![]() |
eMULE !!! (znowu ...)
Ilość załączników: 1
Witam
jestem mlodym uzytkownikiem eMule prawie ze zerowe doświadczenie. i pojawił mi sie taki o to problem: Pauza przy jednym z plików włacza sie automatycznie (jak na zdjeciu) Jesli dam "WZNÓW' to zakładeczka zmienia sie na chwile na CZEKA a potem znowu WSTRZYMANO (Pauza) jak temu zaradzic ? |
Re: eMULE !!! (znowu ...)
Cytat:
|
tak - pisales to juz 3 razy - ale gdzie odpowiedz na pytanie?
jesli masz jakeis dowody na te teorie chetnie ja poznam - zastanawiam sie jak takie cudo moze sie przemycic w oprogramowaniu Open Source (tak - emule ma jawny i dostepny kod zrodlowy) - po prostu zachodze w glowe jak to jest mozliwe... |
Cytat:
|
Cytat:
Dowody? Sa na moim dysku. Pokusilem sie o zaistalowanie tego smiecia w ubieglym tygodniu po uprzednim zghostowaniu partycji. Nastepnie dolozylem Emule, uruchomilem i po paru godzinach znalazlem w plikach .part takie rzeczy z mojego dysku, ze wlos mi sie zjezyl. Z przyczyn oczywistych nie moge zapodac screenow ale nie stanowi problemu spreparowanie systemu specjalnie w tym celu i udowodnienie, ze jest jak mowie. A pliki .part do tej pory trzymam, gdyz od razu po stwierdzeniu "problemu" partycja z Emule trafila do .gho a ja odtworzylem czysty system. RECZE, ze nie zartuje. Czy chcialbys znalezc w /eMule/Temp/004.part np. sciezke do Sites.dat z pewnego popularnego programu na moim dysku? (nazwy chyba nie musze wymieniac..). Historie stron ktore odwiedzilem przed instalacja Emule takze znalazlem. Znalazlem takze nazwy katalogow z partycji J: ktorej absolutnie nawet nie probowalem udostepniac czy tez skanowac eMule. Jakim prawem, pytam, te dane znalazly sie w plikach .part programu? A skoro juz tam sa to dalszy ciag latwo sobie wyobrazic. Jesli korzystasz z Emule to przejzyj viewerem tekstowym uwaznie wszystkie pliki .part, na pewno znajdziesz pare rzeczy ktore sklonia do zastanowienia. |
hmmm
emula nie uzywam - ale zassalem sobie kod emula i przegladne go sobie - zobaczymy co tam siedzi a plik part zaraz od kogos pozycze i zobaczymy co tam zocze |
Cytat:
Pliku part tak latwo nie pozyczysz, sa one tworzone dynamicznie podczas pracy tego programu, pojawiaja sie i znikaja, jest ich wiecej lub mniej w zaleznosci od maszyny. Teoretycznie powinny zawierac tymczasowe dane ktore gromadza sie podczas zasysania plikow aczkolwiek ja twierdze ze to nie wszystko... Pamietam zreszta jak sie to zaczelo. Zaczalem zaciagac malutki plik, moze z 500 kilo mial. Czekam i czekam a tu nic. Wszedlem sobie do /Temp a tam widze jakis .part o wielkosci prawie 9MB.. zajrzalem z ciekawosci i ujrzalem rzeczy o ktorych pisalem wczesniej. |
Cytat:
a druga sprawa to jakoś to dziwne że do tej pory nikt nic nie zauważył a są przecież duzo więksi paranoicy na punkcie bezpieczeństwa niz Ty / pominę milczeniem ze nad modami pracuje qpa luda i oni tez by pary nie puścili? :) qrde lubię spiskowe teorie , oj jak ja je lubie / ale ogniomórka tak na wszelki wypadek przeskanuje czy aby jakis nowy wyłom się nie pojawił pozdro |
sporo pisalem w c++ - miedzy innymi musialem kiedys przerobic program kolegi tak zeby prowadzacy tego nie wykryl - sporo czasu zajelo mi zrozumienie tego o co w nim chodzi - i tak jak zawsze w takich wypadkach robilem to dluzej niz gdybym napisal go od zera - prog mial 300tys lini - wiec spoko - nie zrobie tego dzis - tearz jeszcze nie wiem w czym go napisano - poszukam co grzebie w dysku, zobaczymy czy jest gdzies format tych plikow - czasem komentarze to drugie tyle co kod - a wiem ze dobry programista jesli chce kiedys wrocic do programu to komentarze pisze - jak tego nie robilem to gubilem sie we wlasnych probnych programikach - 4 klasy i juz jest tego za duzo...
ps. pliki part nie sa tymczasowe - sa na dysku caly czas - a z tego co pamietam kiedy raz mi sie mulek zwiesil przy kopiowaniu part na .bin - to wystarczyla zmiana nazwy i bin juz dzialal istota tego jest taka ze emule pobiera z hasha info o rozmiarze pliku docelowego - towrzy pusty plik (bez zadnych naglowkow) o DOKLADNIE takim samym rozmiarze - i zapisuje pakiety (ktore maja w sobie ifnormacje GDZIE trzeba je wpisac) informacje o zrodlach ktore maja ten plik sa w plkiach .met informacje to wzialem z faq'a do emulka ktory pisalem kiedy jeszcze tego uzywalem - zapomnialem o nim na smierc i nawet znalazlem dwa pliki part i met z tamtego okresu - zaraz zajme sie ich analiza... |
Cytat:
Co do skanowania to owszem, nie jest powiedziane ze musisz cos znalezc. Troche wyobrazni majac latwo sobie wyobrazic w jak sprytny sposob moze ten mechanizm funkcjonowac. Ale ok.. skoro jestes najmadrzejszy i masz przynajmniej takie doswiadczenie jak ja w pisaniu aplikacji pod win32 to nie ma sprawy, juz nic nie mowie :-) Co do bezpieczenstwa to skad Ty wiesz czym ja sie zajmuje na co dzien i jak daleko siega w zwiazku z tym moja paranoja? :-) Napisalem ze MAM dziwne rzeczy, takie jak np. pelne drzewo katalogowe z pewnej partycji. A historia mojej przegladarki po co tam sie znalazla i dlaczego? Dlaczego znalazlem tez tablice zawierajaca nazwy plikow z dysku systemowego? UROILEM sobie to myslisz czy jak? Pisze jak jest a Tobie cos latwo przychodzi ocenic sytuacje. Powodzenia z taka filozofia zyciowa i dobrej zabawy z P2P zycze :-) |
salvador - cana cie nie oskarzyl ani nie obrazil - a ty jego juz atakujesz...
wyluzuj - bo ja pierwsza burde lub pyskowke zakoncze osto i malo przyjemnie |
Sid, czy ja kiedykolwiek pyskowalem? :-)
Spojrz raczej na ton wypowiedzi mojego przedmowcy. Ja mowie ze mam tu dziwne rzeczy a on sie smieje i ironizuje. Nie pisalbym trzeci raz o tej sprawie gdybym nie byl pewien ze cos tu nie gra. Ale w zwiazku z tym ze odzew jest zaden - temat koncze. |
Cytat:
|
Cytat:
zastanawia mnie tylko jedno, zę jeśli to faktycznie jest prawda co u siebie zaobserwowaleś to jak to jest mozliwe przy jawności kodu emule i ilości osób ktore pracują nad jego poprawianiem , a co do firewalla to aqrat byłą prawda bo jakieś bydle mnie już 4 raz skanuje spod tego samego ip :)/ciekawe kiedy się mu znudzi/ wow ale sie rozpisałem i ile literówków było :) pozdro i ina sprawa zę nie używam praktycznie żadnych standardowych czytników, przeglądarek i takich tam, bo ich nie lubię i przez swoją popularnosc sa niebezpieczne co mozliwe zę dzieki temu brakło tych info w parcikach , a jeśli tak to cóz niechaj tak bedzie :) |
Cytat:
Napisalem ze MOJ temat w tym watku koncze, to znaczy poswiecony ew. lukom w bezpieczenstwie eMule. Nie bede juz zabieral w tej kwestii glosu i tyle tylko chcialem powiedziec, a ze zrozumiales cos innego to juz nie moj cyrk, ze tak powiem :-) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:37. |