![]() |
Zauważcie, że cała ta kłótnia jest w wątku o podniesieniu cen.
Jak w PRL rząd ceny podnosił, to też były rozruchy. |
Cytat:
Myslę, że należy skończyć tę dyskusję :cisza: |
Cytat:
|
Cytat:
Przykład z cukrem jest :cool: Dalej uważam, że nazywanie na tym Forum kogokolwiek "pacanem" jest niepotrzebne. (tym bardziej, że wiadomo od początku o co chodzi - :kasa: ) pozdrawiam :) :) :) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Zgodzisz się chyba jednak Zeus, że takie słówka ja "pacan" i inne epitety podgrzewają atmoferę. Piszemy tutaj językiem skrótowym. Zawsze znajdzie się ktoś, kto pomyśli, że to do niego, bo niekoniecznie zrozumie kontekst. Poza tym, jak pisałem, nie znamy się osobiście i brak dystansu do wypowiedzi występuje. Jak kolega do Ciebie powie: "idioto" to przecież sie nie obrażasz, a jeśli kierowca autobusu miejskiego tak Ciebie określi? :) Nie czepiam się do Ciebie personalnie, tylko wiem z doświadczenia, że na listach dykusyjnych, mailingowych itp itd trzeba unikać takich sformułowań i określeń - powodują konflikty. Nie chodzi mi o to, że Ciebie jest za dużo na forum, to dobrze że jesteś, zresztą ja sam tutaj się namiętnie przykleiłem 2 tygodnie temu i ciągle kogoś bezczelnie strofuję (przepraszam wszystkich :)). Róbmy tak aby to forum było jak najlepsze, bo mi sie to wydaje bardzo śmieszne tyle gadać o nagrywaniu płytek CD - dlatego tak dużo tutaj piszę. Zostawmy już ten temat i bez urazy. OK? Cytat:
A z tym cukrem... Jakbyś chciał napędzić bimbru ze 100kg cukru, to też byś pojechał do supermarketu :) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam. Ps. Waldek_2002 tez troche pomysl zanim cos powiesz (ciekawe czy po przeczytaniu mojego przykladu z cukrem dalej czujesz sie "z lekka podirytowany porównaniem, tych co kupują np. szpindel płytek do "pacanów""???). |
Cytat:
W Twoim pierwszym poście w tym wątku mówiłeś zapewne o "konsumentach", którzy wierząc w różne pogłoski podniosą sprzedaż płyt - pewnie o to Ci mniej więcej chodziło. Zauważ jednak, że trochę wyżej ktoś powiedział, iż zrobi sobie zapasy - mógł poczuć się dotknięty. Tutaj wszyscy jesteśmy anonimowi i dlatego trzeba uważać na słowa. Gdy mówisz coś komuś w twarz - no problem - ja bym się nie wtrącał, wasza sprawa. Ale tutaj nie mówisz tego w twarz, ja nie wiem kim jesteś, nie wiedzą tego czytający Twoje wypowiedzi. Pytasz się "czy mam jakiś problem?". I co, mam Tobie elokwentnie nabluzgać? Korzystając z tego, że nie widzimy się? Po co? Jeśli będziesz używał tutaj takich określeń w stosunku do kogokolwiek, dołożysz swoją cegiełkę do obniżenia się poziomu tego forum, bo rozsądni ludzie nie mają czasu na czytanie wypowiedzi takich jak Twoja powyżej czy takich jak moja teraz. Pozdrawiam |
Cytat:
|
U nas w Toruniu w "Geant":( w promocji
są Esperanze x40 w Cake box 10 szt. po 8,90 zł. Silver-silver ( manufactuer: Digital Storage Technology) Wygląd i cena zachęcająca po tym co piszecie o podwyzce ale czy warto się nimi interesować. Pozdrawiam |
Cytat:
|
...Jest to spowodowane wzrostem cen głównego składnika płyt poliwęglanu, w ostatnich miesiącach...
:cisza: :cisza: :cisza: |
Cytat:
ps. Pozdrawiam wszystkich ktorzy wierza ze wygrali fortune bo dostali poczta (zwyklym listem) zawiadomienie o wielkiej wygranej. :P |
Nawet jak zdrozeja to napewno nie wszystkie. Zreszta pewnie jak ceny wzrosna to znowu zaczna spadac.
Zeus to o tych pacanach to ja wiem o co ci chodzi i to rozumiem:) |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:39. |