![]() |
Składanie tekstu
Czasami bawie sie w przepisywanie tekstów. Najczęściej robie to w Office ale ten program staje się czasami bardzo upierdliwy (najczęściej chce być madrzejszy od uzytkownika). Może polecicie mi jakiś ciekawy program do składu tekstu (najlepiej darmowy) Bardzo bym był wdzieczny.
:) :) :) PS. A tak apropos to ile sie teraz w kraju ceni przepisanie jednej strony A4?? |
pytałem o to samo niedawno :)
1,5zł/strona z wydrukiem :) |
akurat dzisiaj mi sie rzucilo w oczy w jednym punkcie kserograficznym ogloszenie, ze przepisywanie tekstow - 3gr za slowo. Wydaje mi sie to drogo, ale nie chce mi sie przeliczac na strony
|
Dobre hahaha
A może by tak 0,5 grosza za litere??:) :) :) |
Jeśli chcesz naprawdę darmowy soft i dający do tego profesjonalnie wyglądający dokumnet to ja polecam tylko jedno: LaTeX
System operacyjny, platforma (mac, pc, amiga, SUN ....) nie mają znaczenia. Dokumnet przygotowany na komputetrze klasy XT będzie dokładnie tak samo wyglądał, jakbyś go robił na CRAY-u czy innym SGI. Dokumnetacji do tego jest tyle, że życia nie starczy, a i pakietów do bulu. Zresztą samemu po pewnym czasie można wiele dopisać/poprawić/zmienić/dostosować. Na początku wydaje się baaardzo skomplikowane, ale powiem tak: osoba, która miała dość małe pojęcie o programach komputerowych po krótkich moich wskazówkach sama przygotowała sobie tym systemem pracę magisterską (w tym przypadku było to akurat pod Linuksem - ale jak powiedziałem nie ma to znaczenia. Jedyny adres podam na wejście www.gust.org.pl O szczegóły na PM. Miłego dnia PS. No dobra, może jeszcze to "Nie za krótkie wprowadzenie do systemu LaTeX2e" http://www.gust.org.pl/PDF/lshort2e.pdf Poprawilem dane w adresach bo sie nie ladowaly, a winna byla kropka po kazdym z nich. /ThanatoS |
Dzieki Fantomas, ale powiedz mi jeszcze skąd zassać wersje pod Wina i w dodatku żeby była po polsku???
|
ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/tex/systems/win32/ - dla łyndowsa: miktex ale mogą też być inne poszukaj sobie najlepszą dla Ciebie wersję pakietu.
Możesz sobie też zamówić pakiet TeXLive7na stronie GUST - płytę mam taniocha pakiet ekstara (m.in. na różne platformy, pakiety, czcionki i wiele wiele innych). http://www.google.com/search?q=%22Te...8&start=0&sa=N ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/tex/ - o metra tego, wybieraj co chcesz Dobrej nocy |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:07. |