Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jaką wybraćnagrywarke????????????? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jaka-wybracnagrywarke-18931/)

echoo 30.03.2003 14:51

To gorzej, to świętokradztwo!!! :boks:

ThanatoS 30.03.2003 14:26

Cytat:

echoo napisa***322;(a)
No no to ty jesteś niezły pirat :) :) :)
Gdybys dluzej byl na forum, to bys zauwazyl ze nagrywalem koledy + prezentacje multimedialna. Koledy byly spiewane przez zespol parafialny. A to nie jest piractwo, a czysta sprzedaz.

Karqs 30.03.2003 14:01

Cytat:

puch napisa***322;(a)

(...)
zalety Lite-On'ów:
+ nienajgorsza korekcja błędów, choć gorsza niż w LG

z tym bym sie niezgodzil, liteon (przynajmniej ten 48x) ma lepsza korekcje bledow niz lg48x (porownanie na cdrinfo)

echoo 30.03.2003 12:04

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
Ja swoim Litkiem bez problemu nagrywalem 400 plyt pod rzad. Mam model 24102B.
Natomiast przyznam ze LG przegrzewa sie juz po ok 50 plytach. I zaczynaja sie pojawiac bledy.

No no to ty jesteś niezły pirat :) :) :)

pali 28.03.2003 01:00

Ja Ci odpowiem tak: mam LG i to w dodatku krytykowane combo i nie mogę mu nic zarzucić, jestem naprawdę zadowolony, pewnych rzeczy to combo nie obsługuje, ale o tym wiedziałem przed zakupem i jest ok - akceptuję to. Ma ten napęd wiele miłych cech.

A LiteOny znam głównie z opinii innych i wygląda mi na to, że LiteOn stawia na maksymalną wydajność, wykorzystywanie wszystkich technik poządanych przez użytkowników a także trwałość, solidność i to wszystko za niewielką cenę. Jeśli w ciemno to kupowałbym teraz LiteOna, a LG to tylko wtedy gdybym wiedział, że konkretnie na jakimś modelu mi zależy.

Jeśli potrzebne Ci DVD, a nie masz, to kup sobie combo LG, są bardzo dobre i niedrogie. W 2003 roku to nie jest zły wybór - technologia została opracowana.

puch 28.03.2003 01:00

Wydaje mi się, że w kilku postach (w tym także w moim) padły konkretne argumenty, ale nikt za Ciebie nie podejmie decyzji - sam musisz rozważyć, które wady/zalety są dla Ciebie istotniejsze... Chyba że oczekiwałeś takich krótkich jednoznacznych odpowiedzi, jakie też padły, ale zostały skasowane przez Moderatora...

azolwik 28.03.2003 00:49

Mam nadzieje ze rozmowa zakonczy sie jakims koncowym podsumowaniem???

:idea: Chodzi mi generalnie o to aby padly konkretne argumenty przemawiajace za kupnem nagrywarki firmy LG i LiteOn!!! Najlepsze opinie sa tych ktorzy posiadaja takie sprzety i moga cos powiedziec na ten temat, a w ogole dzieki za tak duze zainteresowanie tematem!!!!

ThanatoS 28.03.2003 00:48

Sid nie denerwuj sie. Tak to bywa jak ktos nie dorosl do uzytkowania komputera.

-Sid-The-Rat=> 27.03.2003 21:07

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
Również jestem pod wrażeniem. Kolega zapytał jaki ma wybrać sprzęt, a tu taki odchył od tematu. Jeśli moderator pozwala na to w tak szerokim stopniu to powinien się nad sobą zastanowić. Zamiast uspokoić klimat, prowokuje innych sam nie wiedząc co chce udowodnić.
kolego rybas - zrobie dla ciebie wyjatek i poweim ze w tobie nie podoba mi sie wszystko - od avatarka, przez obrazliwy dla nas podpis, po styl pisania (tylko na nie) konczac na tym CO piszesz - a przegladajac twoej posty stwierdzam ze mogloby ich ze spokojem nie byc i nikt by nie ucierpial...
widze ze jestes kontestatorem - piekna to postawa - ale chyba trzeba soba cos reprezentowac zeby tylko innych objezdzac...

takie male 3 grosze

tak robie sie brutalny - i chyba czas najwyzszy

ps. pare razy juz prosilem zeby osoby ktore maja 'waty' do tego co robie raczyly mi je poslac/przedstawic - jak widac uwazaja ze sa ponad to i tak sobie od czasu do czasu jak tchorze partyzantke uprawiaja - bawi mnie to troche a troche irytuje - bo 'jesli nie ma problemow, to NIE ma problemow' - a jesli sa to gadac otwarcie albo siedziec cicho

Plemnik 27.03.2003 19:59

No tak... a jakby temat zostal zamkniety to bylaby mowa o ciagotach dyktatorskich i cenzurze. Jak sie nie obrocic to posladki z tylu.

Fakt odbieglismy od zasadniczego tematu wiec moze przeniesc ta dyskusje na offtopic? Bo jakos nie wierze ze do wlasciwego tematu powrocimy...

PS Zawsze jestescie tak zasadniczo nastawieni?

PS2 : Obaj nie wniesliscie niczego konkretnego ani do jednej ani do drugiej dyskusji - wychodzi ze wasza inwencja skonczyla sie na uszczypliwych uwagach...

rybas 27.03.2003 19:54

Również jestem pod wrażeniem. Kolega zapytał jaki ma wybrać sprzęt, a tu taki odchył od tematu. Jeśli moderator pozwala na to w tak szerokim stopniu to powinien się nad sobą zastanowić. Zamiast uspokoić klimat, prowokuje innych sam nie wiedząc co chce udowodnić.

Yahol 27.03.2003 16:00

Jestem pod wielkim wrazeniem, tej jakze ciekawej, merytorycznej i pelnej zaskakujacych zwrotow dyskusji.
Naprawde!

Ps: wynika z tego, ze jestem w milczacej wiekszosci/mniejszosci?

pali 27.03.2003 15:39

Ano właśnie! Czego się czepiają moderatora niektórzy nie rozumiem też. Nawet jak popełnił jakieś błędy, to dlatego że cokolwiek robił. I co z tego?

Nie zauważyłem, żeby Sid kiedykolwiek nazwał kogoś głupkiem, powiedział komuś, że gada bzdury, obśmiewał kogos i tak dalej a niektórzy krytykanci owszem. Ja to na tym forum wiecej się nauczyłem, niż sam komuś pomogłem, więc mała strata będzie jak sobie pójdę, ale jak tak dalej będzie to niestety.

Niektórzy chyba nie rozumieją, że jesli forum jest moderowane, to konsekwentnie muszą być usuwane wszelkie posty które POTENCJALNIE mogą być obraźliwe i nie ma co z moderatorem wszczynać dyskusji, bo on i tak ma z tym dużo roboty (podejrzewam, że bezpłatnej).

Jest też taka zasada: moderatorem nie powinien być ktoś, kto chce to robić :)

Plemnik 27.03.2003 13:14

Cholera nudne to sie robi... same mgliste aluzje, zero konkretow!

Moze niech wszyscy co maja cos do Sida konkretnie powiedza co z podaniem linku do zdarzenia i uzasadnieniem co ich tak zbulwersowalo. Inaczej - wybaczcie - ale tylko psujecie atmosfere na forum.
Irytujace to jak diabli - ja nie wiem, moze jakis wyskok Sida przeoczylem, ale potwornie nie znosze takiego owijania gowna w sreberko - nie dosc ze owijajacy sie upackaja to i poleci na innych w sprawe nie zamieszanych. KONKRETNE ZARZUTY ALBO SIEDZIEC CICHO! - to mysle bardzo dobra zasada.

para 27.03.2003 12:50

Cytat:

pali napisa***322;(a)
Co będzie 30 marca? Jak czegoś nie wiem, sorry, jestem tu nowy.
Sid mówił, że od tej daty nie będzie moderatorem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:50.