![]() |
Cytat:
|
...a zna ktos z was tego typu czaty (jak onet) z kamerkami ??..
...pozdr... |
Cytat:
|
Cytat:
Co do tych opcji to dobrze byloby abys wiedzial do czego sluza jesli juz radzisz komus co ma zrobic. Istnieja dwa niezalezne silniki Javy - jeden prawdziwy, firmy Sun, a drugi "microsoftowy" firmy Microsoft... Jezeli radzisz komus zeby zaznaczyl opcje "use sun java2" to nalezy automatycznie polecic wylaczenie "wlacz ms VM" a nie pisac "jezeli nie pomoglo to odznacz ms vm". Krotko mowiac ten czlowiek ma obecnie w systemie dwa silniki Javy (czyli VM) i to zapewne pouszkadzane tudziez probujace sie przescigac w renderowaniu kodu przy kazdej okazji. Polecam na spokojnie wywalic oba silniki z systemu a nastepnie zainstalowac od nowa Sun Java po czym upewnic sie ze obsluga Javy jest wlaczona w przegladarce. Bedzie dzialac na pewno, opisany problem dotyczy tylko i wylacznie trudnosci z renderowaniem kodu z powodu o ktorym juz przed chwila pisalem. |
Cytat:
|
Cytat:
Co powinienem z tym zrobic? Sciagnac i zainstalowac jakas inna Jave? Czy moze tez sa jakies ustawienia, ktore trzeba wlaczyc lub wylaczyc? |
A u mine takie cuda wyprawiają się z czatem WP (onet fruwa jak złoto). Powłączałem wszystkie avy i nie-javy ;) i nic nie pomaga. Zasysam właśnie sun`a 1.4, ale jeśli ktoś miałby jeszcze coś konstruktywnego do dodania, to bardzo proszę.
|
Z onetem w ogole cos ostatnio jest nie tak. U mnie tez nie działa czat, nie dziala takze wyszukiwarka. Mam Win2k i zainstalowana jave. Za to na interii nie ma problemu z czatem.
Pozdrawiam |
Re: Re: Re: Problem z Czatem na Onecie......
Cytat:
|
Ja tam proponuje korzystac z Netscape 7.xx - ona ma 0 problemow z java 8)
|
Re: Re: Re: Re: Problem z Czatem na Onecie......
Cytat:
Ale może jednak bedzie ktoś wiedział. |
xp to fajny system i nikt nie powie mi, że jest inaczej.
a więc tak... polecam zrobienie pełnego windows update, potem zainstalowanie sun javy. następnie w "opcjach internetowych" --> zakładka "zaawansowane" --> sprawdzamy, czy jest zaznaczona opcja "use sun java2" oraz czy jest odznaczona opcja "włącz logowanie java". restart. jeżeli nie pomogło, to powinno to zrobić odznaczenie również opcji "włącz microsoft VM". u mnie pomogło. u kumpla pomogło. nie widzę żadnej różnicy. więc, po co przepłacać? |
Re: Re: Re: Problem z Czatem na Onecie......
Cytat:
:czas: |
Re: Re: Problem z Czatem na Onecie......
Cytat:
|
Re: Problem z Czatem na Onecie......
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:25. |