![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.03.2003
![]() |
Składanie tekstu
Czasami bawie sie w przepisywanie tekstów. Najczęściej robie to w Office ale ten program staje się czasami bardzo upierdliwy (najczęściej chce być madrzejszy od uzytkownika). Może polecicie mi jakiś ciekawy program do składu tekstu (najlepiej darmowy) Bardzo bym był wdzieczny.
PS. A tak apropos to ile sie teraz w kraju ceni przepisanie jednej strony A4??
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
pytałem o to samo niedawno
1,5zł/strona z wydrukiem
|
|
|
#3 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
akurat dzisiaj mi sie rzucilo w oczy w jednym punkcie kserograficznym ogloszenie, ze przepisywanie tekstow - 3gr za slowo. Wydaje mi sie to drogo, ale nie chce mi sie przeliczac na strony
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Dobre hahaha
A może by tak 0,5 grosza za litere??
|
|
|
#5 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Jeśli chcesz naprawdę darmowy soft i dający do tego profesjonalnie wyglądający dokumnet to ja polecam tylko jedno: LaTeX
System operacyjny, platforma (mac, pc, amiga, SUN ....) nie mają znaczenia. Dokumnet przygotowany na komputetrze klasy XT będzie dokładnie tak samo wyglądał, jakbyś go robił na CRAY-u czy innym SGI. Dokumnetacji do tego jest tyle, że życia nie starczy, a i pakietów do bulu. Zresztą samemu po pewnym czasie można wiele dopisać/poprawić/zmienić/dostosować. Na początku wydaje się baaardzo skomplikowane, ale powiem tak: osoba, która miała dość małe pojęcie o programach komputerowych po krótkich moich wskazówkach sama przygotowała sobie tym systemem pracę magisterską (w tym przypadku było to akurat pod Linuksem - ale jak powiedziałem nie ma to znaczenia. Jedyny adres podam na wejście www.gust.org.pl O szczegóły na PM. Miłego dnia PS. No dobra, może jeszcze to "Nie za krótkie wprowadzenie do systemu LaTeX2e" http://www.gust.org.pl/PDF/lshort2e.pdf Poprawilem dane w adresach bo sie nie ladowaly, a winna byla kropka po kazdym z nich. /ThanatoS Ostatnio zmieniany przez ThanatoS : 14.03.2003 o godz. 11:51 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Dzieki Fantomas, ale powiedz mi jeszcze skąd zassać wersje pod Wina i w dodatku żeby była po polsku
|
|
|
#7 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/tex/systems/win32/ - dla łyndowsa: miktex ale mogą też być inne poszukaj sobie najlepszą dla Ciebie wersję pakietu.
Możesz sobie też zamówić pakiet TeXLive7na stronie GUST - płytę mam taniocha pakiet ekstara (m.in. na różne platformy, pakiety, czcionki i wiele wiele innych). http://www.google.com/search?q=%22Te...8&start=0&sa=N ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/tex/ - o metra tego, wybieraj co chcesz Dobrej nocy Ostatnio zmieniany przez Fantomas : 15.03.2003 o godz. 00:39 |
|
|
|
![]() |
|
|