![]() |
Mam ochote kupic sobienowy procesor
A wiecie przymierzam sie do kupna jakiegos procesora... i mam problem, bo nie wiem co wybrac, co polecacie?
|
a ile masz kasy?????
|
tylko dlatego, że mam szanse dostać prowizję :zeby: to polecam pentium I 133MHz, gdyż kumpel ma to na zbyciu. wiesz ty będziesz zadowolony bo dostaniesz dobry towar i ja bo zarobię a tym może nawet całe 2 zł :zeby:
a zupełnie serio to chętnie się dowiem dlaczego właśnie athlona, no chyba że coś innego. |
Witam !
Jak miałbym teraz kupowac / bede ale przed wakacjami / to zdecydowany jestem na INTEL PENTIUM 4 2.4Ghz FSB 533 - cena cos koło 830 PLN. CPU o 2.53Ghz kosztuje ponad 1k pln a zyskuje sie w sumie nieduzo chyba ze o czyms nie wiem;) Ja obstawiam INTELA. / nie che robic wojny poprostu takie jest moje zdanie;) |
Ja też obstawiam INTEL'a chociaż mam AMD! Ale INTEL RULEZ!!!
|
ja też jestem za iP 4
jak wyjdzie jakaś sensowan płyta Asusa to mam nadzieję że 2.8 spadnie do 1400pln a jak nie to bęzie 2.66 :) AMD jest też fajne, ale jeszcze się nie przekonałem do tej firmy... słyszałem nawet plotki że AMD wcale sobie tak dobrze nie radzi i ponoć może zrezygnować z produkcji CPU... |
Ja rowniez jestem za intelem. Obecnie posiadam P4 1.3 Ghz(jeden z pierwszych), ale po wakacjach zamierzam kupic P4 3.06 Ghz + nowa plyta glowna.
|
Cytat:
|
Cytat:
dziwne bo bartony juz prawie wychodzą i to z fsb200 /czyli 400/ :) a athlon64 i opteron też już blisko jak bym tam polecał axp1700+ ale TYLKO t-breda B0 / I TO Z DOBREGO TYGODNIA I Z DOBREJ SERII/ i płytę która pozwoli puścić go na fsb166 / aktualnie najlepsiejsze są na nforce2/ i wtedy za mała kasę mamy full wypas i jaką satysfakcję z oc 8) t-bred nie grzeje się tak jak starsze / wiem co mowie bo miałem i durnie i t-birdy i palomino i parę t-bredów przez łapki mi przeszło i w porównaniu do p4 to nie wą wcale takie grzejniki jak się przyjeło mówić :)/ -> wystarczy do chłodzenia cooler typu titan "trumienka" z wentem 80x80 -> cicho i wydajnie 2. |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam |
to pytanie to prowokacja?
tyle razy w roznych watkach podkreslales ze nie chcesz zmieniac maszyny bo w pelni ci wystarcza i jeszcze dlugo bedzie i tak sie smiales min ze mnie ze maja nowe szybkie sprzety - co cie sklonilo do tak naglej zmiany pogladow? chec wywolania wojnu intel/amd? co dziwnejsze wydajesz sie byc juz zdecydowany na zakup athlona... chcesz potwierdzenia? to masz - za mala kase TYLKO athlon... choc ja i tak wole intela (bo madymo na athlonie nie hula:() nie napisales ile masz na to kasy, co masz teraz, do czego go potrzebujesz - i dlaczego chcesz nowy procek - kiedy sprawe moze zalatwic wiecej pamieci, szyszy dysk czy lepsza karta grafiki.. czy moze nawet lepsza konfiguracja systemu zachodze w glowe po co to pytanie... |
Ormianin, a zonki sie pytales czy pozwala????
A propos Waszych postow- jestem w szoku! :P Posiadacze AMD proponuja Intele, Intelowcy proponuja AMD. Wylamuje sie! Kup sobie NexGena!^_^ |
osiągnołem na połączeniu Nforce 2(epox 8rda+) za 575zł + Amd Athlon Xp 1700+ rev.B0 (thoroughbreed) za 250zł udało mi się osiągnąc FSB 225MHZ x2 (450MHZ!!) oraz procesor o CZĘSTOTLIWOŚĆI 2300MHZ* (Xp 2900+) i zestaw WYDAJNIEJSZY od PIV 2,8 GHZ a do pIV jescze sensowna płyta 600zł ... czy to nie przekonuje ??
*- Na zwykłym wiatraku spire za 40zł temp 53C Idle |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:06. |