spoleczenstwie nie ma "pacanow", "kretynow" itp. ???)

Od groma jest.

A z tym cukrem... Jakbyś chciał napędzić bimbru ze 100kg cukru, to też byś pojechał do supermarketu :)

Zeus 05.03.2003 02:23

Cytat:

pali napisa***322;(a)
Zeusie drogi! Ja mimo wszystko uważam, że nazywając kogokolwiek publicznie pacanem - NIE MÓWISZ NIC. Nic to nie oznacza, nic nie mówi, nic nowego do sprawy nie wnosi.

W Twoim pierwszym poście w tym wątku mówiłeś zapewne o "konsumentach", którzy wierząc w różne pogłoski podniosą sprzedaż płyt - pewnie o to Ci mniej więcej chodziło.

Tu masz racje z jednym wyjatkiem nie nazwalem nikogo (konkretnego) "pacanem" ja tylko okreslilem pewna grupe ludzi ktorych cechuja okreslone zachowania.
Cytat:

pali napisa***322;(a)
Zauważ jednak, że trochę wyżej ktoś powiedział, iż zrobi sobie zapasy - mógł poczuć się dotknięty.
W momencie kiedy wciskalem klawisz "odpowiedz" nie bylo jeszcze zadnej odpowiedzi. Jesli ktos sie poczul "pacanem" lub zostal dotkniety to przepraszam.
Cytat:

pali napisa***322;(a)
Tutaj wszyscy jesteśmy anonimowi i dlatego trzeba uważać na słowa. Gdy mówisz coś komuś w twarz - no problem - ja bym się nie wtrącał, wasza sprawa. Ale tutaj nie mówisz tego w twarz, ja nie wiem kim jesteś, nie wiedzą tego czytający Twoje wypowiedzi.
Pytasz się "czy mam jakiś problem?". I co, mam Tobie elokwentnie nabluzgać? Korzystając z tego, że nie widzimy się? Po co?
.

moje pytanie "masz jakis problem czy mi sie zdaje" wynikalo ze zdziwienia jakie mnie ogarnelo po przeczytaniu Twojej odpowiedzi, w szczegolnosci zdziwil mnie tekst "Znowu Ty z tą swoja świętą racją...". Tak w roli wyjasnienia to moj podpis jest kwestia z znanego polskiegofilmu, ktory pokazuje prowdziwa twarz Polaków. Dlatego tez zapytalem sie czy "pijesz" do mnie czy mi sie zdaje. A moze mnie jest za "duzo" na forum ???
Cytat:

pali napisa***322;(a)
Jeśli będziesz używał tutaj takich określeń w stosunku do kogokolwiek, dołożysz swoją cegiełkę do obniżenia się poziomu tego forum, bo rozsądni ludzie nie mają czasu na czytanie wypowiedzi takich jak Twoja powyżej czy takich jak moja teraz.
Pozdrawiam

J.w. nikogo nie nazwalem "pacanem", okreslilem tylko grupe osob!!! (a moze uwazasz ze w naszym spoleczenstwie nie ma "pacanow", "kretynow" itp. ???) Widze ze musze wyjasnic ze "pacanem" nie jest osoba ktora kupuje sto, dwiescie, czy tysiac plyt dlatego ze potrzebuje. "pacanem" jest ten ktory jak uslyszy ze plyty maja zdrozec to zaraz leci do sklepu i kupuje tyle plyt na ile mu starczy kasy i nawet sie nie zastanowi czy mu sa do czegokolwiek potrzebne. Calkowice juz nie rozumiem wypowiedzi Waldka_2002 ktory to stwierdza ze porownuje ludzi kupujacych duze ilosci plyt do "pacanow" (gdzie ja to napisalem bo jakos tego nie widze), dlatego tez napisalem zebyscie czytali wypowiedz ze zrozumieniem tekstu. Niestety nadal podtrzymuje moje zdanie ze "pacanami" (wedlug mnie, a kazdy ma prawo do wlasnego zdania. Tak jak Ty masz prawo do uwazania mnie za "kretyna", "*****a" itp) sa wszyscy Ci ktorzy jak zobacza w ulotce ze w supermarkecie 1kg cukru jest tanszy o 10gr to juz leca ze az sie im kapcie pala i kupuja po 20 kilo - bo taniej, tylko ze bilet w dwie strony do tego supermarketu kosztuje 2.5zl. (ew. przyjedzie samochodem ktory w obie strony spali litr bezyny). Mam nadzieje ze teraz mnie rozumiesz. I
Pozdrawiam.
Ps. Waldek_2002 tez troche pomysl zanim cos powiesz (ciekawe czy po przeczytaniu mojego przykladu z cukrem dalej czujesz sie "z lekka podirytowany porównaniem, tych co kupują np. szpindel płytek do "pacanów""???).

pali 05.03.2003 01:41

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Milo mi :). Juz sie balem ze moj tok rozumowania za zbyt skomplikowany i ze bede musial sie wyrazac jasniej :)
ps. Pozdrawiam wszystkich ktorzy wierza ze wygrali fortune bo dostali poczta (zwyklym listem) zawiadomienie o wielkiej wygranej. :P

Zeusie drogi! Ja mimo wszystko uważam, że nazywając kogokolwiek publicznie pacanem - NIE MÓWISZ NIC. Nic to nie oznacza, nic nie mówi, nic nowego do sprawy nie wnosi.

W Twoim pierwszym poście w tym wątku mówiłeś zapewne o "konsumentach", którzy wierząc w różne pogłoski podniosą sprzedaż płyt - pewnie o to Ci mniej więcej chodziło.

Zauważ jednak, że trochę wyżej ktoś powiedział, iż zrobi sobie zapasy - mógł poczuć się dotknięty.

Tutaj wszyscy jesteśmy anonimowi i dlatego trzeba uważać na słowa. Gdy mówisz coś komuś w twarz - no problem - ja bym się nie wtrącał, wasza sprawa. Ale tutaj nie mówisz tego w twarz, ja nie wiem kim jesteś, nie wiedzą tego czytający Twoje wypowiedzi.

Pytasz się "czy mam jakiś problem?". I co, mam Tobie elokwentnie nabluzgać? Korzystając z tego, że nie widzimy się? Po co?

Jeśli będziesz używał tutaj takich określeń w stosunku do kogokolwiek, dołożysz swoją cegiełkę do obniżenia się poziomu tego forum, bo rozsądni ludzie nie mają czasu na czytanie wypowiedzi takich jak Twoja powyżej czy takich jak moja teraz.

Pozdrawiam

Zeus 04.03.2003 23:31

Cytat:

Piotr Kol napisa***322;(a)
Przepraszam ale Ja wygrałem ekstra bryke, mam do niej kluczyk!!! Tylko za cholerę nie wiem w co grałem :o aby ją wygrać.
hehe a bryka nazywa sie "Reader's Digest" ^_^

Wojtek Toruń 04.03.2003 23:30

U nas w Toruniu w "Geant":( w promocji
są Esperanze x40 w Cake box 10 szt. po 8,90 zł.
Silver-silver ( manufactuer: Digital Storage Technology)
Wygląd i cena zachęcająca po tym co piszecie o podwyzce
ale czy warto się nimi interesować.
Pozdrawiam

Piotr Kol 04.03.2003 23:25

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Milo mi :). Juz sie balem ze moj tok rozumowania za zbyt skomplikowany i ze bede musial sie wyrazac jasniej :)
ps. Pozdrawiam wszystkich ktorzy wierza ze wygrali fortune bo dostali poczta (zwyklym listem) zawiadomienie o wielkiej wygranej. :P

Przepraszam ale Ja wygrałem ekstra bryke, mam do niej kluczyk!!! Tylko za cholerę nie wiem w co grałem :o aby ją wygrać.

Maciej 04.03.2003 23:18

...Jest to spowodowane wzrostem cen głównego składnika płyt poliwęglanu, w ostatnich miesiącach...

:cisza: :cisza: :cisza:

Zeus 04.03.2003 22:43

Cytat:

kepin napisa***322;(a)
[..]Zeus to o tych pacanach to ja wiem o co ci chodzi i to rozumiem:)

kepin 04.03.2003 22:36

Nawet jak zdrozeja to napewno nie wszystkie. Zreszta pewnie jak ceny wzrosna to znowu zaczna spadac.

Zeus to o tych pacanach to ja wiem o co ci chodzi i to rozumiem:)

Zeus 04.03.2003 21:55

Cytat:

Martin_TP napisa***322;(a)
Pali.. you got right! :) Miales racje.. napisalem z ciekawosci do sklepu, i po 10 minutach dostalem odpowiedz cytuje:

<---------
> Wzrost cen plyt - skad taki nagly? Dotyczy to wszystkich nosnikow,
> czy tylko poszczegolne marki? Tylko CD-R/RW, czy tez DVD-/+ R/RW?

CD-R na razie Datex, HIT, Esperanza, Platinum, Akoss.
Podobno wzrot kosztów produkcji......
--------->

Czyli zgadza sie.

heh podobno. Czyli wynika ze sami nie wiedza czemu. masakra.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:39.