Cytat:
Salvad0r napisa***322;(a)
MS Windows XP nie znam, nie rozumiem i nigdy nie uzywalem :-) Ale jak chcialbys to zrobic pod Linux'em to wystarczy wkompilowac obsluge QoS a potem ladnie sobie to ustawic. Mozna rowniez pobawic sie iptables z podobnym skutkiem (o ile nie boisz sie manglowania pakietow)..
|
To, że linux przy zastosowaniach sieciowych jest dużo wygodniejszy to większość z nas wie. Sam podobnie jak Ty kiedyś próbowałem namówić ludzików do linux'a, ale z perspektywy czasu stwierdzam,że do wszystkiego trzeba dojrzeć, osobiście jak ktoś pyta o win i takie cuda, które pod linux'em są łatwizną a on się upiera na winshit to sobie odpuszczam. Niewiem, jakie masz doświadczenia z linux'em, ja osobiście z takich czy innych względów nie mam linux'a na stacjach roboczych, natomiast na serwerach pld króluje i o sieciach+linux mogę sporo powiedzieć, ale jak ktoś zadaje konkretne pytanie to staram się oszczędzać klawiaturę bo i tak nie namówisz go do linux'a a tylko ścierasz sobie literki na klawiaturze. Pamietaj, że większość ludzi nie wie, że linux jest w pewnym stopniu alternatywą dla windows'a i myślą, że jest to coś strasznego co popsuje im komputer.
|