![]() |
Jaka zasilka warto kupic
Witam
postanowilem sobie wymienic zasilacz (czemu? - obecny ma ponad rok i jest to codegen, zreszta mysle o kreceniu procka). i tu pytanko: jaki sobie kupic? jakie polecacie i jakich uzywacie? do wydania powiedzmy max 200 zl :czytaj: - wiem malo w kompie sa dwa hdd, piecyk + cd-rom, modem, siecowka, grafa, dzwiek, karta ata66, 2x256 MB ramu i celek 1,1 - bedzie chodzil na 1,5 (sprawdzone), jak dorwe zasilke i doby chlodzik. czasem jest tego ciutke wiecej pzdrwm Nikita_Bennet |
Witam !
Jak ja bym kupował to skusił bym sie na Hunt Key'a 350W Kosztuje 205PLN Brutto współpracuje z płytami pod intela jak i AMD ... Z drugiej strony jesli ma sie jakas lipna obudowe to lepiej dorzucic troche i kupic nowa obudowe z w/w zasilaczem. Ja moze niedługo przesiadam sie na cos mocniejszcego wiec upatrzyłem sobie obudowe Modecom Feel V - LeWap mi ja pierwszy raz pokazał a ja wiedziałem ze to jest to czego szukałem ! Lubie obudowy o normalnym kształcie tzn bez zadnych ozdóbek itp itd. Pozdro |
Re: Jaka zasilka warto kupic
Cytat:
A polecam ...Enlight, Thermaltake ,Chieftec ,Fortron ,Enermax oczywiście 350-400W ...;) |
U mnie wprawdzie wszystkie zasilacze atx są 300W i jakoś starcza, ale jak bym już zmieniał to minimum 400W.
Jeśli zasilacz Ci działa i starcza to daj sobie spokój, rozbierz go przedmuchaj i zostaw, jak będzie potrzebny większy albo jak ten padnie to będziesz się martwił. Pamiętaj: lepsze jest wrogiem dobrego. |
Ja aktualnie mam Deer`a 350W nie nazekam , ale jakbym mial wiecej kasy to kupilbym Chiefteca za 199zl widzialem z jednym wiatrakiem. z dwoma kosztuje 269zl. Deer 400W kosztuje 120zl u mnie przynajmniej w Gdansku.
|
Cytat:
|
W Barwcomp kosztuje juz 219zl zdrozalo :)
|
Re: Re: Jaka zasilka warto kupic
Cytat:
mysle wlasnie nad huntkey'em ,chifteciem, enlightem obudowy nowej nie bede bral bo ta mi wystarcza - to po 1. a po drugie zaoszczedzona stowe (tyle kosztowac mnie bedzie sama buda enlight'a) wydam na bardziej szczytny cel. zapomnialem dodac jeszcze ze szukam czegos na gwarancji 24 miesiecznej. pzdrwm Niktia_Bennet |
Cytat:
obecnie kombinuje z zasilaczem bo sama bude to wezme enilghta pzdrwm Niktia_Bennet |
Witam !
hmm jak dla mnie jest ok - ale o gustach sie nie dykutuje;) http://sklep.komputronik.pl/pliki/o/obfeel5b/db.jpg |
ma tylko jedna wade .......
ktora myslalem ze mnie nie dotyczy.
chodzi mi o fdd - to cos jest tak nie poreczne!!!!! (mam podobnie rozwiazane). poza tym buda jest ok pzdrwm Nikita_Bennet |
Mam podobna obudowe. Tej samej firmy i tylko troche rozni sie szczegolami wykonczenia z przodu. W sumie niezla, ale moglaby byc lepiej wykonczona (zamykanie bocznych scianek).
|
Temat jest modny w tym (ubiegłym) tygodniu. Są recenzje na www.benchmark.pl www.tomshardware.pl i inne.
Wniosek jest jeden: nie ważna moc, ważna marka. W którejś recenzji wyczytałem, że tajwańskie zasilacze różnią się tylko naklejką: jakie zamówienie - taka naklejka (w myśl zasady: klient nasz Pan). Jak trzeba to nakleimy 1550W! 8) |
Cytat:
a tak wogle to moim zdaniem zmienil sie (moze sie myle) wyglad www.tomshardware.pl. moim zdaniem na lepsze. pzdrwm NIktia_Bennet |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:17. |