Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pianista... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pianista-18999/)

kraluk 26.03.2003 16:23

Pianista...

:cisza:
Ostatnio głośno było na temat filmu Romana Polańskiego pt. "Pianista".
Film dostał 3 oscary, więc wpadłem na pomysł napisanie tego postu.
Więc co sądzicie o tym filmie???

Y@nkee_PL 26.03.2003 16:26

sadze ze... eeeeeee..

... nic nie sadze, nie ogladalem i nie zamierzam ;p

ale za to fajna sprawa, 3 oskary, to jest cos :)

ZbigNieff 26.03.2003 16:33

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
sadze ze... eeeeeee..

... nic nie sadze, nie ogladalem i nie zamierzam ;p

ale za to fajna sprawa, 3 oskary, to jest cos :)

Otoz to, zawsze to cos...
A co do filmu to jest calkiem calkiem :)
Napewno zasluguje bardziej na te oscary niz te za***a** Chicago!!!!!

julek 26.03.2003 17:43

Uwazam ze Pianista jest calkiem niezlym filmikiem.
W skali od 1 do 6, daje 5 :)

kizio 26.03.2003 17:46

Ilość załączników: 1
Cytat:

julek napisa***322;(a)
Uwazam ze Pianista jest calkiem niezlym filmikiem.
W skali od 1 do 6, daje 5 :)

A ja 3:cisza: :cisza: :P ((

P.S. Jak ci się podoba twój avatarek ze zmienionym tłem????

Remix 26.03.2003 17:46

Witam!

Widzialem ten film na wielkim ekranie i musze przyznac, ze wywarl na mnie ogromne wrazenie, ale "Lista Shindlera"(tak to sie pisze?) bardziej mnie poruszyla.

Film jest dobrze zrobiony i oddaje realia tamtej sytuacji.

Uwazam, ze warto go ogladnac, a w szczegolnosci mlodzi powinni go zobaczyc - moze to wyzwoli w nich ducha patriotyzmu i choc troche zyskaja szacunku do starszych ludzi, ktorzy walczyli o nasza wolnosc.

-Sid-The-Rat=> 26.03.2003 17:50

uwazam ze ludzie tak mlodzi jak kizio nie powinni wogole tego filmu ogladac - i tak nie maja szans go zrozumiec - bo jeszcze daleko im do dojzalosci emocjonalnej - a niektore obrazy z tego filmu (tak jak i z "Listy..." potrafia sporo namieszac w osobowosci

no i nie mowiac ze wypada wiedziec co sie oglada a czy moze to wiedziec mlodzian w wieku lat 13?

Remix 26.03.2003 17:57

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
uwazam ze ludzie tak mlodzi jak kizio nie powinni wogole tego filmu ogladac - i tak nie maja szans go zrozumiec - bo jeszcze daleko im do dojzalosci emocjonalnej - a niektore obrazy z tego filmu (tak jak i z "Listy..." potrafia sporo namieszac w osobowosci

no i nie mowiac ze wypada wiedziec co sie oglada a czy moze to wiedziec mlodzian w wieku lat 13?

Witam!

zgadzam sie z Toba Sid w 100%

piszac mlodzi mialem na mysli dojrzalych nastolatkow a nie dzieci.

oczywiscie takie filmy nadaja sie tylko dla widowni, ktora wie co oglada i rozumie powage filmu.

Adalis 26.03.2003 18:43

WITAM !

Jak dla mnie to film mi się bardzo podobał, wciągnął mnie na tyle że nie zasnąłem a to często mi się zdarza oglądając filmy :-). Polecam wszystkim, którzy wiedzą o co chodzi bo naprawde warto. A że film dostał 3 oskary to należy się cieszyć z tego powodu.

7 oskarów dla Chicago to chyba jakaś pomyłka.

POZDRAWIAM

-=KoWaLiK=- 26.03.2003 18:44

..filmu nie ogladalem, slyszalem ze jest great..
..film filmem, oscar oscar-em...
..ale co sadzicie o tym ze polanski nie odebral nagrody osobiscie..
..o tym ze ma przej...ne w usa..
..ale obciach..

..pozdr..

Laser 26.03.2003 18:50

Witam !

3 Klasa LO - poszlismy na "Pianiste" - heh

Korzentarze 90% klasy po seansie - "Kur** myślałem ze sie nigdy nie skończy - chodźmy już do tej "Galerii Centrum""

Zapytanie o najciekawsza scene - "To jak walczył o ogórki" ....

60% - mojej klasy uwaza sie za dorosłych bo miesiac temu odebrali dowód Osobisty - najlepszy przykład ze papier NIC nie znaczy ...

PS: Nie ujmujac nikomu - ale Ci najmadrzejsi powinni sobie formatke zrobic i postawic 2k bo cos im sie w MBR namieszzało i jak sie rano budza to chyba nie wiedza co i jak...

.....

A moje zdanie - film zrealizowany naprawde na poziomie - jako ze nie mam wiekszego pojecia o co tam chodzi / podziekowania dla wiadomo kogo / wiec oceniam go pod wzgledem zdiec i oprawy muzycznej - jak dla mnie OK.

eloise 26.03.2003 18:51

moja wypowiedź będzie inna niż te powyższe:

dla mnie ten film jest słaby

dodam, że jestem dojrzały emocjonalnie

Remix 26.03.2003 18:55

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
moja wypowiedź będzie inna niż te powyższe:

dla mnie ten film jest słaby

dodam, że jestem dojrzały emocjonalnie

Witam!

"slaby" ... bardzo gleboka i filozoficzna wypowiedz czlowieka dojrzalego emocjonalnie...

paja 26.03.2003 18:58

Film uświadomił ludziom jak wyglądało to wszystko na wojnie!!!

Dziwi mnie tylko że film ten dostał nagrodę (złotą palmę) pół roku przed premierą!!! co o tym sądzicie.

Stef 26.03.2003 19:05

Jak dla mnie to ten film jest chyba jednym z najlepszych filmow o takiej tematyce. naprawde warto go obejrzec, chocby na walory historyczne, nie wspominajac juz o walorach moralnych, ktorych w tym filmie nie brakuje! naprawde film godny polecenia, ale zgadzam sie z wami ze wiele osob tego filmu po prostu nie rozumie. osobiscie uwazam ze dobrym nawiazaniem do pianisty (wstepen) moze byc jedna z ksiazek opisujacych ten straszny okres. (np. "inny swiat" lub "opowiadania" borowskiego. niby to sa lektury z 4 klasy liceum, ale naparwde zrobily na mnie ogromne wrazenie!!!)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:39.