Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Pomocy Problem!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/pomocy-problem-18861/)

zajcev 04.04.2003 11:15

Radze ci zainstalowac XP Service Pack 1. Mialem podobny problem z Plextorem W2410A w Win XP. Po prostu XP juz tak ma ze nie widzi czasem plytek (microsoftowy szajs). Dopiero instalka SP1 pomogla (chociaz tu sie postarali).
Jak bedziesz mial problem z instalka sp1 to zajrzyj na http://republika.pl/bedykcp/Sp1.htm

Pozdrawiam i zycze powodzenia

-Sid-The-Rat=> 01.04.2003 06:08

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Witam
Sid chyba troche przesadzasz przeciez te plytki czyszczace sa w formacie "audio cd" wiec niewazne do czego to wlozysz to i tak plyta bedzie sie wolno krecic (1x) no chyba ze zachce sie komus ekstrachowac sciezki audo z tej plytki :)
Tak wiec wedlug mnie troche przesadzacie z tym "rysowaniem" i "turbodoladowaniem" ;p ||
Pozdrawiam

niestety nie przesadzilem - komputerowy sprzet rozpedza plyte w czasie analizy, na samym poczatku tuz po wlozeniu do maksymalnej dostepnej sobie predkosci... trwa to momencik, potem zwalnia ale ten momencik moze wystarczyc

poza tym - komp czyta muze 'z buforem' czyta daaaaleko naprzod a potem kreci plyta jalowo, tuz przed koncem poprzedniego 'kawalka' zczytuje nastepny i tak dalej - obraca plyte szybciej niz 1x... (choc nieduzo)

jasut 01.04.2003 00:07

Cytat:

kulawosiu napisa***322;(a)
Hello :D

Zmienilem Firmware w moim Litku skoro wszystko dziala nie i dzialalo przez ponad rok ?? THx jeszcze raz za odpowiedzi

Skoro od flaszowania minął rok, zmiana biosu nie jest na pewno przyczyną problemów. Rozkręć spawarę i delikatnie przeczyść soczewkę lasera, na pewno pomoże na kilka miechów. Zgadzam się z Sid-em, nie rób tego płytą czyszczącą.

Zeus 30.03.2003 12:23

Witam
Sid chyba troche przesadzasz przeciez te plytki czyszczace sa w formacie "audio cd" wiec niewazne do czego to wlozysz to i tak plyta bedzie sie wolno krecic (1x) no chyba ze zachce sie komus ekstrachowac sciezki audo z tej plytki :)
Tak wiec wedlug mnie troche przesadzacie z tym "rysowaniem" i "turbodoladowaniem" ;p ||
Pozdrawiam

echoo 30.03.2003 08:33

Zgadza się. Mój sąsiad się napalił kiedyś na płytę czyszczącą bo mu cedek słabo czytał. Teraz mu nie czyta wcale. Za to soczewkę ma czysta.

-Sid-The-Rat=> 30.03.2003 07:48

serio nie powinno sie czyscic
nagrywarka (a wlasciwie caly komputerowy osprzet CD) ma to do siebie ze obraca momentami plyte z GIGANTYCZNA predkoscia i jesli plyte czyszczaca ktos zrobi zle (np krzywo) lub cos od niej odpadnie to zobaczysz dzialanie 'sily odsrodkowej' - nie wiem czy kiedykolwiek pekla ci plyta w napedzie - ale wiedz ze kawalki leca z taka predkosci ze potrafai wgiac blache w obudowie lub wyrwac tacke

pozatym - te szczoteczki sa przeznaczone do niskich predkosci czytnikow audio - a nie turbodoladowanych cdromow... i zamiast ci te soczewke przetrzec to ci ja zetra

lepiej nagryarke rozkrecic recznie

camell 29.03.2003 22:21

Re:

Witam!

nie czysci sie spawarek plytami czyszczacymi!

Serio??!! moja jakoś działa inadal spawa aż miło! dziennie około 6-7 płyt (musze przenieść dane z kompa - mam błąd zliczania dysku i musze go zformatować)

egeba 25.03.2003 18:44

Mam liteona 48125-s i na poczatku jak nagralem z 10 plytek Mint'a z muzyką to terz tak mialem ze niechcialo czytac(niw wykrywal plytki, a jak wykrywal i widzial wszystkie scieszki to nie odtwarzalo) i np musilaem wylaczyc kompa to wtedy czytalo, po jakims czasie problem zniknol ale dzi siaj znowy bylo to samo z tym ze wyjolem i wlozylem cd i wszytko bylo ok. nie mam pojecia co moglo to spowodowac i czemu sie tak dzialo dodam zer nic nie zmienialem w oprogramowaniu odkad zainstalowalem nagrywarke( prawie 4 mies temu) wiec nie wiem czemu puzniej wszystko czytalo a na poczatku nie???.

Pozdrawiam Egeba

Plemnik 25.03.2003 18:00

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
...wyrazilem swoja opinie na temat przerabiania...
...sprzetu jezeli nie ma sie o tym pojecia...

...pozdr...

Wybacz, pewnie bedzie ze sie czepiam (( ale czy tylko mnie meczy Twoja maniera pisania zdan w otoczeniu tego mrowia kropek???

Jesli bylbys tak mily to pisanie 'normalnie' znacznie uprzyjemniloby mi czytanie twoich postow (niczego nie zadam to tylko grzeczna prosba).

kulawosiu 25.03.2003 02:40

Hello :D

Dzieki Za wszystkie Odp. serdecznie

A co do tego czy umiem lub czy nie Raczej chyba umiejetnie Zmienilem Firmware w moim Litku skoro wszystko dziala nie i dzialalo przez ponad rok ?? Jesli pan kowalik uwaza ze jestem LAMA jezeli pisze ze nie napisalbym tego postu to dziwne zreszta jak napisal ZEUS ja tez nie widze zwiazku z umiejetnoscia przerabiania a Blednym odczytem ???? BIG LOL^_^ !!!! A post umiescilem po to zeby sie dowiedziec czy moze ktos mial ten sam problem co ja !!!! Wiec uwazam za zbedne pisanie i ocenianie kogos czy cos umnie lub nie
BTW: Jak ja przerabialem sprzet p.Kowalik to podejrzewam ze pan wchodzil po drabinie na dywan ;p Bez urazy ;p

Chyba oddam ja do servisu :)
THx jeszcze raz za odpowiedzi

Remix 22.03.2003 04:36

Re: Re: Pomocy Problem!!!

Cytat:

camell napisa***322;(a)
Jeśli twój napęd na wiecej niż rok radziłbym poprostu wyczyszczenie nagrywaki specjalnym Cd-kiem Miałem ten problem z LG -> po włożeniu płytki WINDA "prosił" na NIEBIESKIM ekranie o włożenie lub wyczyszczenie napedu CD.. po kilku ESC'ach narmalnie czytał cdki raz po raz zająkiwał sie ale działa...:chytry:

Jeśli mimo to naped bedzie sie pluł zmie bios na starszy i przerób spaware na "starą versje"

Powinno spawać!||

Witam!

nie czysci sie spawarek plytami czyszczacymi!

memorando 22.03.2003 00:49

psytchiatra się przyda na to co prezentuje pan kowalik ze swoją wyp[owiedzią ja nic nie wiem

Zeus 21.03.2003 23:21

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
...heh, na poczatku powiem ze nie mowimy o podkrecaniu a przerabianiu...
...miedzy tymi dwoma slowami jest OGROMNA roznica...
...przerobienie napedu nie wiarze sie jedynie...
...i wylacznie z jego podkreceniem...

...pozdr...

Heh taka dyskusja jest malo konstruktywna patrzac z punktu widzenia kulawosiu.
Ps. masz racje podkreca sie srubokretem a przerabia sie obrabiarka;p
A i jeszcze jedno powiedz mi jak przerobic spawarke liteona 32x na 48x skoro to sa dokladnie te same napedy, nieliczac nalepki na obudowie, napisu na tace, i firmwaru??. Dlatego tez jesli ktos ma choc blade pojecie o przerabianiu (podkrecani - jak kto woli) Liteon-ow to wie o co chodzilo kulawosiu.
Pozdrawiam.

Yahol 21.03.2003 19:36

Cos sie pogibalo z laserem nagrywarki.
Sprobuj cofnac BIOS, albo podkrec laser na wieksza moc, jak mozesz oczywiscie.
Jak na gwarancji - servis, po zmianie BIOSU, jak nie...
...nie wiem, co wiecej?

-=KoWaLiK=- 21.03.2003 19:24

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
nie widze zwiazku podkrecania z problemem odczytu zawartosci plyty.

...heh, na poczatku powiem ze nie mowimy o podkrecaniu a przerabianiu...
...miedzy tymi dwoma slowami jest OGROMNA roznica...
...przerobienie napedu nie wiarze sie jedynie...
...i wylacznie z jego podkreceniem...

...pozdr...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:37.