Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   DVD lg (https://forum.cdrinfo.pl/f2/dvd-lg-18757/)

memorando 19.03.2003 09:48

DVD lg

co sądzicie o dvd lg? czy teć to jest dno jak cdromy i spawary?

Zigbo8 19.03.2003 12:32

ja mam dvd lg 12/40 kupiłem używaneale czyta cdk dużo lepiej niż moja nagrywara 48/24/48.
o nowszym DVD 16x -w sieci dużo bluzgów, ale na przykład w teście komputer świata napęd ten był w czołówce.

MOŻE KTOŚ JESZCZE SIĘ WYPOWIE, I POLICZYMY ŚREDNIĄ ZA/PRZECIW!!!

Yahol 19.03.2003 12:49

Mam DVD LG 12x i uzywam tez DVD LG 16x, nie narzekam ale i nie chwale.
Niezly naped za male pieniadze. Choc wydaje mi sie ze 16x jest lepszy.
W kazdym razie nie mam z nimi zadnych klopotow. (puk, puk!)

memorando 19.03.2003 12:53

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Mam DVD LG 12x i uzywam tez DVD LG 16x, nie narzekam ale i nie chwale.
Niezly naped za male pieniadze. Choc wydaje mi sie ze 16x jest lepszy.
W kazdym razie nie mam z nimi zadnych klopotow. (puk, puk!)

mam okazję wziąć nowe dvd lg razy 16 za 140 zeta od rodzinki z niemiec tylko coś wlaśnie lg mi nie pasuje brać?????????

Yahol 19.03.2003 13:16

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
mam okazję wziąć nowe dvd lg razy 16 za 140 zeta od rodzinki z niemiec tylko coś wlaśnie lg mi nie pasuje brać?????????
140? drogo, na gieldzie stoi 180!
Targuj sie. Za stowe:) (bym wziol:))

memorando 19.03.2003 13:53

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
140? drogo, na gieldzie stoi 180!
Targuj sie. Za stowe:) (bym wziol:))

mowię 140 za nowe w pudle z gwarancją jak padnie to gość zawiezie za friko do niemiec i w ramach gwarancji naptrawią to znajomy rodziny i jeździ co miesiąc tam do rodzony tlko wlaśnie lg mi nie pasuje to jest wersja w pudle ze wszystkimi śmieciami i chcą 140 tylko nie wiem czy brać bo to lg jednak a kolega mial cdrom lg to dziwnie brzęczal i silniczek skopal się po 6 miesiącach a inny mial nagrywarę to z kolei tacka się zacięla i musial do serwisu a dvd??

Yahol 19.03.2003 14:04

Nic sie nie zmienilo:)
Czytaj wyzej!

memorando 19.03.2003 14:10

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Nic sie nie zmienilo:)
Czytaj wyzej!

no dbra a lg jest dvd oki razy 16 czy polecasz inna firme?

-Sid-The-Rat=> 19.03.2003 14:13

prosze nie pisaz ze LG to dno - ok?

to ze wam pada, znaczy tyle samo do oceny jakosci marki, co to ze mi nie pada - po prostu subiektywne opinie amatorow (obrazcie sie za to) na podbudowie emocjonalnej (zaprzeczcie :))

mam i lg 32x (z biosem od ibm - czyli 40x) i dvd lg16x - oba sprawuja sie swietnie - lgik nagral w ostatnim tygodniu swoja dwutysieczna plyte (nie wiem dokladnei ktora to byla bo za pozno zaczalem liczyc) a dvd 16 odtworzyl ktoras-tam-setna plyte audio (slucham przy kompie) - gdzie tu powod do narzekania? oba napedy pracuja z predkosciami zblizonymi do nominalnej, ladnie radza sobie ze zniszczonymi plytami (zwlaszcza dvd) i na dodatek byly tanie
to ze wam pada - a i tak nie wszystkim - to (Sorry) wasz problem - i nic wiecej jak przypadek jaki zdarza sie innym markom (nawet teac'ki 40x sie sypia od czasu do czasu)

za 140 zeta powiadasz? (pracuj prosze nad pisownia i mniej emocjonalnym stylem)

ja bym wzial - ale kazda zlotowka jaka sciagniesz w dol - jest twoja - wiec co ci szkodzi sie potargowac

grzeniu 19.03.2003 14:14

Kupowalem w grudniu....do wyboru mialem tez o 20zl drozsza toshibe. Pytanie za 100pkt co twoim zdaniem kupilem?8)

Yahol 19.03.2003 14:21

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
Kupowalem w grudniu....do wyboru mialem tez o 20zl drozsza toshibe. Pytanie za 100pkt co twoim zdaniem kupilem?8)
Wiem, wiem!!!
Kupiles......Teaca!!!!:):):)

Na powaznie - ja bym bral Toshibe (mimo, ze mam LG)

memorando 19.03.2003 14:23

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
prosze nie pisaz ze LG to dno - ok?

to ze wam pada, znaczy tyle samo do oceny jakosci marki, co to ze mi nie pada - po prostu subiektywne opinie amatorow (obrazcie sie za to) na podbudowie emocjonalnej (zaprzeczcie :))

mam i lg 32x (z biosem od ibm - czyli 40x) i dvd lg16x - oba sprawuja sie swietnie - lgik nagral w ostatnim tygodniu swoja dwutysieczna plyte (nie wiem dokladnei ktora to byla bo za pozno zaczalem liczyc) a dvd 16 odtworzyl ktoras-tam-setna plyte audio (slucham przy kompie) - gdzie tu powod do narzekania? oba napedy pracuja z predkosciami zblizonymi do nominalnej, ladnie radza sobie ze zniszczonymi plytami (zwlaszcza dvd) i na dodatek byly tanie
to ze wam pada - a i tak nie wszystkim - to (Sorry) wasz problem - i nic wiecej jak przypadek jaki zdarza sie innym markom (nawet teac'ki 40x sie sypia od czasu do czasu)

za 140 zeta powiadasz? (pracuj prosze nad pisownia i mniej emocjonalnym stylem)

ja bym wzial - ale kazda zlotowka jaka sciagniesz w dol - jest twoja - wiec co ci szkodzi sie potargowac

Nie zrozumialeś znam tylkoi lg z nagrywarki razy 48 oraz cdropmu razu 52 dlatego pytam o dvd bo na podstawie tej nagrywarki i cdromu wysunąlem taki wniosek lg cdrom razy 24 i 32 jest oki ale dvd nie znam

Neo 19.03.2003 16:01

TY JESTES DNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MAM DVD LG 16X I NAGRYWARKE 16X........ PRZEGRYWA WSZYSTKO LOSIU!!!!!
A JAK SIE NIE ZNASZ TO NIE MOW ZE TO JEST DNO!!!!!!! A LG CDROMY 52X SA KIEPSKIE TYLKO DLATEGO BO MAJA PLASTIKOWE UZADZENIE ROZRUCHOWE PLYTY MLOCIE!!!!!!!

-Sid-The-Rat=> 19.03.2003 16:26

Cytat:

Neo napisa***322;(a)
TY JESTES DNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MAM DVD LG 16X I NAGRYWARKE 16X........ PRZEGRYWA WSZYSTKO LOSIU!!!!!
A JAK SIE NIE ZNASZ TO NIE MOW ZE TO JEST DNO!!!!!!! A LG CDROMY 52X SA KIEPSKIE TYLKO DLATEGO BO MAJA PLASTIKOWE UZADZENIE ROZRUCHOWE PLYTY MLOCIE!!!!!!!

bedzie ban...

coolczyk 19.03.2003 16:34

Skonczyly sie czasy kiedy dobre byly nagrywarki PLEXTOR i DVD Pioneera.Masowi i tani producenci tacy jak LG czy LiteON powoli zaczynaja dorownywac markowym modelom.Na to ze komus cos pada moze skaldac sie wiele czynnikow, transport, wada egzemplarza,itp itd.Za 140zl, jesli to tylko nie ma problemow z gwarancja wzialbym takie DVD LG bez zastanowienia.

pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:26.